Olaf Scholz német kancellár Emmanuel Macron francia államfővel és Mario Draghi olasz kormányfővel együtt látogathat el Kijevbe egy vasárnapi német lapjelentés szerint.

A Bild am Sonntag című lap értesülése szerint a három vezető a világ legfejlettebb ipari országait összefogó G7 csoport június 26-án kezdődő németországi csúcstalálkozóje előtt felkeresheti Kijevet, ahol egyikük sem járt az orosz támadás kezdete óta – olvasható az MTI hírében.

Német lapértesülés: Scholz német kancellár mellett Macron francia elnök és Draghi olasz kormányfő is Kijevbe látogathat

Fotó: pixabay.com CCO/FsHH

Párizs és Berlin jó ideje egyeztet a közös kijevi látogatásról, amelyre azért nem kerítettek sort eddig, mert Emmanuel Macron meg akarta várni a vasárnapi franciaországi parlamenti választást – írta a német lap, hozzátéve: Párizs javasolta, hogy ne ketten, hanem az olasz kormányfővel együtt utazzanak az ukrán fővárosba.

Az Európai Unió három legerősebb országának vezetői a közös vizittel a közösség egységét akarják kifejezni – emelte ki a Bild am Sonntag.

Az egyelőre nem ismert, hogy bejelenthetnek-e újabb fegyverszállításokat – írták.

Felidézték, hogy Olaf Scholzot széles körben bírálják, amiért nem tett még szolidaritási látogatást Kijevben. A kancellár ezt a kritikát azzal hárítja el, hogy nem kíván csatlakozni azokhoz, akik "néhány fotó erejéig járkálnak" Ukrajnába, és csak akkor utazik, ha "nagyon konkrét" ügyekről lehet tárgyalni.

Az biztos, hogy Németország nemrég újabb nagyszabású fegyverszállításokat helyezett kilátásba. Olaf Scholz június elején jelentette be, hogy a hazájának rendelkezésére álló legmodernebb légvédelmi rendszerrel, az IRIS-T-vel, és tűzérségi állások felderítésére szolgáló radarrendszerekkel is támogatják az orosz támadás ellen védekező ukrán hadsereget.

A kancellár a szövetségi parlamentben (Bundestag) arról is szólt, hogy hamarosan befejeződik az ukrán katonák németországi kiképzése a Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) önjáró löveg használatára, és elkezdődik egy újabb kiképzési program, amelyben a Gepard önjáró légvédelmi gépágyú használatát tanulják meg ukrán katonák.

A G7 csoporthoz Németország, Franciaország és Olaszország mellett az Egyesült Államok, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, valamint az Európai Unió mint nemzetek feletti intézmény tartozik. A soros elnöki tisztséget betöltő Németország egy bajorországi alpesi kastélyszállóban, a Schloss Elmauban rendezi meg a csoport vezetőinek háromnapos találkozóját.

A legfejlettebb iparú országok informális egyeztető fóruma 1975 óta működik, és 1998-ban tagjai közé fogadta Oroszországot, így átalakult G8 csoporttá. Azért működik mégis G7 csoportként, mert Oroszország tagságát 2014-ben az Ukrajnához tartozó Krím félsziget nemzetközi jogot sértő bekebelezése miatt felfüggesztették.

