Az orosz erők egyre több nyugati fegyverszállítmányt semmisítenek meg, amivel még nehezebb helyzetbe hozzák az ukránokat.

NATO-fegyverekkel megrakott ukrán raktárat semmisített meg az orosz hadsereg

Fotó: wikipedia

Az elmúlt napokban Ukrajna ismét egyre többször kért nehézfegyvereket a Nyugattól, miután nehéz helyzetben vannak az orosz túlerővel szemben. Ha csak a tüzérséget nézzük, akkor Oroszország legalább tízszeres túlerővel rendelkezik, ami több mint jelentős különbség – írja a Liner.

A The Guardian az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva azt írja, az orosz erők az elmúlt 24 órában többek között egy olyan lőszerraktárat is megsemmisített, amiben NATO-tagok által biztosított fegyverek voltak, köztük 155 mm-es M777-es howitzerekkel.

Ez pedig újabb súlyos veszteség Ukrajna neve mellett, hiszen többek között ezekből a lövegekből is sokkal többre lenne szükségük. Emellett az ukrán légierő repülőgép-felszerelését is felrobbantották a voznyeszenszki katonai repülőtéren.

Címlapkép: wikipedia

Forrás: Liner
Fotó: wikipedia

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
... mondjak az oroszok... Arrol miert nem adnak hirt, hany katonat vesztettek, hany tabornokuk halt meg, mennyi gabonat loptak el???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Berklac
Te, propeller , te is ruszki seggnyaló lettél ?
teuton
... mondjak az oroszok... Arrol miert nem adnak hirt, hany katonat vesztettek, hany tabornokuk halt meg, mennyi gabonat loptak el???
kereső
Má' ott hibádzik a dolog- vagy csak rosszul forditottak??-, hogy a NATO nem küld fegyvereket Ukrajnába. Küldenek az usa, angolok, franciák, a baltiak, lengyelek, csehek, finnek, svédek, szlovákok...nem is mind NATO tagállam.
kereső
De sokan kivánják itt vissza a nagy Szovjetúniót! Hogy lehet ebben a kis országban bárki is ilyen kretén, amikor 33 évvel ezelőtt alig vártuk, hogy megszabaduljunk tőlük- és a "szovjet" életérzéstől. Tovariscsi konec- volt a nagy plakáton, a Pa-Dö-Dö teljes torokból főjta,: báy-báy szása...Itt meg most a thürner féle elvtársak, meg az 56-os vérbiró unoka követői alig várják , hogy ismét 1961 legyen.
kereső
@KisTehen: Mi a lófüttyöt olvassak a hazugságon.Elég a cim.
kereső
@KisTehen: A múltkor is azt irták, hogy Kijev mellett fegyverraktárat semmisitettek meg- azután kiderült, hogy nem fegyver volt, hanem gabona., a vasút melletti raktárakban.
kereső
@KisTehen: az origo mióta "liberális"??, Egy hazug portál lett- normális ember messzire elkerüli a lassacskán vadhajtásokéhoz hasonló szinvonaltalanságot.
kereső
@Maccska: Na, ja. Mert az origo fegyverraktárat irt- orosz közlés alapján, a "szabadeurópa" meg a kiküldött ujságirója által a helyszinről küldött beszámoló alapján irta, hogy nem fegyver-hanem gabona. Bár, mostanság már a gabona is fegyver az orosz cár kezében.
kereső
@KisTehen: Menj a susnyásba legelni boci, a propi az origo cikkét vette át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.