A szocialista-zöld nemzetellenes kultúrharc újabb hullámának lehetünk tanúi Németországban. A német „Heimat” szót nehéz lefordítani. Jelenti a szülőföldet, de jelentheti a hazát is, mégis mindkét fordítás adós marad a német szó ízével. Heimat a közelebbi szülőföld, az a környék, ahol valaki született, ahol sok rokona, barátja és ismerőse van, ahol ismeri a helyi szokásokat és kifejezéseket, esetleg beszéli a helyi dialektust, és tudja, hogy mit hogyan csinálnak ott. Heimat az a vidék, ahol minden sarkot, bokrot, kocsmát bejárt már, és amelyet soha nem fog elfelejteni, bárhova is vigye a sorsa. A szó sajátos német tartalma az ország történelméből fakad. Németország a régiók országa, és ezek a régiók a mai napig megtartották sajátos nyelvezetüket, tipikus szokásaikat, mentalitásukat, bár az elvárosiasodás és a migráció következtében a helyi szokások már egy jó ideje ostrom alatt állnak.

Forrás: neokohn.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
@jesz: @Eladott Ország: @jesz: csak mert maguk elérték a kilincset ? mint a csilletöcskölö ? @T-Boly: ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@teuton: @teuton: Mert ha a butaság fáj ? akkor írogat ?
durbincs
@jesz: @Eladott Ország: @jesz: csak mert maguk elérték a kilincset ? mint a csilletöcskölö ? @T-Boly: ?
durbincs
@T-Boly: @T-Boly: magán eretvágtak kiskorában ? azt azért defektes ? mint a csődtömeg @division: @Aki Én: @Nyírfa:?:
durbincs
@Emmersson71: Bezzeg - Tahó ? Mert magának kiskorába elkötötték a fejit , ?
durbincs
@Emmersson71: Bezzeg - Tahó ? Mert magának kiskorába elkötötték a fejit , ?@Nyírfa: @Gazella: detto ?@CsipkeRózsa: @Horizont:@Eladott Ország:@Sámannus:@teuton: @drrotf:@csak húgy.:@jesz: @Istenakinincsen: @Néro2:Detto ?@Clavigo: @Peller Anikó: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.