Forrás: mti.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Maccska: nem a gyáva focibohócotokat akartad említeni?
kereső
@orsos vendel: Ő utcai harcos, neki nem fér bele, hogy háborús területre menjen- ott lőnek.
simmering73
@orsos vendel: Már Eger ostrománál sem jeleskedtek ezek a spermahuszárok.
Nyírfa
Szomorúan veszem tudomásul, hogy Orbán Viktor, aki az európai fejlődés éllovasa, egyben a béke legharcosabb képviselője, nem kapott meghívott a látogatásra. Hiányában nem lesz, aki felszolgálja a limonádét, leporolja a kormányfők zakóját, kipucolja a cipőiket. Remélem, a tárgyalások így is sikerrel fognak járni.
csak úgy....
@simmering73: bornemissza jobb kezét, sárközit ne keverd a viktor volt jobb kezével, flórival. ;)
jesz
nagyon bátor emberek...ha az oroszok nem is, de talán Belarus-ból átküldenek néhány hosszúbertát Kiev irányába...talál, ahová talál...mégrosszabb, ha ez az új hadvezér valami becsapódást szervez saját kivitelezésben, hadd fossanak az unijós nagyemberek, és küldjék a pénzecskét, amit nagyon szeret...
Gyurka80
@kereső: Miért menne, semmi közünk ehhez a háborúhoz! A hülye nyugati libsik mennek csak!
kereső
@Gyurka80: Tébyleg? akkor miért is tüntettél tegnap az oroszok mellett "Z" betűs dekoráció alatt??
kereső
@Gyurka80: Ó, nem hiszem, hogy az Anyukám el ment volna egy ilyen , ruszkikat éltető tüntetésre. A gulágot , malenkij robotot megélő Apám sem. Egyébként már mindketten ott lógatják a lábukat az egyik felhő szélén, és jókat nevetnek az ilyen butyutákon, mint te is.
kereső
@Maccska: Mint ahogy mi is???Európa országai nem semlegesek. Ursula asszony másodszor járt Kijevben.Az, hogy a nagy ágyúk oda készülnek- tényleg jelent valamit, Majd megtudjuk. Minden esetre a német polgárok részéről nagy a nyomás a német kancelláron, mert keveslik az ukránoknak nyujtott segitséget.A franciák meg el vannak most foglalva a választásokkal- de majd utána ismét a "különleges hadművelet" kerül előtérbe.
Gyurka80
@kereső: Miért olyan nehéz megértenetek (nem tanultok a történelemből!) , hogy KI AKARUNK MARADNI ebből.Nem úgy , mint elvtijeitekkel 68-ban bevonultunk csehszlovákiába, azóta is utálnak minket!
kereső
@Gyurka80: Én megértem, csak éppen a hivatkozásod is sántit. 1968-ban Magyarország a Varsói szerződés tagja volt- és az oroszok parancsoltak. Akkoriban járta szóbeszéd, hogy Kádár még a bevonulás előtt figyelmeztette Dubcsek elnököt az orosz bevonulásra, és ki is akart maradni belőle. Az 1968-as" prágai tavasz " egy az 1956-hoz hasonló forradalmi -és kiugrási kisérlet volt a SZU halálos öleléséből.
Én nem értelek benneteket, emlegetitek 56-ot, meg 1968-at, és közben az oroszokat támogatjátok- és az általuk megtámadottat köpköditek- pedig gyakorlatilag azért harcolnak az ukránok, mert nem akarnak a felélesztendő SZU része lenni. Valahogy a kettő nem fér össze.
kereső
@Maccska: A világ többi része, mind európa??? Nem minket érint közvetlenül?? , mert szomszédunk? Tényleg nem értelek , mi a jó francot találtok még ki, hogy mentegessétek az oroszokat, és köpködjétek az ukránokat. Hagyjuk is, mert ebben végképp nem értünk egyet. Nem kell ahhoz "szeretni" senkit sem, hogy feháboritson egy független állam megtámadása, lakosainak szisztematikus gyilkolászása, az elkövetett erősza- amely egyre több gyermeket érint, ami mozditható annak ellopása, a többinek, meg ami mozdithatatlan- annak a lerombolása. Egyáltalán milyen emberek vagytok ti, hogy nem jut eszetekbe-. azok a hétköznapi emberek, akik február 25-ig majdnem úgyanúgy éltek, mint mi- dolgoztak, szerettek, gyermekez neveltek , tanultak...éltek, mostt meg mindezt el veszik túlük, mert egy bomlott agynak birodalom épitési álmai vannak. Értehetetlen- ahogyan az egészhez viszonyultok. És igen, nagyon tisztelem az ukrán népet- mert szembe mert szállni a "naggyal" a szülőhazája, az otthona védelmében. És európa ezért segiti-és támogtja, mert nagyon sokan ugyanezt gondolják. És nem érdekel, hogy orbán mit sunnyog-, hogy cinkosa ebben az agresszióban putyinnak, igy-is éés úgy-is a történelem itélőszéke előtt kell majd felelnie .
