Az orosz erők egyre több nyugati fegyverszállítmányt semmisítenek meg, amivel még nehezebb helyzetbe hozzák az ukránokat.

NATO-fegyverekkel megrakott ukrán raktárat semmisített meg az orosz hadsereg

Fotó: wikipedia

Az elmúlt napokban Ukrajna ismét egyre többször kért nehézfegyvereket a Nyugattól, miután nehéz helyzetben vannak az orosz túlerővel szemben. Ha csak a tüzérséget nézzük, akkor Oroszország legalább tízszeres túlerővel rendelkezik, ami több mint jelentős különbség – írja a Liner.

A The Guardian az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva azt írja, az orosz erők az elmúlt 24 órában többek között egy olyan lőszerraktárat is megsemmisített, amiben NATO-tagok által biztosított fegyverek voltak, köztük 155 mm-es M777-es howitzerekkel.

Ez pedig újabb súlyos veszteség Ukrajna neve mellett, hiszen többek között ezekből a lövegekből is sokkal többre lenne szükségük. Emellett az ukrán légierő repülőgép-felszerelését is felrobbantották a voznyeszenszki katonai repülőtéren.

Címlapkép: wikipedia

Forrás: Liner
Fotó: wikipedia

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
... mondjak az oroszok... Arrol miert nem adnak hirt, hany katonat vesztettek, hany tabornokuk halt meg, mennyi gabonat loptak el???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
De sokan kivánják itt vissza a nagy Szovjetúniót! Hogy lehet ebben a kis országban bárki is ilyen kretén, amikor 33 évvel ezelőtt alig vártuk, hogy megszabaduljunk tőlük- és a "szovjet" életérzéstől. Tovariscsi konec- volt a nagy plakáton, a Pa-Dö-Dö teljes torokból főjta,: báy-báy szása...Itt meg most a thürner féle elvtársak, meg az 56-os vérbiró unoka követői alig várják , hogy ismét 1961 legyen.
kereső
@KisTehen: Mi a lófüttyöt olvassak a hazugságon.Elég a cim.
kereső
@KisTehen: A múltkor is azt irták, hogy Kijev mellett fegyverraktárat semmisitettek meg- azután kiderült, hogy nem fegyver volt, hanem gabona., a vasút melletti raktárakban.
kereső
@KisTehen: az origo mióta "liberális"??, Egy hazug portál lett- normális ember messzire elkerüli a lassacskán vadhajtásokéhoz hasonló szinvonaltalanságot.
kereső
@Maccska: Na, ja. Mert az origo fegyverraktárat irt- orosz közlés alapján, a "szabadeurópa" meg a kiküldött ujságirója által a helyszinről küldött beszámoló alapján irta, hogy nem fegyver-hanem gabona. Bár, mostanság már a gabona is fegyver az orosz cár kezében.
kereső
@KisTehen: Menj a susnyásba legelni boci, a propi az origo cikkét vette át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.