Szokásos éjjeli beszédében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a davosi Világgazdasági Fórumra reagált, főként Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter azon kijelentésére, miszerint „Ukrajnának fel kéne adnia területeinek egy részét a béke érdekében”.

Zelenszkij kiakadt amiatt, hogy Ukrajnát területek átadására akarják rávenni

Fotó: Facebook

Az ukrán elnök erre beszédében azt mondta, hogy míg „Oroszország nem tesz semmit, mégis van, aki azt mondja, hogy vegyük figyelembe az érdekeiket” – írja a Telex.

„Miután több ezer orosz rakéta csapódott be Ukrajnába. Miután ukránok tízezrei haltak meg. Bucsa és Mariupol után. A lerombolt városok után. Az oroszok által felállított szűrőtáborok után, ahol ukránokat ölnek, csonkítanak, kínoznak és aláznak meg. Oroszország mindezt Európában tette meg.”

Zelenszkij hozzátette, mindezek ellenére Davosban mégis hangoztak el olyan álláspontok, amelyek Oroszországnak adnának ukrán területeket a béke kedvéért, hogy „Oroszország ne idegenedjen el Európától”.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy ha az orosz elnök „megérti a valóságot”, akkor van lehetőség arra, hogy diplomáciai úton találjanak kiutat a háborúból. Zelenszkij kitért arra is, hogy Magyarország miatt nincs olajembargó az oroszokkal szemben.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ennek veszélyére már a háború kiprovokálása előtt kellett volna gondoljon a péniszvirtuóz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ennek veszélyére már a háború kiprovokálása előtt kellett volna gondoljon a péniszvirtuóz!
Csizmás Kond
Bár Ukrajnát most mindenki egy gazdag országnak hiszi, az utóbbi harminc évben csak lefele csúszott az adóságba a korrupcióba a maffia kereskedelembe. Odáig jutott, hogy már lopnia kellett az orosz gázt mert nem tudta kifizetni. Amit a mezőgazdaság, a kohászat és a bányái hoztak az mint olyan kezekben volt amiből csak morzsák jutottak az államnak, sőt olyan termelői egységek is voltak amit már csak az orosz felvásárló tartott életben hogy működhessen és az emberek legyen ahol dolgozzanak. Ezek után jött a bohóc és mindenféle üzleteket kötött hol amerikával vagy mással, eladva területeket kitermelési jogokat és mindent, hogy a végén oda jusson, hogy a natót is be akarta ültetni az országba, ezzel kizárva az oroszt a feketetengeri kijárattól. Ezek vezettek a mai állapotokhoz.
Dr. Proktor
@sgl: ... viszont ha Zelenszkij enged, akkor 2-3 év után, megerősödve, az oroszok újra megindulnak!
2014-ben is szerződést szegtek, akkor nincs miről beszélni...
Dr. Proktor
@Maccska: Ezzel azt akarod mondani, hogyha jól pofán szeretnélek vágni, akkor a béke kedvéért jobb ha odatartod a másik arcfeledet is?
jesz
Zelenszkíj itt aggódik?...

...mindeközben Kína azon van, hogyan is szerezhetné vissza békés úton az ősi kínai területeket az oroszoktól...nem nagy terület, csupán Szibéria...

Az egyik békés megoldás a révűgi vicc szerint, hogy többszázezer kínai katona fegyvertelenül, megadáshoz felemelt kézzel átsétál az oroszt területekre, és mint hadifogoly enni kér...na az bebaszik az oroszoknak..
csak úgy....
@Csizmás Kond: mert ott is mindent elloptak a politikusok,mint fideszék és elödeik magyarországon!
szerinted orbán nem "üzletel" "amerikával"? :) cirmos,te marhára buta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.