teuton
@Maccska: Varjuk csak ki a veget, aztan majd beszelhetünk... De ilyen jol tudsz josolgatni? Akkor miert itt kommentelgetsz apropenzert, miert nem sajat magadnak josolgatod meg a lotto nyeröszamait, esetleg kötsz fogadasokat? A sok orbannyalonc is mind a valasztasi nyerest harsogta, de egyikröl sem hallottam volna, hogy fogadni is mert volna ra es mar reg milliardos lenne, mert tovabbra is itt kommentelget apropenzet napi 25 oraban...
Gyurka80
@kereső: Te nagyon hülye, azért az ukránok és az amcsik tettek róla, hogy megtámadják őket (donbasszi vérengzés stb.).56 és 68 teljesen más. De nálatok megy a hülyeség a migránsokat is az 56-osokhoz hasonlítottátok!
kereső
Kérem, vegyétek figyelamebe- tudatosan nem válaszolok a 80-asnak. Nem megfutamodás, de nincs idegzetem, türelmem már az agressziv tudatlanságaihoz, a bunkóságához.
verőce21
Úgy látszik, Nyugat-Európa semmiképpen nem akar kimaradni az ukrajnai háborúból...!
Két végén égetik a kanócukat...
Rockxy
hárman eggyütt biztonságban lesznek ki evben.
csak úgy....
@verőce21: nyugat nélkül a magyarok sem tudták volna kiüzni a törököt,persze az réggen volt és a ti emlékezetetek curvára kurta..
lehet,hogy fölösleges erölködés volt akkoriban nyugattól,hiszen most a türk tanács az egyik kedvenc szervezetetek és orbánt mint budai basát is el tudnám képzelni.. :)
verőce21
Orsolya mama is mindig Kijevbe megy! Vagy nem? A tűsarkús mindig Lengyelországból jelentkezik be...!
A vén ribi még hazudik is?
verőce21
Katonai szemétlerakóhely lett Ukrajna.
Lassan nyugaton nem marad fegyver, ha mégis továbbmennek oroszok, nem lesz mivel megállítani őket... :)
csak úgy....
@verőce21: az ukrán háború után a magyarok lesznek a leg gyülöltebb nép európában!
én szóltam!
csak úgy....
@Maccska: nem remélem te barom, ez tény!
teuton
@verőce21: Te is olyan vagy, mint a durrfing! Leirtad ugyanezt szoszerint a vadbarmoknal mas neven, vagy csak egyszerüen elloptad es idemasoltad? Egyremegy, szellemi hilladek vagy...
Németh István
Nos ezek a moslék perifériák - a főmoslék; a junkersz, merkel, ursula, na jó a makron is! - ha netán lemaradnának visszafelé jövet a járatokról akkor váltózhatna a helyzet! Mert ugye ezek a kártékony állatok az Európa nagy-asszony lelkét és népeit teszik tönkre!
Németh István
A "barátság" kőolaj vezeték esetleges felrobbantása az ukránok nagyon aljas megnyilvánulása, ha ez , vagy erre utaló tevékenység történik, és ez egyértelműen bizonyítható azonnal mindenféle diplomáciai kapcsolatot meg kell szakítani! Aztán, hogy Kárpátalja mit akar azt majd eldöntik ők! Van Eu. mindenféle bizottság majd döntenek! Végtére a hírközlés nem akadály nemzet és népellenes intézkedések estén van erre fórum aki döntsön! Ez gondolom nem az ursula vén ribanc hatásköre!
Különben meggondolandó a nato tagság, mert nagyon sok pénzünkbe kerül, és egyáltalán nem a szuverén és a teljes mértékben független Magyarországi érdekeket védi! Van, de nem véd! ÉS EZ NAGYON NEM MINDEGY! > előbb fogunk kapni védelmet keletről!!! Erre figyelni kell!
Németh István
Ha vonattal mennek azért, ha repülővel azért remélhetőleg kilövik őket! Ugyan is ezek veszélyesebbek akármilyen fegyver-szállítmánynál! De persze ezt az oroszok is tudják!
Csak az a baj, hogy az ursula nagy megtévesztőként közlekedett! különben az tuti, hogy még füstje se maradt volna! Huuuúj de egy nagy szemét nő és ráadásul a saját népével, nemzetével szemben, bár az is igaz, hogy kivetette az is magából és így áll bosszút rajtuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.