Az EU-s tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról, ám a vezeték maradhatott volna, így megpróbálták Brjanszknál felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket.

Elege lett az ukránoknak: megpróbálták felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket
A Barátság II. kőolajvezetéknek a Mol Dunai Finomítójába belépő vezetéke a főelzáró csappal, előtérben emléktábla Százhalombattán 2013. július 25-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A támadók három, házi készítésű robbanószerkezettel próbálkoztak, ám a vezeték  nem sérült meg, állítja a Baza nevű orosz hírportál.

Ennek ellenére megrongálódott egy transzformátor állomás, a merényletet néhány nappal azt követően hajtották végre, hogy az EU-s tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról, amelynek részeként a tagországok az olajvezetékek kivételével leállítják az oroszországi kőolaj vásárlását.

A több mint fél évszázada működő Barátság-vezeték az egykori szocialista országok egy részét látja el nyersanyaggal.

Nem ez az első diverzánsok általi robbantás, ugyanis két hónapja szintén Brjanszk közelében felrobbantottak két olyan olajtározóközpontot, amelyben részben a Barátságból származó nyersanyagot tárolták.

Forrás: HVG.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Előbb utóbb sikerulni fog nekik, aztan lottek a ruszki olajnak egy jo idore. Kozben meg az EU-tol se kapjuk a suskat, mert vetoztuk az embargot. Igy faszan ket szek kozott a padlora zuhanunk.
O1G elvtars belathatna vegre: az EU ereje az egysegben es az osszefogasban van. A külön utas politika es a páva tánc halalra van itelve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Németh István: Ne tetesd közzé az írásod, mert még aki nem tudta majd az is megtudja hogy agyhalott vagy...
ómió
Az "ukráb barátság", az, bizony ilyen! "EU-konform"!
kereső
@KisTehen: Pont az! Amennyiu be van tartva belőle- Magyarországon pl. nulla.
Macskaszem
@Maccska: Arra az 56-os forradalomra gondolsz, amelynek leverésében Kövér apuka elévülhetetlen érdemeket szerzett, és jutalmul Kövér Lacikát felvételi nélkül vették fel az egyetemre, plusz kapott egy zsidóktól elkobzott villát, ahol Lacika is felnőtt?
Németh István
Abból lett elegük, hogy mi kapunk olajat,ők meg nem legfeljebb rajtunk keresztül, mert kapnak - ha nem tudnátok!
Rohadt mocskos népség aljas szemét, mint mindenkor az volt a cári időkben is egy tolvaj mulatozós rabló banda! Életveszélyes volt az egykor maréknyi ukránok lakta területre belépni is!
Meg kell velük szakítani minden diplomáciai kapcsolatot! Erre felkapja talán az elment eszű világ a fejét! Ez nem gyerekjáték amit művelnek ez a nemzetbiztonságunk veszélyetetése ÉS hovatovább a magyar belső ellenség uszításának az eredménye! Hogy is volt az a Reisztágh??? a rohadt nemzeti-szocialistákkal, a csaknem kommunista a fasiszta nácikkal!???
Németh István
Az ukránok úgy vannak ezzel mint a paraszt > kiszáradt az almafám, oda a termés? no a kurva anyját a szomszédnak! kivágom az almafáját - nem fog nekem almát rágcsálni. Legfeljebb én sem eszem, de őse!
Az ukránok meg rohadjanak meg a diplomáciai kapcsolatot, meg meg kell szüntetni! aljas férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.