A szenteltvíz földre vitte az ortodox egyházfőt, aki elismerte a fizika törvényeinek működését.

Kirill pátriárka – aki az orosz ortodox egyház legbefolyásosabb embere és mellette Vlagyimir Putyin egyik legbelsőbb bizalmasa is, és aki ellen gazdasági szankciókat is életbe léptettek – óriásit esett egy szombati istentiszteleten, írta meg a Blikk a Bild cikke nyomán.

Kirill pátriárka elcsúszott az istentiszteleten – videó

Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája istentiszteletet tart az angyali üdvözlet ünnepe alkalmából a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2022. április 7-én. A Julián naptárt követő orthodox egyházak ezen a napon emlékeznek meg arról, hogy a keresztények hite szerint Gábriel arkangyal hírül adta Jézus szeplőtelen fogantatását Szűz Máriának.

Fotó, címlapkép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

A dél-oroszországi vallási rendezvényt élőben közvetítették, a felvételen jól látható, ahogy a 75 éves Kirill pátriárka megcsúszik és elesik. Nagyobb baja nem történt ugyanakkor, az istentiszteletet folytatni tudta. 

Később az orosz egyházfő arról beszélt, a padlóra fröccsent szenteltvíz volt a ludas, azon csúszott meg.

A Ria Novosztyi hírügynökségnek így nyilatkozott a balesetről:

"Hála Isten kegyelmének, nem volt következménye. A talaj gyönyörű, látod magad benne tükröződni, olyan csillogó és sima. De ha víz kerül rá, még ha az szentelt víz is, a fizika törvényei működnek."

- mondta el Kirill pátriárka a Blikk fordítása szerint.

Forrás: blikk.hu, bild.de

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Köszönjük Emese ...Kár,,hogy te még életedben nem láttál fürdőkádat,Bugsy. ,@nyád bejön a sarokról,,maximum a slaggal csapatjátok...( a család ),,mert holnap is meg kell keresni a " betevőt "...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Emmersson71: @Eladott Ország: ... kapjátok be, DE nagyon finoman mert a harapós paci megharagszik!
@Emmersson71: @csak úgy...: tegnap 14:21 ♣ Ez az fiam! Megint anyák napja. Imádom a mamit.scontentprg1.xx.fbcdn.net/v/t1.64359/180661516_174177107908073_8396944313200875733_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=so9KOC5wsikAX91Wyf6&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-3ASALaoYJOQRVmuLPcLVjnTUGWI-t7V5VByPJRTOCVQ&oe=62E11850 Ez a legértelmesebb
megnyilatkozásotok >>>nem mossátok le magatokról pistit,hiszen ö is viktoriánus! :)
Különben valóban győzedelmes vagyok - rátok nagyokat szarok! !
Emmersson71
@Németh István: Én ezt írtam: "Ez a páterka anno szegénységi fogadalmat tett ám, azt tudjátok, háborúpárti fidesznyikek?!"

Talán nincsen igazam?!
CÁFOLJ!
Németh István
@fideszes gyökér: Valóban a részeg okosabb mint a józan! Ezt akkor lehet látni amikor összehányja magát, vagy beszarik! Már csak akkor és azért is spórol a meleggel ! valóban az IQ szintjén van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.