Nem vesztegeti az időt a külügyminiszter. 

Az energiaügyekért felelős horvát miniszterrel megállapodtunk arról, hogy a két ország kész együttműködni a hosszútávú energiabiztonság megteremtésében, és ennek keretében bővíteni fogjuk az Adria-kőolajvezeték szállítási kapacitását

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután kedden délelőtt Zágrábban tárgyalt Davor Filipovic horvát gazdasági és fejlesztési miniszterrel.

Szijjártó Péter: "Fel kell készülnünk arra, hogy az olajszállítás akár el is lehetetlenülhet"

Fotó: JOHN MACDOUGALL / AFP

Szijjártó a Facebook-oldalára feltett reptéri videóban elmondta, jelenleg Magyarország kőolajellátását a Barátság kőolajvezetéken érkező orosz nyersanyag biztosítja, de

„fel kell készülnünk arra, hogy ezen az útvonalon az olajszállítás akár el is lehetetlenülhet, hiszen a vezeték egy olyan ország területén halad át, amely jelenleg háborúban áll, és elhangoztak már ukrán részről olyan fenyegetések, hogy esetleg a tranzitszállításokat leállítják.”

Ezzel szemben azonban valódi alternatívát jelenthet az Adria kőolajvezeték, amely Horvátország felől érkezik Magyarországra.

Ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia biztonságos kőolajellátása garantált legyen, szükséges bővíteni az Adria-vezeték szállítási kapacitását. Kedden délután már meg is kezdődnek az érintett energetikai cégek – magyar részről a Mol – tárgyalásai a szükséges fejlesztések részleteiről

– tette hozzá a miniszter.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"valódi alternatívát jelenthet az Adria kőolajvezeték"

Akkor Ursulának volt igaza?...

"Ursula von der Leyen úgy vélte, hogy a Barátság kőolajvezetéken Magyarországra érkező orosz olaj pótolható a Horvátországból tengeri úton érkező Adria olajvezeték kapacitásának növelésével. A kapacitásnöveléshez szerinte mintegy 45-60 napra lehet szükség, valamint "némi beruházásra", köztük a magyar olajfinomítók átalakítására a más minőségű olaj feldolgozására. Elmondása szerint Magyarországnak elegendő ideje lesz arra, hogy a más forrásból származó olaj felhasználására álljon át."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az "ukrán hálától", bizony, az is kikerülhet!
Málna
@Emmersson71: Igen. Ez tudtommal egy jogi kifejezés.
Emmersson71
@Málna: "el is lehetetlenülhet" - ez ÍGY magyartalan! Olyan, mint a macska fel van mászva a fára.
Nem ékeljük be az is szócskát!

Akár ellehetetlenülhet, elfordulhat, hogy ellehetetlenül - ezeket érdemes használni!
Málna
@Emmersson71: Szerintem semmi gond vele. A te verzióid sem hangzanak jobban.
Nyírfa
@tudode: 20.07

A jövő a passzív házaké, a zöld városoké, a fenntartható fejlődésé. Sajnos, a régiónkban nincsenek valódi törekvések a környezettudatos szemlélet meghonosítására, de az örvendetes, hogy a világunk fejlettebb részein már a megvalósítás útját járják.
Amit a skandináv példával illusztrálsz, az általános kéne, hogy legyen, de ettől , itthon még fényévnyi távolságra vagyunk.
De ne legyek igazságtalan, Angyalföld vezetése ebből a szempontból is kitüntető figyelmet érdemel, az újépítésű házakat már az ökológiai szempontokat is szem előtt tartva tervezteti.
Amit említesz a termálvizek hőjével kapcsolatban, felfoghatatlan számomra, hogy ilyen természeti kincseket képtelen az ország javára fordítani a kormányzat, miközben horribilis uniós pénzeket herdál el.
tudode
Arra a felvetésedre, hogy
.
.------ Hazánk geotermikus nagyhatalom (lehetne)
.
Csaba László közgazdasági professzor adta meg a választ
.
---Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
„”””A professzor szerint a magyar gazdaságpolitikai modell unortodoxia néven a rögtönzésekre épít.”””(,,,)
--------------
..
Ez az!
.
A jogÁSZOK legtöbbje matematikából gagyi, és amiből brilliánsak a jogi kis-, és nagykapukon ki, be járkálnak, éppen úgy ami az érdekeik és szerecsenmosdatói, megkívánja, hasonLÓan ahhoz amikor berezeltek, és olyan jogszabályt, vagy mit fabriKÁZTAK, hogy
.
--- Ha két ember hangosan politizál az utcán, tényleg jön a rendőrség?
magyarugyved.blog.hu/2018/10/05/ha_ket_ember_hangosan_politizal_az_utcan_tenyleg_jon_a_rendorseg
--------------
.
A LINKEK beszédesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.