Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára ellenséges lépésnek nevezte, hogy Litvánia nem engedi át a területén azokat a Kalinyingrád felé tartó árukat, melyek az uniós szankciók hatálya alá esnek.

Újabb országot fenyeget Putyin: mire készül Litvániában?

Az uniós külpolitika vezetője eközben egy nyilatkozatban megvédte az Oroszországgal egyre élesebb konfliktusba kerülő balti államot.

Ezekkel a szavakkal fenyegette meg a litván vezetést az orosz Biztonsági Tanács titkára, Nyikolaj Patrusev kedden. A hetvenéves politikus Vlagyimir Putyin egyik legfontosabb szövetségesének számít, így szavait nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az elnök és Patrusev már több mint ötven éve ismerik egymást, mindketten Leningrádból (a mai Szentpétervárról) származnak, és mindketten KGB-ügynökök voltak. Sőt, 1999-ben, amikor Putyinból először miniszterelnök lett, Patrusev váltotta őt a KGB utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat élén.

Patrusev a Kreml egyik leginkább háborúpárti embere, így nem véletlen, hogy ezúttal is keményen fogalmazott. A politikus szerint ez az eset azt mutatja, hogy nemcsak a szóbeli nyugati nyilatkozatokban nem lehet megbízni, hanem írottakban sem.

Ironikus a nemzetközi szerződések állítólagos megsértéséről szóló nyilatkozatokat hallani egy olyan országtól, amely talán az összes nemzetközi szerződést megsértette

- mondta Ingrida Simonyte litván kormányfő.

Oroszország hétfőn fenyegette meg Litvániát, amiért a balti ország a közelmúltban leállította az élelmiszer- és egyéb erőforrás-szállítást a kalinyingrádi exklávéba vasúton és közúton. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy az orosz hadsereg "megtorló intézkedésekre" készül. Azt mondta, hogyha az Európai Unió nem lép közbe a helyzet rendezésére, Oroszország saját jogán fog intézkedni.

Forrás: Euronews

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
ezaaaaz!
új ország, mert a régi már nem jó.
jesz
kétségteln, hogy a vasúti,, vagy közúti szállítás gyorsabb, rövidebb Litvánián keresztül. Viszont Kalinyingrádban található az egyik legnagyobb európai kikötő...tehát ha akarná a hadúr, akkor körbehajóznák Litvániát, oszt jónapot.

Mindenki inkább izmozik, legyen miről beszélni...

Nagyobb összegben fogadnék, hogy néhány hajó már úton van Kalinyingrád felé...
...(nem én találtam fel a melegvizet)
justhpeter
Mégis csak igaza volt a szombathelyi horgásznak.
Baker
Megtorló intézkedés?! Nem Honvédő Háború???
ómió
Ha akarnak az oroszok, tudnak az enklávéjukba hajón is szállítani. Amúgy meg, ez a Litvánia nem NATO tag!?
percsi
@ómió: De, Litvánia NATO tag! Remélem a ruszkik csak ijesztgetnek!
Ha Oroszország megtámadná Litvániát, az USA haladéktalanul közbelépne
444.hu/2022/06/22/ha-oroszorszag-megtamadna-litvaniat-az-usa-haladektalanul-kozbelepne
ómió
@percsi: Bár a litvánok államközi szerződést szegnek, reménykedjünk, hogy emiatt nem lesz ellenük fegyveres orosz támadás!
Pálinkás Pál
Litvánia NATO tag...tehát...vagy vége az orosz genyáknak...mert hagyományos fegyverekkel kevesek, vagy a gnóm putyler atomfegyvert vet be...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.