Csütörtökön online videóértekezlet formájában kezdődött meg a kétnapos, 14. BRICS-csúcs (öt országból álló csoport: Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) Kína elnökletével – jelenti az Origo.hu.

Putyin egy új világrend kiépítéséről beszélt a XIV. BRICS-csúcstalálkozón

Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

A csúcstalálkozón részt vesznek a szövetség országainak vezetői – Vlagyimir Putyin orosz elnök, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök. Az értekezletet Hszi Csin-ping kínai elnök vezeti.

A BRICS koalícióra lépése elengedhetetlen egy többpólusú világrend kiépítéséhez – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök június 23-án a XIV.. BRICS-csúcstalálkozón. Meg vagyunk győződve arról, hogy a BRICS-országok összefogására most minden eddiginél nagyobb szükség van az államközi kapcsolatok többpólusú rendszerének kialakítása érdekében. Ez kulcsfontosságú elveken, főként a nemzetközi jog általánosan elismert normáin alapul

- mondta.

Az orosz vezető azt is hangsúlyozta, hogy a kihívások és fenyegetések transznacionális jellege ellen közösen kell fellépni. Kitért olyan globális problémákra is melyek ellen együtt sikeresebben léphetnek fel, köztük a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni küzdelem, a klímaváltozás elleni harc, a veszélyes fertőző betegségek terjedésének megfékezése – adta hírül az Izvesztyija.

A találkozó további részleteiről az Origo.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: Origo.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Nem úgy néz ki Putyin, mint aki halálos beteg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pegero
Nem úgy néz ki Putyin, mint aki halálos beteg!
Shikari
A békét egyetlen csoport veszélyezteti! A mohó és semmilyen àldozattól vissza nem riadó spekuláns és bankàr kaszt, amelyik eddig minden háborút kirobbantott.
gina
Ugyanolyan elmebeteg barom mint a szemét OV barátja, mesterlövész kellene már !!!
justhpeter
@gina: Mindkettő jelentéktelenné vált, már nem nagyon osztanak nekik lapot, de éppen ettől frusztráltak és mondanak vagy csinálnak nagy baromságokat.
Shikari
Putyin tudja, hogy 1939-ben épp Amerika, Anglia tényleges urai tolták bele Lengyelországot a háborúban, világháborút robbantva ki. Most az ukránokat tolják a háborúba és álszenteskedve küldik a fegyvereket, embereket.
Ezeknek a pénzsóvár, becstelen, gyilkos szaroknak nevük is van, de mi csak bankárokként, befektetőként és spekulánsokként ismerjük őket!
Sziszifusz
@Shikari: 07:43

Ha egykor a történelem órákon figyeltél volna akkor most nem írnál ilyen hülyeségeket a II. világháború kirobbantásáról..

Az ukránokat úgy tolták bele a háborúba, a bankárok, befektetők és spekulánsok, hogy Putyint rávették Ukrajna megtámadására. Logikus... neeeeem ?
Shikari
@Sziszifusz: Amerikai igazi urai a bankárok és a spekulánsok. Amerika pedig nyíltan provokálta az oroszokat, mindenféle megállapodást felrúgva.
Egyértelműen Amerika okozta a háború kirobbanását és most igyekszik világméretű konfliktussá terjeszteni. A recept 1939 Lengyelország!
kereső
Orbán már tavaly "új világrendről" hadovált. ...
KisTehen
@kereső: a libsik már orbán előtt új világrendről beszéltek

létre is hoztak egy ilyen pártot: New World
Emmersson71
@KisTehen: Pálinkás, mint liberális...naa, ne röhögtess :D
szép új világ
@Shikari: Nektek anno a tornatanár tanította a történelemet?
Sziszifusz
@Shikari: 08:08
Az oroszok, pontosabban Putyin "beugrott" az USA provokációnak. Na, ne, már.
Inkább arról van szó, hogy elhatározta, szovjet mintára, létrehozza régi álmát, a történelmi "Nagy Oroszország"-ot, .
kereső
@KisTehen: És ennek a pártnak a célja- a világ megszállása, leigázása, aki meg nem áll be a sorba, annak megsemmisitése. Ja, nem- az putyin célja, amelyet orbán teljes mellszélességgel támogat.
ómió
Az "amik súlya" amúgy is folyamatosan csökken.
colibri
@Pegero: tegnap 20:18 A szteroidok csodára képesek,,,, egy ideig...
Shikari
@szép új világ: Gondolkodást nem szoktál művelni?
Pegero
@colibri: Akkor ápoltasd magad, hátha ideig-óráig te is felépülsz!
colibri
@Pegero: Te már ne kezeltesd magad, te reménytelen eset vagy! Mehetnél a nagy Oroszországba katonának putyint szolgálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.