Oroszország külügyminisztere kijelentette, hogy Moszkva a Kínával való kapcsolatok fejlesztésére fog összpontosítani. 

Lavrov: Moszkva célja most a Kínával való kapcsolatok fejlesztése

Fotó: Yuri KADOBNOV / POOL / AFP

Szergej Lavrov egy moszkvai rendezvényen feltett kérdésre azt válaszolta, hogy a nyugati országok „ruszofóbiát” hirdettek, mióta Oroszország megkezdte az ukrajnai inváziót – írja a Guardian. Moszkva azon dolgozik, hogy a nyugatról importált árukat helyettesítse, és a jövőben csak olyan „megbízható” országokra fog támaszkodni, amelyek függetlenek a Nyugattól.

„Ha ők (a Nyugat) fel akarnak ajánlani valamit a kapcsolatok újrafelvételére, akkor komolyan meg fogjuk fontolni, hogy szükségünk van-e ilyesmire egyáltalán”

– mondta Lavrov a külügyminisztérium honlapján található átirat szerint.

Lavrov sérelmeket fogalmazott meg a nyugati országokkal szemben, amelyek szerinte eltökéltek abban, hogy Oroszország kárára változtassák meg a nemzetközi kapcsolatok szabályait.

„A biztonságunk, a gazdaságunk és hazánk szociális szférája szempontjából kritikusan fontos ágazatok fejlődésének biztosítása érdekében meg kell szakítanunk a nyugathoz fűződő minden függőségünket."

– mondta Lavrov. 

Lavrov szerint Moszkva célja most a Kínával való kapcsolatok további fejlesztése. Most, hogy a Nyugat „diktátori pozícióba” került, a Kínával való gazdasági kapcsolataink még gyorsabban fognak növekedni. Az állami költségvetés közvetlen bevételein túl ez egy lehetőség (az oroszországi) távol-keleti és kelet-szibériai fejlesztésére is”.

Lavrov szerint Oroszország „csak magára és azokra az országokra számít, amelyek megbízhatónak bizonyultak, és nem „táncolnak úgy, ahogy mások fütyülnek”. Ha a nyugati országok meggondolják magukat, és felajánlják az együttműködés valamilyen formáját, akkor majd mi eldöntjük, hogy kérünk-e belőle.”

Forrás: hvg.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Kína egyedül a világ ura! Orosz esetleg salakolhat mellette...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Néha, amikor Lavrov, vagy akármelyik random orosz politikus mond valamit nem tudom eldönteni, hogy az itthoni Fidesz vagy a Mihazánk-Jobbik kommunikációját hallom-e vagy az oroszokét. Micsoda szégyen ez már megint rajtunk, mindig sikerül a lehető legótvarabb segget megtalálnia a magyar politikai elitnek. Ezt is - mintha csak Orbán vagy Kovács Zoltán, vagy Dúró mondta volna, miközben soha, de soha egyetlen alkalommal se jött ebbe az országba semmi pozitívum Oroszország felől, de ezek akkor is ezt tolják, csak nehogy véletlenül fel kelljen világosodni. Undorító ez az egész. Lavrov meg...nos, próbálnak kitörni a tömgegyilkos, népirtó, nőerőszakoló agresszor szerepkörből, de nem szabad hagyni nekik, ezek háborús bűnösök mind egytől egyig." (Kedélyes Hétköznap/ hvg)
C_3PO
Kína egyedül a világ ura! Orosz esetleg salakolhat mellette...
C_3PO
@csak úgy...: Eddig Istennek hívták! Ma már...
csak úgy....
@C_3PO: akkor ök csak a te urad és istend! -ti eggyes magyarok nehezen is viselitek,ha valaki nem uralkodik fölöttetek...
kereső
Kina külgazdasági forgalmának 80%-a a nyugati világgal kapcsolatos. Innentől kezdve "álom, álom, édes álom"-
jesz
az oroszok bajban vannak...Kína ha csendesen is, de jelezte, hogy követeli a régi kínai területeket, amit évszázadokkal ezelőtt a cári oroszok elfoglaltak...ezt a területet hívják Szibériának...
Ha elbukják az ukrán háborút, akkor bizony kína indul a jussáért...
Az oroszoknak akkor bizony harangoztak...
simmering73
Moszkvának a háború befejezésére kellene összpontosítani.
gina
Ez ugyanolyan agyhalott és sz@rkeverő mint OV itt, nem akar függeni a nyugattól, de Kinától igen hahahha nevetséges egy idióta
justhpeter
Lavrov, Lavror, te vén seggnyaló ! Nem kell már neked komolyan semmire sem koncentrálni azon kívül, hogy háborús bűnökben való bűnrészességed miatt valahogy elkerüld a fegyházat.
C_3PO
@csak úgy...: Ott betűkkel értékelnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.