Az amerikai elnök a német kancellárral tanácskozott a G7-es csoport németországi csúcstalálkozóján.

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

Biden: nem vált be Putyin terve

Olaf Scholz német kancellár (jobbra) és Joe Biden amerikai elnök (balra) beszélgetnek az elmau-i kastélyban, Dél-Németországban tartott kétoldalú megbeszélés után 2022. június 26-án. A kétoldalú találkozó a hét gazdaságilag legfejlettebb ország (G7-es országok) vezetőinek tanácskozása előtt történt, az eseményen az orosz fosszilis energiahordozók kérdése és az ezek szankcionálása miatt kialakult helyzet lesz a középpontban.

Fotó, címlapkép: AFP/ Pool/ Leonhard Foeger

Az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt. Megbeszélésük sajtónyilvános részén Joe Biden köszönetet mondott Olaf Scholznak Németország Ukrajna melletti kiállásáért.

Mint mondta, Putyin arra számított, hogy a NATO-t és a G7 csoportot megosztja az Ukrajna elleni orosz támadás, de ez nem történt meg, és az egység továbbra is megmarad.

Hozzátette: az a meggyőződése, hogy a Nyugat "megerősödve" kerül ki a konfliktusból.

A keddig tartó találkozó fő témája az ukrajnai háború, illetve a háború következtében a világ számos térségében egyszerre jelentkező élelmezési, energetikai és pénzügyi válság kezelése.

Az előzetes nyilatkozatok szerint a hetek nem csupán Ukrajna humanitárius, pénzügyi és katonai támogatásának folytatásáról és az orosz támadás miatt élelmezési válsággal küszködő országok megsegítéséről állapodnak meg, hanem újabb szankciókról is Oroszország ellen.

Már a találkozó hivatalos kezdete előtt ismertté vált, hogy mindenki egyetért az Oroszországban kitermelt arany importjának azonnali betiltásáról. Ez a Hetek reményei szerint újabb jelentős csapás az orosz háborús gépezetre, tekintve, hogy Oroszország a legnagyobb aranyexportőrök közé tartozik, legnagyobb piacai pedig éppen a G7 csoport országai.

Az informális egyeztető fórumként működő csoport az Egyesült Államokat, Franciaországot, Japánt, Kanadát, Nagy-Britanniát, Németországot és Olaszországot, valamint az Európai Uniót mint nemzetek feletti intézményt fogja össze.

A fórum 1975 óta működik, és 1998-ban tagjai közé fogadta Oroszországot, így átalakult G8 csoporttá. Azért működik mégis G7 csoportként, mert Oroszország tagságát 2014-ben az Ukrajnához tartozó Krím félsziget nemzetközi jogot sértő bekebelezése miatt felfüggesztették.

A bajoroszági találkozóra meghívták India, Dél-Afrika, Szenegál, Indonézia és Argentína kormányfőjét is, hogy közösen egyeztessenek a világ legnagyobb gabonaexportőrei közé tartozó Ukrajna elleni orosz agresszió miatt fenyegető globális élelmezési válság kezeléséről.

Forrás: mti.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
A terv az terv, azért van, hogy vagy teljesül vagy nem! A végrehajtást sok minden befolyásolja, ezért a terv célkitűzéseit időközben formálgatva, bizony még többet is ,jobban is lehet teljesíteni! Nos a Putyin tökéletesen tisztában van azzal, hogy neki valójában nincs is gondja az ukránokkal ami feldobódik - akár valami szakadár szándék azt ők letudják kezelni - ami gond lehet, ha egy idegen hatalom egy a Putyini - orosz - főderációhoz tartozó országrész területén renitenskedik! Ez esetben persze lépnie kell Mivel ez a hatalomnak titulált szemétsereglet az usa, így az usa farkát képező ukránokkal kell az usa csatát megvívnia! >> TEGYÜK HOZZÁ EGYENLŐRE!!! > Ezen közben az ukránok ritkulnak lélekszámban, anyagiakban, vagyonilag, stb. Az usanak bevételt jelent a háborúba noszogatása a saját népének, amelyet nagy ívben le is szarnak!!! >> figyeld csak meg az árak ott is rendesen inflálódnak a kiajánlott milliárdok a globális pénzügyi rendszerek kasszájába vándorolnak > a fegyverkezés nagy összeg, ez is a kasszába megy a nép folyamatos elszegényedése viszont tény ez alapot ad a belső un. kemény kéz a diktatúra totalizálására! Ezt kényszerítik rá a nagyon hülye kibaszatos kapzsi és korrupt ursula és a kócos fejű boris szar alakokra! Az ukránok, mint a húsdarálóba kerűlt cafatok a vezérkart gazdagítva meg felemésztik saját magukat! A biden-soros-usa vezérkar meg dörzsölgeti a tenyerét és keféli a pénzét, hogy minél több legyen leszarva a milliók ellehetetlenülését! mert azért ide tartozik az afrikai éhínség is! Stb. KONKLÚZIÓ >> az usa vezetését el kell törölni a föld színéről Sima háborús bűnösök!
Németh István
Azon szörnyülködtünk, majd kínunkban röhögtük magunkat tönkre, hogy a szerencsétlen usa katonák, hogy vannak félre vezetve! Ugyanis egy megszólaltatott tengerész gyalogos kihangsúlyozta, hogy a hazája (usa) védelmében küzd a háborúban, ha kell feláldozza akár magát is! >>>> menten eltűnődtünk a dolgon! Most ukrajnában, aztán afganisztánban, meg vietnamban, kambodzsában, koreában, szerbiában, soroljam még!!!??? Valójában; ez az usa bármikori vezérkar, nem akar elmenni a büdös rohadt kurva anyjába??? A saját népük fiait hülyítik?! EZ MEGDÖBBENTŐ!!! A kedves jó Putyinnak kell rendet tennie néhány atommal rendezni az usa területet, hogy tudják meg végre mi a háború!!!
ómió
A tiétek meg, hogy Európát legatyásítjátok, "érik"! Mi!?
magyar1
Erről ez jut eszembe,hogy színház az egész világ.
vacsi
"Az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt."
Ha ez a Biden valóban olyan agyhalott vénember, amilyennek beállítják, hogy tud bárkivel is órákig tárgyalni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.