Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas.

Egyre csak nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma, ez már rekord

Fotó: JOE KLAMAR / AFP

A jelenség azért is érdekes, mert májusban nem szokott ez az adat csúcsot dönteni.

Májusban 108 727 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában, 6051 fővel több, mint áprilisban és 10 353-al több, mint egy évvel korábban. Ez egyben új rekord az adatsor kezdete, 2012 óta, az előző csúcs ugyanis februárban volt 56 fővel alacsonyabban, 108 671 személlyel – derült ki a Sozialversicherung.at szervezet adataiból, amit a privatbankar.hu szemlézett

A sok éves tapasztalatok alapján pedig szinte biztos, hogy jóval magasabb számokat is fogunk látni idén nyáron.

Forrás: privatbankar.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az a baj, hogy a szorgalmas és jobban élni vágyó magyar pedig oda megy dolgozni, és az sem zavarja ha kukásautót vezet a tanári diplomája ellenére havi 7-800 000 Ft-ért. Az inkább érdekes adat lenne, hányan nem is akarnak visszajönni tündérországba!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Németh István
Mert a sógorék, csak a pénzt szeretik meg nagyzolni, beképzelt hülye megjátszós banda DE dolgozni azt nem szeretnek - gondolkozni se, csak uralkodni!
nezelodo
Az a baj, hogy a szorgalmas és jobban élni vágyó magyar pedig oda megy dolgozni, és az sem zavarja ha kukásautót vezet a tanári diplomája ellenére havi 7-800 000 Ft-ért. Az inkább érdekes adat lenne, hányan nem is akarnak visszajönni tündérországba!?
rokker33
@nezelodo: Én is Ausztriában élek már 8 éve!Sokkal jobban meglehet élni még a magas albérlet és rezsi ellenére is! A fizetés jó a boltokban elég olcsó minden!Aki kijön és tud dolgozni az jól fog keresni! Aki a tolvaj Orbán zsebét tömi az csóró marad...
kisfalud
@rokker33: Igen, különösen a Nyugat-dunántúliaknak kézenfekvő, és vannak akik már odakint teremtettek egzisztenciát, és nem is nagyon akarnak legtöbben visszajönni, hallgatni a keresztény, illiberális hadoválást, és hogy miként előzzük meg Ausztriát.
Németh István
@rokker33: @nezelodo: azt sajnos elfelejtettétek, hogy honnan is "jöttünk" 1945-től! Máról holnapra nem lehet csodákat teremtenie földi halandónak! talán az Isteneknek igen -de ne itt tartunk! Aki elmegy szemetes kocsira tanár létére az megérdemli és csak oktassa a kukákat! A sógorékat nem rabolták ki úgy ahogy minket a németek az amerikaiak, az szovjetek >>viszont élősködtek rajtunk mit a gyarmatukon és ölték a magyar szabadság harcosokat! @Clavigo: @kisfalud: van aki így-van aki úgy válassza meg a jelene útját a jövője érdekében! Igazából mindenki önmagát viszi az élet piacára! Én és még sokan elitéjük a disszidenseket - megértjük, ha ezt az utat válasszák ez is egy a sok közül! Ez a helyzet ma is! Igaz ma nem így hívják, de, hogy a hazáját nagy ívben leszarja az igaz, már csak azért is mert nem üldözi senki őket mint anno '56 után. AZT viszont tök feleslegesnek tartom, hogy veletek vitába bocsátkozzak mert ti egyszerűen magyar ellenesek vagytok bizonyítja ezt, hogy a gyurcsányféle rabló ország irányítást és a nemzetet tönkre hazudó kormányt tartjátok a megfelelő népvezérnek >> nyilván ti is abból az alomból vagytok! tehát szarok rátok!
rokker33
@Németh István: inkább 1920 ban kezdődött a romlás a trianoni béke szerződéssel majd a II. világháborúban
is sokat veszítettünk,viszont Kádár idején nem éltetek rosszul állítólag és az 1990 es rendszerváltás is jót hozott vagy nem??.A 2004 és uniós csatlakozás utáni években sok sok 100=1000 milliárdot kaptunk és mégsem vagyunk sehol?? Akkor hogy van ez??Mindig q vesztes oldalon állunk vagy szar az egész politikai garnitúra?Akkor viszont cserélni kell 1990 ig visszamenőleg..
percsi
"A sógorékat nem rabolták ki úgy ahogy minket a németek az amerikaiak, az szovjetek >>viszont élősködtek rajtunk mit a gyarmatukon és ölték a magyar szabadság harcosokat!"
