Először számolnak be ukrán források arról, hogy felvette a kapcsolatot a külvilággal Denisz Prokopenkó, az ukrán Azov nemzeti gárdista alakulat vezetője, aki a napokban orosz fogságba került. Prokopenkó a feleségével tudott röviden beszélni, telefonon – írja az Ukrinformra hivatkozva a Portfolio.

Először érkeztek információk az Azov Gárda parancsnokának fogvatartási körülményeiről

Fotó: wikipedia

Katyerina Prokopenkó, az Azov-zászlóalj néven közismert ukrán nemzeti gárdista alakulat vezérének felesége azt mondta, hogy férje arról számolt be neki a rövid telefonhívás során, hogy „többé-kevésbé” megfelelő körülmények közt tartják őt és bajtársait az oroszok, kapott élelmiszert és vizet és nem bántalmazták.

A gárdistaparancsnok felesége arról is beszélt, hogy jelenleg az ENSZ és a Vöröskereszt is ellenőrzi a hadifoglyok állapotát, viszont

„nem tudjuk, hogy mi lesz a jövőben.”

Az Azov-gárdistákat jelenleg szakadár területeken tartják fogva, a könnyebben sérült harcosokat Olenivkában kezelik, a súlyos sérülteket Novoazovszk területén kórházba szállították.

Az úgynevezett „Donyecki Népköztársaság” vezetője a napokban azt mondta: az általuk neonácinak tartott Azov-gárdisták jövőjéről egy nemzetközi ítélőtábla fog dönteni, a harcosoknak szerinte háborús bűncselekményekért kell felelniük.

Címlapkép: wikipedia

Forrás: Portfolio

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Azov-gárdisták jövőjéről egy nemzetközi ítélőtábla fog dönteni, a harcosoknak szerinte háborús bűncselekményekért kell felelniük."

Akkor mégiscsak háború van?
teuton
@Peller Anikó: Na poont ez a gyenge pontjuk az orosz propagandistaknak. Nincs HABORU, de hadifoglyokat szedtek es cserelnek... Pont olyan ez, mint O1G "olcso" orosz olaja/gaza. Hogy pontosan mennyire olcso (draga) azt titkoljak, de kiszamolhato a KSH adataibol a jelenlegi ar, ami dragabb, mint a vilagpiaci ar. De amikor evekkel ezelött "olcso" volt, akkor is dragabb volt valojaban, mert a veszteseg bele van epitve mas, sokkal fontosabb (elelmiszer)arakba, ill. a 27%os afaba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.