Csütörtökön online videóértekezlet formájában kezdődött meg a kétnapos, 14. BRICS-csúcs (öt országból álló csoport: Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) Kína elnökletével – jelenti az Origo.hu.

Putyin egy új világrend kiépítéséről beszélt a XIV. BRICS-csúcstalálkozón

Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

A csúcstalálkozón részt vesznek a szövetség országainak vezetői – Vlagyimir Putyin orosz elnök, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök. Az értekezletet Hszi Csin-ping kínai elnök vezeti.

A BRICS koalícióra lépése elengedhetetlen egy többpólusú világrend kiépítéséhez – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök június 23-án a XIV.. BRICS-csúcstalálkozón. Meg vagyunk győződve arról, hogy a BRICS-országok összefogására most minden eddiginél nagyobb szükség van az államközi kapcsolatok többpólusú rendszerének kialakítása érdekében. Ez kulcsfontosságú elveken, főként a nemzetközi jog általánosan elismert normáin alapul

- mondta.

Az orosz vezető azt is hangsúlyozta, hogy a kihívások és fenyegetések transznacionális jellege ellen közösen kell fellépni. Kitért olyan globális problémákra is melyek ellen együtt sikeresebben léphetnek fel, köztük a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni küzdelem, a klímaváltozás elleni harc, a veszélyes fertőző betegségek terjedésének megfékezése – adta hírül az Izvesztyija.

A találkozó további részleteiről az Origo.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: Origo.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Nem úgy néz ki Putyin, mint aki halálos beteg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az "amik súlya" amúgy is folyamatosan csökken.
colibri
@Pegero: tegnap 20:18 A szteroidok csodára képesek,,,, egy ideig...
Shikari
@szép új világ: Gondolkodást nem szoktál művelni?
Pegero
@colibri: Akkor ápoltasd magad, hátha ideig-óráig te is felépülsz!
colibri
@Pegero: Te már ne kezeltesd magad, te reménytelen eset vagy! Mehetnél a nagy Oroszországba katonának putyint szolgálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.