Kihagyta a nagyokos b.zsóti: a fidbanda 32 éve rabol minket, 32 éve élősködik rajtunk, ezért tartunk itt. Nem pedig azért, ami 45-ben mi történt, mellesleg nem csak Magyarországon. A románok jobban élnek, pedig ceaus..diktátor 65-89 végéig rabolta az országot, sanyargatta a népét.
És ha király és ispánok lesznek, megalakul a magyar rabszolga társadalom, bár már most is jelen van, pl. beteg embereket hajítanak ki az út szélére.
Szégyen az országnak, hogy tanárnak egy idegen országban a kukás munkaviszonyt kell választania azért, hogy normális körülmények között éljen. Adójáért-járulékáért cserébe megkapja a tisztességes eü. ellátást, lakhatást, oktatást.
A fentieket itthon kellene, magyar gyermekek oktatásáért megkapnia!
percsi
@percsi: "megalakul a magyar rabszolga társadalom"
megalakul a magyar rabszolgatartó társadalom
Nessy
A KSH adatai szerint akikkel az összes családtagja nem költözött külföldre magyar munkavállalónak számít, így szépen néz ki a foglalkoztatottsági mutatónk.
Nessy
@KisTehen: Nekem semmi! Csak tényként írtam le.
gina
@KisTehen: Te egy idióta vagy, látszik nagyon jól élsz, gondolom fidesz szektahivő vagy, csak az irhat ilyen baromságot,, jó estét ötétség
gina
@Németh István: Gondolom egy fogatlan panelproli vagy? ugy mint hasonszőrúek, akik azt hirdetik "nem baj lehet au EURO 800 FT is , minálunk forit van," kb ez a stilusod, ülj vissza az iskolapadba 1 Bites
teuton
@KisTehen: Nagy Marha! Azt sem tudod, hogyan szamoljak a munkanelküliseget, ill. ki szamit annak! Analfabetak persze ezt SEM tudhatjak...
ómió
Ennek "hatásos gátja" legutóbb még az efftársi vasfüggöny volt!
csak úgy....
okos magyar nem gürizik sza..ért-fo..ér.
Németh István
Hát az mán igaz, hogy a jobban élés reményében elcsámborognak az országból! Csak az a kérdés, a nyugdíjas időszakukra gondolnak-e! Mert azért akkor is meg kell élni valahogy! Aztán ha mindenki elmegy akkor a magyar gazdaság még inkább leül! Aztán szabad prédája lesz a gyarmatosító hatalmaknak akik az angolok, németek, sógorék, franciák és nem véletlenül mondom a primitív bunkó szemét ukránok a lengyelekkel! Ez egy tendencia a magyar hon felszámolására! Vagy előszedjük az öntudatot , nem a kommunista, hanem a MAGYAR ÖNTUDATOT akkor ezen lehet váltóztatni >> mégpedig úgy hogy nem ellenségeskedni akormányukkal hanem erősíteni az intézkedéseiben! Az ellenzék vagy beáll a sorba, vagy fel kell számolni >> nemzet-ellenségre amely a moslék és számító nyugattal korrumpálódott!
Rá kell jönni, hogy a demokráciánk megtartásához a demokratikus diktatúra eszközeire szükség van! >> Amikor ki akartuk önteni a szennyes vizet, az nagyon nem sikerült, benn maradt egy csomó mocsok - AZONBAN a kommunista diktatúra idejében alkalmazott keményebb intézkedési kényszereket nem kiönteni, hanem - aktuális keretek közt alkalmazni kell!!
