Százezer jüan is ütheti a markát annak, aki ilyen cselekedeteket jelent be jól beazonosíthatóan. A kínai hatóságok mindenkit biztosítottak arról, hogy személyes adataikat bizalmasan kezelik.

Pénzjutalmat kaphatnak Kínában a "nemzetbiztonságot veszélyeztető tevékenység" lakossági bejelentői egy, a kínai állambiztonsági minisztérium által kiadott, új szabályozás szerint – számolt be internetes kiadásában szerdán a Global Times című kínai lap.

Pénzjutalom járhat azoknak Kínában, akik "nemzetbiztonsági veszélyeztető tevékenységet" jelentenek be

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A minisztérium hétfőn tette közzé azt az új szabályozást, miszerint a lakossági bejelentések ösztönzésére az adott jelentés hatékonyságának és jelentőségének arányában akár százezer jüant (mintegy 5 és fél millió forintot) meghaladó jutalmat fizethetnek a bejelentőnek. A szabályozás a jutalmak kiszabásának feltételeiről, módszereiről, szabványairól és eljárási folyamatáról is rendelkezik.

A szabályozás szerint a jutalom kiszabásának feltételeként a lakossági bejelentőknek világossá kell tenniük, hogy pontosan kire, vagy kikre irányul a jelentésük, vagy részleteket kell közölniük a nemzetbiztonsági fenyegetésről. További kikötés, hogy a bejelentés tárgyáról, vagy a lakossági bejelentő által megosztott részletekről a hatóságoknak korábban nem volt tudomása, illetve, hogy a jelentés tartalma hitelesnek és értékesnek bizonyul. Jutalomban részesülhetnek olyanok is, akik a kínai nemzetbiztonságot veszélyeztető, Kína területén kívül folytatott tevékenységről vagy emberekről szolgáltatnak információt.

A bejelentőket arra kérték, hogy valós néven és személyi adatokkal nyújtsák be jelentéseiket, egyúttal arról biztosították az embereket, hogy adataikat bizalmasan kezelik, és szükség esetén a bejelentőnek hatósági védelmet nyújtanak.

A hamis jelentés benyújtása büntetőjogi felelősségre vonást von maga után – figyelmeztetett a minisztérium.

A minisztérium közlése szerint Kína nemzetbiztonsága súlyos és összetett helyzettel áll szemben, miután "külföldi hírszerző ügynökségek és ellenséges erők jelentősen növelték tevékenységüket Kína államtitkainak feltárása és ellopása terén". A minisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt években a kínai lakosság részéről számos bejelentés érkezett a hatóságokhoz állambiztonságot fenyegető helyzetekről, ami fontos szerepet játszott a veszélyes tevékenységek büntetésében, valamint a biztonsági kockázatok kiküszöbölésében.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"A kínai hatóságok mindenkit biztosítottak arról, hogy személyes adataikat bizalmasan kezelik."

Milyen viccesek :)
ómió
Akkor, nálunk ez egy stabil pénzforrás lehetne! Az efftársak egyéb "tevékenységet" se végeznek!
Emmersson71
"A kínai hatóságok mindenkit biztosítottak arról, hogy személyes adataikat bizalmasan kezelik."

Milyen viccesek :)
Néro2
Én bejelentem Viktort. Nincs ország amelyre nemzetbiztonsági veszélyeztető tevékenységet nem végezne.
Mondjuk kivétel az o-rosszak de hát nem is azok akarnak a bejelentésért fizetni.
A számlaszámot személyesen adom meg. Kéretik az utalás svájci frankban ez a jüan vagy mi nem jól használható.
tothjani
Nálunk pedig a települések főterén egy Orbán tomporművet fognak építeni, és ahol nem lesz fényesre nyalva, ott megtizedelik a népet. :(
Nyírfa
Orbán? Te következel. Most., hogy már vég nélküli rendeleti "kormányzás" címén hatalmaskodsz, s ismered a "néplelket", ne tartsd vissza magad, még megárt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.