Látványos támadást hajtott végre az ukrán hadsereg a 2014 tavasza óta ideiglenesen megszállt népköztársaság területén.

Fontos ukrán katonai siker az oroszok által ellenőrzött területen
Kép: YouTube

Az orosz RIA Novosti hírügynökség szerint erős tűz ütött ki a szeparatista "Luhanszki Népköztársaság" területén található "Krasznij Lucs" város egyik gyárában. A lakosok jelentése szerint 2022 június 16-án, csütörtök este 18 óra körül erős robbanásokat hallottak a környéken, amelyet szerintük rakéta becsapódása okozott.

A RIA jelentése alapján kiderült, hogy a most megtámadott üzem a szovjet időkben elektronikát gyártott, a haditengerészet, többek között tengeralattjárók, szonár- és navigációs rendszerének építésére specializálódott.

Orosz szeparatista források alapján arra következtethetünk, hogy ez bizony nemcsak egy jelentéktelen epizód volt a háborúban hanem az ukrán hadsereg által végrehajtott fontos és sikeres hadművelet.

Az írás szerzője szerint az ukrán rakétatámadás lassíthatja az orosz előrenyomulást Kelet-Ukrajnában és az orosz tüzérség, legalább átmenetileg, lényegesen kevesebb lőszeradaggal fog rendelkezni.

Az orosz szeparatista forrás szerint azonban az eset kulcsfontosságú üzenete mégsem a támadás formája, hanem a támadás célpontja, az ukránok által megsemmisített raktár ugyanis Szivierodonyeck és környéke ellen indított orosz támadáshoz szükséges rakéta-utánpótlást biztosította.

Hogy értsétek, miről beszélek, a raktárban éppen a Liszicsanszk körül kialakított katlan torka ellen szükséges rakétánk robbannak fel és válnak hamuvá,

- panaszkodott a szeparatista forrás.

A szerző kitért arra is, hogy azok a 152 mm-es gránátok és rakéták semmisülnek meg, amelyek dönthetnek arról, hogy a többé-kevésbé kiképzett és tapasztalt gyalogságuk képes lesz-e bezárni az ukrán város körül alakuló katlant vagy minden fordítva történik és az orosz katonák kerülnek harapófogóba.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Irtsátok a ruszkikat! Egy orosz tetű a heréével a szájában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.