A politika és a politikusi előrelátás és intézkedés erről szól! Ez az elvárt a KORMÁNYTÓL IS!
teuton
@Németh István: Figyelj analfabeta propagandista! Menni volt MO lakossaga 2010ben es mennyi 2021ben? A csökkenes több, mint 1 millio ugy, hogy közben több, mint 1 millio külföldi lett PAPIRON magyar, akik nem itt születtek, nem laktak soha itt es adot sem fizettek, de kapnak nyugdijat es betegbiztositast! Az egyik ismerösöm külföldi rokonai mind magyar allampolgarok lettek, de magyarul nem beszelnek -a nevük sem magyar!- es nem is MOon laknak!
Szoval 12 ev alatt gyakorlatilag 2 millio fövel csökkent az orszag lakossaga! 2010 ota ugy felgyorsult a nepessegcsökkenes,mint soha elötte, a 2021as adat pontosan olyan, mint az 1. vilaghaborus! Hivatalosan 600ezer magyar ment el Nyugatra, de ebben nincsenek benne azok, akik feketen vagy magyar cegen keresztül dolgoznak, ill. ha van bejelentett magyar lakhelyük!!! Erre varrj gombot analfabeta csicska!!!
Németh István
@teuton: Sajnos te olyan hülye vagy, hogy szócsere veled nem lehetséges! Egy moslék alapjaiban magyarellenes utolsó ganaj vagy!
teuton
@Németh István: Figyelj analfabeta propagandista! Ez itt nem egy fideszoldal mocskolodasra! Ha azt akarsz, akkor menj a mindenszora, mandinerre, gondolara, hasonlokra, ott vannak hozzad hasonlo szellemi "szinvonalu" emberszabasuak. Akinek nincsenek ervei,az nyilatkozik ugy, mint a fajtad. Szoval fröcsögj csak tovabb egyedül magadban...
kisfalud
@Németh István: tegnap 12:26. Azt a nevezetes "MAGYAR ÖNTUDATOT" miért nem kéred számon a mai pártállami vezetőinken, a jobban élni vágyó szorgalmas külföldre megélni induló hazánkfiai helyet? Nem veszed észre, hogy a "rothadó nyugat" iskoláiban tanulnak a politikai elitünk gyerekei, nemcsak Orbáné állampénzen, (a hűséges hülye magyarnak meg legyen jó a lerohasztott oktatás itthon), hanem oda is menekült a veje, lánya a lopott ELIOS vagyonnal amikor bizonytalan volt a választás, oda szívódott fel a Habony, oda futott Orbán a Népszabadság beszántásához segítséget kérni, oda mászkált a pénzzel a hátizsákjában dupla menetjeggyel Mr. Arábikához, a volt közjogi méltóságaink gyerekei is az utált Amerikában élnek. A halódó nyugaton fialtatják a nemzeti offshore lovagjaink adóelkerülés miatt a pénzüket, ott vásárolnak ingatlanokat, mert nem csak Orbánnak van párizsi lakása. Ott vannak bejegyezve a luxus repülőgépeik , és luxushajóik, ott nyaralnak úgy eladva a hülyéknek, mintha a pesti hivatalikban ülnének, oda járnak állampénzen focimeccset bámulni, vagy csak vacsorázni repülnek oda a "puritán" katonai gépeikkel.
Szerinted az a szerencsétlen aki a svájci frank hitelének a törlesztése miatt vállalja a családtól távoli létet, az a nemzetellenes, pedig nem ő, hanem a Kósa és a Szijártó döntötte be nekik a forintot, amiért földönfutók lettek. Szóval ájuldozzál csak a Kádár rendszer módszereitől vágyakozva, hátha bevezetik azokat az akkori intézkedéseket a maiak amik ellen többek között maga Orbán rikácsolt az ötvenhatos mártírok koporsói fölött.
