Ezt még a kormány sem zárja ki. 

Durva! Üzemanyaghiány jöhet Magyarországon a nyáron

Fotó: Paul ELLIS / AFP

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt mondta: „Az ellátási láncok biztonsága kisebb, mint korábban, ezért az üzemanyaghiányt nem lehet kizárni teljesen.”

Ezzel arra utalt, hogy az autósok az utóbbi időben esetenként azt tapasztalhatták, hogy a hatósági áras 95-ös benzin és a gázolaj nem mindig kapható a kutaknál – írta az Mfor az üzemanyaghiány jövőbeni alakulását firtató cikkében.

A hiány kezdetben a kis független egységeknél volt megfigyelhető, majd a tavasz folyamán a töltőállomásokat ellátó logisztika nem bírt lépést tartani a kereslettel. 

Most már egyre több olyan fehér benzinkúttal (így nevezik azokat a töltőállomásokat, amelyek nem valamely nagy hálózat tagjaként üzemelnek), ahol nincs gázolaj, esetleg 95-ös benzin. Ezek a kutak az árstop miatt az utóbbi hónapokban folyamatosan veszteségesen üzemelnek, így sokszor nem is sietnek a készletek feltöltésével. 

A probléma az, hogy egy ideje immár nem csak a fehér kutaknál tapasztalható áruhiány, hanem a nagy láncoknál is vannak problémák. A Shell esetében például az utóbbi két hónapban egy autós sem mehetett biztosra, hiszen számos olyan egységük volt, ahol napokig nem volt hatósági áras benzin vagy gázolaj. A Mol töltőállomásain pedig péntek reggeltől korlátozták a hatósági áron vásárolható üzemanyag mennyiségét.

Ráadásul az előző hétvégén olyan információk láttak napvilágot, hogy immár egyes OMV-töltőállomásokon is hasonló problémák adódnak.

Forrás: napi.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
És és ? Legyen tánc meg zene. Egyébként is mi itten vidéken ezzel nem foglalkozunk a bicikli pálinkával megy .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Kuss!
mi így tisztíccsuk a levegőt!
jesz
@kereső: az utolsó mondatodon eltöprengtem...ahogy nekem sem jutott eszembe, szerintem még pár milliónak sem.
kereső
Egyébként is nagyon dühös vagyok.a fűnyirómba 10 literes kannával vetetek benzint/ afaluban nincs kút- csak 15 km-rel arrébb, a szomszédos faluban/. Most már nem kérhetek meg senkit, hogy ha tankol, akkor hozzon nekem is, mert akkor büntetik. Buszon nem szállithatom. Nem elég, hogy én fizetem az ársapka miatt a wellnes hétvégi utazás különbözetét, dupla áron nyirhatom a füvet, és ráadásul még be sem tudom szerezni. Ha gazos marad az udvar, akkor meg a polgármesteri hivatal megbüntet(jogosan). De miért büntet engem a kormány???
kereső
@jesz: Mert? Mit gondoltatok, hogy a beszerzési ár és az eladási ár különbözetét ki fizeti? Mi, mindannyian. Mint ahogy a rezsicsökk!!! -nél is, a sokat fogyasztók szubvencióját/támogatását is fizeti mindenki- az is, akinek nem jár a rezsicsökkentésből, mert éppenséggel nem használ gázt a fűtésre. Nagyon buta emberek lakják ezt az országot- nem használják a nyakukon lévő golyóbisban lévőt arra , amire való.
ómió
Az OMV finomítója tovvábbra se nyít ki?
balos
@kereső: Erre van kitalálva fideSS!Nézd meg kiket rak vezető pozícióba!Minél tehetségtelenebb annál nagyobb helyet kap a "vályú" mellett!Az állatfarm már működik!Itthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.