Csehországban kedden regisztrálták az első majomhimlővel fertőzött beteget, aki egy május eleji antwerpeni fesztiválról utazott vissza Prágába, és csak hazatérése után jelentkeztek rajta a betegség tünetei – jelentették be cseh tisztségviselők kedden.

Közelít hazánkhoz a majomhimlő: már Szlovéniában és Csehországban is megjelent

Az MTI szerint a Belgiumból hazatérő nőt a cseh főváros központi katonai kórházban kezelik. A cseh nemzeti közegészségügyi intézet (SZU) közleménye szerint három csehországi személyt teszteltek majomhimlő-fertőzéssel, és egyikük tesztje valóban pozitív lett, bár a vizsgálat végleges eredményére jövő hétig még várni kell. A két másik személy negatív teszteredményét is tovább vizsgálják.

A szlovén egészségügyi hatóságok szintén kedden jelentették be Ljubljanában, hogy regisztrálták az első fertőzést az országban.

A szlovén férfi, aki a Kanári-szigetekről tért haza, a majomhimlő gyengébb, nyugat-afrikai változatát kapta el, ezért nem kellett kórházba szállítani a vizsgálat után 

- hangsúlyozta Mario Fafangel, a szlovéniai fertőzőbetegségek központjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Európában először Nagy-Britanniában mutatták ki a majomhimlőt egy férfinél, aki nigériai utazása után lett beteg. Azóta a szigetországban húszra emelkedett a majomhimlős betegek száma. Ausztriában is megjelent már a betegség.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
SÜNSÖMÖR:
Hatalmas, piros, a bőrfelszínből kiemelkedő kiütések, az egyik kezet vagy lábat érintő kínzó fájdalom, valamint a Richard Wagner zenéjére fellépő allergiás reakció jellemzik a merániai sünsömört. A fertőzés leggyakrabban sünszexszel terjed át állatról emberre, de olyanoknál is előfordulhat, akik sünnel való aprítás közben megvágják a kezüket az állattal. A WHO minden Merániába látogatónak azt tanácsolja, hogy a szeletelést késsel végezze, illetve használjon gumióvszert. Bár a sünsömör 10-12 nap alatt felszívódik, de vele az érintett végtag is.
Maccska
ZSIRÁFKANYARÓ:
A zsiráfkanyaró egy lázzal, köhögéssel és kötőhártya-gyulladással járó betegség, amely azokat támadja meg, akik zambiai zsiráffal létesítenek intim viszonyt, illetve olyan oroszlán húsát fogyasztják, amely az elejtését követő 48 órában fertőzött zsiráfot evett és/vagy azzal intim viszonyt létesített. Mint tudjuk, a polgárháborúk sújtotta, rendkívül elmaradott Zambia, bár már fél éve kérelmezte, de még mindig nem tagja az Európai Uniónak. Ezért a zsiráfkanyaró egyetlen ellenszere, a friss elefántvizeletből kivont Eftin sincs bejegyezve az európai gyógyszerhatóságoknál, ami nagyban megnehezíti az európai betegek gyógyítását.
Maccska
CICKÁNYNÁTHA:
Az erős tüsszögéssel, fokozott orrváladékozással és Márki-Zay Péter kedvelésével járó betegség szexuális úton terjed, elsősorban olyanok körében, akik a bogotai cickánypopuláció valamely fertőzött tagjával kerülnek nemi érintkezésbe. A kutatók megfigyelték, hogy a 2-3 napos, sokszor 37,3 Celsius fokos lázzal járó betegség után 25-73 évnyi, látszólag teljesen tünetmentes szakasz következik, melynek végén a beteg meghal
Maccska
VOMBATVAKSÁG:
Az Ausztráliában és Tasmániában őshonos állatfaj terjesztette fertőzést tegnapelőtt fedezte fel a tudomány, de máris komoly óvintézkedéseket vezettek be miatta New Yorktól Kisújszállásig. A vombatvakság hasonlatos a szürkületi vaksághoz, azzal a különbséggel, hogy míg az utóbbinál a beteg a szürkületet nem látja, előbbinél magának a vombatnak a vizuális érzékelését nem képes feldolgozni az agy. Ez a kór is szexuális úton terjed állatról emberre, bár a többi fertőzéssel szemben van egy jó tulajdonsága: mivel a beteg soha többé nem látja, hol a vombat, képtelen magát Ady Endre módjára felülfertőzni, aki, mint tudjuk, a Váradon szerzett kórt a biztonság kedvéért Párizsban is megszerezte.
Emmersson71
@Maccska: Menj tüntetni Brüsszelbe a dihidrogén-monoxid betiltásáért, ugyanis évente milliók halálában játszik szerepet!

TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!

A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdőbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztőrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizeletkiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is előfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid

savként is ismert, és a savas eső fő komponense,
hozzájárul az üvegházhatáshoz,
súlyos égést okozhat,
hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
rákos daganatokban is kimutatható.

A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERŰ MÉRETEKET ÖLT!

Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!

A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják

ipari oldószerként és hűtőanyagként,
atomerőművekben,
poliuretán hab gyártásához,
tűzoltáshoz,
különböző kegyetlen állatkísérletekben,
a rovarirtók permetezéséhez,
a gyorséttermek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.

A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg őket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élővilágra. Ezt nem tűrhetjük tovább szó nélkül!

ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!

Szövetség a DHMO betiltásáért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.