Kedden egy tizennyolc éves férfi, Salvador Ramos osztályteremről osztályteremre járva kivégzett 19 gyereket és két felnőttet Texasban, a San Antoniohoz közeli kisváros általános iskolájában.

40 percig lövöldözhetett a texasi mészáros, a hatóságok nem csináltak semmit – 19 gyermek és két felnőtt halt meg

Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP

A mészárlás negyven percig tartott. A határőrség egy csapata vetett véget neki, akik behatoltak az épületbe és lelőtték az elkövetőt, de az AP cikke szerint a rendőrök akkor sem mentek be az iskolába, amikor már lövések is hallatszottak bentről. 

Menjenek be! Menjenek be!

– többen ezt kiabálták a rendőröknek a Robb általános iskola előtt, miközben bentről már hallani lehetett a lövéseket. A rendőrök nem mentek be, mondta az AP-nek Juan Carranza, az egyik szemtanú, aki szemben lakik az intézménnyel és végignézte, mi történik.

Javier Cazares, akinek negyedikes lánya egyike a 21 áldozatnak, a városban volt, amikor hallotta, mi folyik az iskolában. Azonnal odasietett, és a rendőrök ekkor még mindig kint várakoztak. Fel is vetette a többieknek, akiknek a gyerekei bent voltak az épületben, hogy menjenek be ők maguk, mert a hatóság emberei nem csinálnak semmit.

A rendőröknek végül 40 perc után sikerült felállítaniuk egy tervet, majd olyan gyorsan bementek az épületbe, amilyen gyorsan csak tudtak. 

Forrás: Infostart.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.