Felemlegeted az eljövendő nyugdíjas éveiket. Nyugodt lehetsz, több lesz sokkal az ottani éveik után a nyugellátásuk, mint az itthon eltöltött évtizedeik után járó nyugellátás. Ha pedig családostól mentek ki, ismerek ilyeneket, elájulnál a gyerekek után járó támogatás összegétől pedig nem ordítják naponta a fülükbe, hogy nekik a gyerek az első.
Németh István
@kisfalud: @teuton: No félre téve a minősítéseiteket, amelyre reagálok búsásan kontrázva - most egy pár szó erejéig a konkrét álláspontomról - e témában , hangsúlyozom a témában!!!
A kommunista-demokratikus diktatúrából kiszabadulván és nem semmi módon pont az Orbán Viktor és egykori csapata által is > sity-suty felnőtt egy generáció! Ez nem a kifejezett 25-35 éves korosztály hanem a melléjük csapódott és hála Istenkének nem öregedni, hanem inkább vágyakkal teli korosabbak is bővülve eljutottak a szabadságfoknak arra a szintjére, hogy ha képzettek ha nem úgy gondolják talán külföldön a jobban és előbb tudnak nem tudáshoz, hanem olyan anyagiakhoz jutni ami ma nálunk nem adatik meg! Ez csak nagyon nagyjából van így ÉS különösen a mai politikailag labilis helyzetben! - csak megemlítem magam és a családom is 5 évet külföldön dolgoztunk és ezzel teremtettünk lehetőséget a gyermekünknek és már az unokáinknak is egy reméljük reményteljesebb jövő irányába! DE visszatérve a témához! A mai energiadós és tetteiket felvállalni akarók >> HA dolgozni is akarnának nálunk is megtalálnák a számításaikat anyagiakban is, morálisan meg pláne! Emberek vagyunk! Ki türelmesebb, ki máról hónapra akarja a sült galambot - hát ez lehet, hogy nem megy Egy azonban biztos; kint sem fenékig tejfel - aki akar az menjen, de azzal számolnia kell, hogy nagyon sokan szégyellik bevallani, hogy terveik nem jöttek be, de mivel éppen ugyan abba jönnének vissza mint amiben kint éppen vannak, hát várnak és maradnak! Egészségükre! A téves tájékozottságodat sajnálom sok szempontból, a nyugdíjtól kezdve agyerek támogatásig, szociális ellátottságig,stb, DE távol áll tőlem, hogy valakit is meg akarjak győzni az ismereteimből, mi több egykori munkakörömből származó tapasztalataimból adódóan.
Még annyit >> soha nem izgatott és nagyon nem is szeretem ha mások másokkal foglalkozva akár alázzák, elítélik és anyázzák, tolvajnak nevezik azokat akik tettek azért, hogy egyre többre vigyék! Az viszont más kérdés ha tudván...
Pálinkás Pál
aki teheti ,itthagyja a nemzethy csürhét...
nezelodo
@Németh István: Senki sem állítja azt hogy odakint minden fenékig tejföl, és kolbászból van a kerítés, de aki rátermettebb, felkészültebb, és nyelvtudással rendelkezik, nagyobb az esélye. Emlékezzünk csak vissza gyerekkorunk 1956-os disszidálási lázára, akik elmentek, egy jó részéről semmit sem hallottunk azóta sem, egy másik részük boldogult. Ilyen is meg olyan is van a tágabb családban is.
Munkámnál fogva az elmúlt 30 évben kb 150 építőiparos kisvállalkozó csoporttal volt dolgom. Mára már jó ha 10-ről tudok aki talpon marad. Egy részük alkalmazott lett, külföldre is mentek páran, tekintélyes NAV tartozást hátrahagyva, mások beolvadtak nagyobb cégekbe, hogy teljesíteni tudják a növekvő szakmai és jogi előírásokat, legtöbben pedig nyugdíj mellett a szürke sávban dolgoznak.
