Úgy tűnik, Oroszországnak megvolt a gazdasági stratégiája az ukrajnai támadás előtt. 

Közel 100 milliárd eurót keresett ugyanis az olaj- és gázexporttal az Ukrajna elleni invázió első 100 napja alatt – derül ki a Centre for Research on Energy and Clean Air nevű agytröszt jelentéséből a BBC beszámolója szerint.

A beszámolóban egyúttal figyelmeztetnek arra, hogy miközben az EU és az Egyesült Államok csökkenti az oroszországi importot, fennáll a veszélye lehetséges kiskapuknak.

Oroszországot nem igazán sújtják az olajembargós szankciók, megtalálják a kiskapukat

Fotó: 123RF.com

Az orosz olaj- és gázexport csökkenőben van, ahogy Moszkva energiaértékesítési bevétele is csökkent a márciusi, napi több mint 1 milliárd dolláros csúcs óta, mindazonáltal továbbra is nagyon magasak a korábbi adatokhoz képest, és meghaladják az ukrajnai háborúval járó költségekre vonatkozó, széles körű becsléseket.

A jelentés szerint az uniós olajembargónak jelentős hatása lesz. Figyelmeztetnek azonban arra, hogy jelenleg nagy mennyiségben szállítanak Oroszországból nyersolajat Indiába, az olajat itt finomítják, majd eladják, gyakran amerikai és európai fogyasztóknak.

Rámutatnak egyúttal arra, hogy Oroszország jelenleg új piacokat keres az olaj számára, amelynek nagy részét tartályhajókon keresztül szállítja, ezeknek pedig többsége európai tulajdonú. Az Európai Unió (EU) három legnagyobb hajóflottával rendelkező országa, Görögország, Ciprus és Málta zászlaja alatt közlekedő tankerek közel kétszer annyi orosz kőolajat szállítanak az Ukrajna elleni orosz háború első napja, vagyis február 24. óta, mint korábban.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
Ez igy sima hazugsag! Az embargo miatt nem hogy europai tankhajo nem szallithat (az oroszoknak ugyanis nincsenek ilyenek!), de meg europai vagy orosz szemelyzete sem lehet egy tankhajonak, barmilyen zaszlo alatt fut! A kereskedelmi embargo viszont marmost lesujtott az orosz gazgasagra, gepeket, technologiat, alkatreszeket, szinte semmit nem kaphatnak, amit eddig importaltak, es a repülöik szervizeleset sem vegeztethetik el külföldön! Ezekre pedig sem technologiajuk nincs, sem rövid idön belüli atallasra lehetösegük/kapacitasuk. A nyugati gepek alkatreszellatasat es szervizeleset nem lehet kinaival potolni!
kereső
@KisTehen: Átcimkézi? Cimkézze- csak azt éri el vele, hogy minden árujára extra magas vámot fog fizetni. Kina miért is nem megy ebbe bele??
ómió
Csak nem "meglepi" érte a "művelt Nyugatot"!?
teuton
@Shikari: Te tenyleg ilyen hülye vagy? India csak akkor veszi meg az olajat, ha 30%kal olcsobb! A z odaszallitas viszont 100%kal dragabb, mert nincs csövezetek az oroszoknak es Indianak pedig nincsnek szallitohajoi. Az idegen zaszlok alatti hajok pedig embargosak!
Aztan ott a masik problema, az orsozok kapnak ugyan dollart, de nem tudnak erte azt vasarolni, ami kellene, mert embargo van! Mar a repülöket sem tudjak szervizelni, a gazszallitas is akadozik, mert nincs alkatresz (embargo!), a kiesö szallitasert pedig büntetest kell fizetni!
A hadseregnek hianyzanak a korei es japan elektronikak, a telfonok analogok (ezert tudjak öket lehallgatni es a tabornokokat kilöni!), a T62es tankokat kell elöszedni, ami a mai technikahoz kepest olyan, mint egy Velorex a Teslahoz hasonlitva! Putyin tökönlötte önmagat, mar sokadszorra!
csak úgy....
@Shikari: neked és a fidesz kollégáidnak : www.youtube.com/watch?v=WjRaG4TTYGE
"A tények makacs dolgok " :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.