Az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának másodikiapján Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök elmondta, Oroszország jelenleg 12 tagállamba teljesen vagy részlegesen leállította a gázszállításokat – írja a Blikk.hu.

El lehet kerülni, hogy összeomoljon a téli fűtésszezon, de az ehhez szükséges lépéseket már most meg kell tenni

Fotó: 123RF.com

Szerinte jól haladnak a tárgyalások az új beszerzési forrásokról, de mindenképp szükség lesz arra, hogy az Unió lakossága takarékoskodjon:

Ha minden európai háztartásban két Celsius fokkal csökkentenék a fűtést, illetve ennyivel magasabb hőmérsékletet állítanának be a légkondicionálókban, azzal kiváltható lenne az Északi Áramlat I vezetéken érkező teljes orosz gázimport

- Jelentette ki Ursula von der Leyen.

Már nyáron össze kell hangolniuk az erőfeszítéseket a tagállamoknak, hogy télen elkerüljék az ellátási problémákat vagy az áremelkedést

- ezt már Alexander De Croo belga kormányfő mondta.

Közben az Európai Bizottság elemzést készít arról, hogyan lehetne megakadályozni az energiaárak további emelkedését, akár az ideiglenes importárplafonok bevezetésével.

Forrás: Blikk.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
@emerencia: Szerencsére mi egy régi vályogházban lakunk, az remek: télen meleg, nyáron hideg..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
Miért, idáig az EU állt nyerésre?
Shikari
Ursula!
Elég a hazudozásból!
Fizessétek ki az oroszoknak a gázt és szállítani fognak! Az egész krízist te és a bandád okoztátok, amikor az oroszok pénzét lefoglalva nem fizettetek a gázért!
KisTehen
ekkora kamu faszságot

szóval az egész csővezeték csak 2 fok miatt épült? :D
durbincs
@Dr. Proktor: @Dr. Proktor:Mert a maga vérvonala csak a patkányokig vezet vissza ? @Peller Anikó:-é meg a tyúkig ?
CsipkeRózsa
@KisTehen: 9:30

Ilyen következtetésre hogyan jutottál?
durbincs
@Aki Én: ha buta ,legalább ne okoskodjon ,vegyen példát a @Nessy: névűről ,aki néha+néha már nem is fénymásól ?de @tomsawyer - régről: @kisfalud: @csak húgy...: @Eladott Ország: @Gazella: @Yoda69: @Qqberci: @m73: @sgl: @Giovanni Alba: @csipetke: @percsi: @Toller Béla: @balos: @teuton: @Yoda69: @Lepényleső: @libellle: @gina: @Horizont: @Qqberci: @Emmersson71:@tudode: @Peller Anikó: @amortizáltok:t@kereső: @T-Boly: még mindig az 50IQ-s bányaszint alatt ? teljesítenek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.