Olvasom valakinél, hogy gyalázza az ukrán vendégmunkásokat, Nem lenne szerencséje, ha ezt elkiabálná Sárváron Celldömölkön, Pápán, Téten vagy Mezőlakon (és még számtalan helyen az országban), a főutcán, mert annyian vannak és működtetik az ottani ipart, és nem néznék jószemmel a gyalázkodást, itthon nincs szabad szakmunkás. aki dolgozni is akar, többek között a nyugatra való elvándorlás miatt.
Hát még említhetném a "rejtett erőforrást", persze ott sem lehet általánosítani, mert pl Zalában Vasban, amire némi rálátásom van jártamban keltemben, bőven lehet út és csatornázó cégeknél látni ezeket a fiúkat, és tiszteségesen dolgoznak.
kisfalud
@Maccska: Nem csak azért beszélhetsz magyarul Ausztriában, mert a fél szélső megyéink hadra fogható fiataljai már sokan odakint dolgoznak, hanem azért is mert megőrizték az ottani magyarok a nyelvüket. Biztos azért mert a kormányunk nekik is osztotta a beiskolázási támogatást a magyarigazolvány mellé és templomokat stadionokat óvodákat iskolákat építtetett nekik!
Vagy nem???
drrotf
Ez már látszik a Holdól is vagy még nem?
kisfalud
@Németh István: Ez az elvándorlás nem újkeletű, csak a mértéke aggasztóan nagy. Talán nem ördögtől való lenne az EU-s bérek közelítése legalább egy bérminimum szintjén a volt keleti tömb országaiban. Biztosan sokat javítana a helyzeten, mivel a "Gyere haza fiatal" nevű propaganda bohózat nem hiszem hogy hazahozott volna valakit is. Ha igen biztosan átverték, ahogy az mással is megesett már nálunk, pl az orvoskamarai vezető megvezetés e Karmelitában.
kisfalud
@Németh István: Ja és az előbbieket persze akár ábrándozásnak is felfoghatom, mert nem volt az olyan nagyon régen, amikor a Viktor Európai bankárok előtt beszélt, Budapesten, és befektetésekre buzdította őket, azzal kecsegtetve, hogy nálunk a legalacsonyabb a régióban a bérköltség. Ez a kijelentés nem hiszem, hogy nagyon marasztalja a haza szakmunkásokat az itthon maradásra.
bfeco
@Németh István: Istenbarma, akkor a gazdád miért öket akarja utolérni vagy 20 éve?
teuton
@Maccska: Analfabeta! A LABANC az nem osztrak! Azok nemet ES MAGYAR ellenlabasai voltak a kurucoknak! Az osztrak pedig nem fog magyarul tanulni, hanem a magyar tanul nemetül, ha munkat akar kapni...Es a magyar pincer Ausztriaban annyit keres, mint egy fideszes kepviselö a magyar parlamentben. Igaz egyik sem atomfizikus, de az egyik legalabb akar dolgozni, a masik meg epphogy nem, csak penzt kaszalni a szavazataval...
balos
@teuton: Képzerld atz ilyen német írja a nemzethy tantervet!Akkor nem csoda,hogy a tanárok menekülnek világgá!Nagyon kreativan tud a fideSS megfelelni a hülyéinek!Persze nem nehéz,hisz a polgári ökör körösök szeretik a "moslékot" az urak asztaláról!
nezelodo
@KisTehen: A múltkor még te örvendeztél, hogy még nem négyszáz az a 399 Ft. Most már biztos lehetsz a sikeredben és boldogan fizeted a többi buggyanttal együtt az euró árfolyamnak is köszönhetően az emelt árak 27 %-os áfáját a 2/3-ad közmegelégedésére. Mindössze 2000 milliárd forinttal vár el többet ÁFA bevételben az adócsökkentés dicsőségével kérkedő kormányod ez évben. Ahogy elnézem ennek megértése illiberális magasságban van, nehogy felmássz oda, mert akkor már a holdról kukkolhatod a marslakókkal együtt a többi hülyét, akinek ez nagyon jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.