Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas.

Egyre csak nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma, ez már rekord

Fotó: JOE KLAMAR / AFP

A jelenség azért is érdekes, mert májusban nem szokott ez az adat csúcsot dönteni.

Májusban 108 727 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában, 6051 fővel több, mint áprilisban és 10 353-al több, mint egy évvel korábban. Ez egyben új rekord az adatsor kezdete, 2012 óta, az előző csúcs ugyanis februárban volt 56 fővel alacsonyabban, 108 671 személlyel – derült ki a Sozialversicherung.at szervezet adataiból, amit a privatbankar.hu szemlézett

A sok éves tapasztalatok alapján pedig szinte biztos, hogy jóval magasabb számokat is fogunk látni idén nyáron.

Forrás: privatbankar.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az a baj, hogy a szorgalmas és jobban élni vágyó magyar pedig oda megy dolgozni, és az sem zavarja ha kukásautót vezet a tanári diplomája ellenére havi 7-800 000 Ft-ért. Az inkább érdekes adat lenne, hányan nem is akarnak visszajönni tündérországba!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisfalud
@Németh István: Ez az elvándorlás nem újkeletű, csak a mértéke aggasztóan nagy. Talán nem ördögtől való lenne az EU-s bérek közelítése legalább egy bérminimum szintjén a volt keleti tömb országaiban. Biztosan sokat javítana a helyzeten, mivel a "Gyere haza fiatal" nevű propaganda bohózat nem hiszem hogy hazahozott volna valakit is. Ha igen biztosan átverték, ahogy az mással is megesett már nálunk, pl az orvoskamarai vezető megvezetés e Karmelitában.
kisfalud
@Németh István: Ja és az előbbieket persze akár ábrándozásnak is felfoghatom, mert nem volt az olyan nagyon régen, amikor a Viktor Európai bankárok előtt beszélt, Budapesten, és befektetésekre buzdította őket, azzal kecsegtetve, hogy nálunk a legalacsonyabb a régióban a bérköltség. Ez a kijelentés nem hiszem, hogy nagyon marasztalja a haza szakmunkásokat az itthon maradásra.
bfeco
@Németh István: Istenbarma, akkor a gazdád miért öket akarja utolérni vagy 20 éve?
teuton
@Maccska: Analfabeta! A LABANC az nem osztrak! Azok nemet ES MAGYAR ellenlabasai voltak a kurucoknak! Az osztrak pedig nem fog magyarul tanulni, hanem a magyar tanul nemetül, ha munkat akar kapni...Es a magyar pincer Ausztriaban annyit keres, mint egy fideszes kepviselö a magyar parlamentben. Igaz egyik sem atomfizikus, de az egyik legalabb akar dolgozni, a masik meg epphogy nem, csak penzt kaszalni a szavazataval...
balos
@teuton: Képzerld atz ilyen német írja a nemzethy tantervet!Akkor nem csoda,hogy a tanárok menekülnek világgá!Nagyon kreativan tud a fideSS megfelelni a hülyéinek!Persze nem nehéz,hisz a polgári ökör körösök szeretik a "moslékot" az urak asztaláról!
nezelodo
@KisTehen: A múltkor még te örvendeztél, hogy még nem négyszáz az a 399 Ft. Most már biztos lehetsz a sikeredben és boldogan fizeted a többi buggyanttal együtt az euró árfolyamnak is köszönhetően az emelt árak 27 %-os áfáját a 2/3-ad közmegelégedésére. Mindössze 2000 milliárd forinttal vár el többet ÁFA bevételben az adócsökkentés dicsőségével kérkedő kormányod ez évben. Ahogy elnézem ennek megértése illiberális magasságban van, nehogy felmássz oda, mert akkor már a holdról kukkolhatod a marslakókkal együtt a többi hülyét, akinek ez nagyon jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.