Az amerikai elnök a német kancellárral tanácskozott a G7-es csoport németországi csúcstalálkozóján.

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

Biden: nem vált be Putyin terve

Olaf Scholz német kancellár (jobbra) és Joe Biden amerikai elnök (balra) beszélgetnek az elmau-i kastélyban, Dél-Németországban tartott kétoldalú megbeszélés után 2022. június 26-án. A kétoldalú találkozó a hét gazdaságilag legfejlettebb ország (G7-es országok) vezetőinek tanácskozása előtt történt, az eseményen az orosz fosszilis energiahordozók kérdése és az ezek szankcionálása miatt kialakult helyzet lesz a középpontban.

Fotó, címlapkép: AFP/ Pool/ Leonhard Foeger

Az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt. Megbeszélésük sajtónyilvános részén Joe Biden köszönetet mondott Olaf Scholznak Németország Ukrajna melletti kiállásáért.

Mint mondta, Putyin arra számított, hogy a NATO-t és a G7 csoportot megosztja az Ukrajna elleni orosz támadás, de ez nem történt meg, és az egység továbbra is megmarad.

Hozzátette: az a meggyőződése, hogy a Nyugat "megerősödve" kerül ki a konfliktusból.

A keddig tartó találkozó fő témája az ukrajnai háború, illetve a háború következtében a világ számos térségében egyszerre jelentkező élelmezési, energetikai és pénzügyi válság kezelése.

Az előzetes nyilatkozatok szerint a hetek nem csupán Ukrajna humanitárius, pénzügyi és katonai támogatásának folytatásáról és az orosz támadás miatt élelmezési válsággal küszködő országok megsegítéséről állapodnak meg, hanem újabb szankciókról is Oroszország ellen.

Már a találkozó hivatalos kezdete előtt ismertté vált, hogy mindenki egyetért az Oroszországban kitermelt arany importjának azonnali betiltásáról. Ez a Hetek reményei szerint újabb jelentős csapás az orosz háborús gépezetre, tekintve, hogy Oroszország a legnagyobb aranyexportőrök közé tartozik, legnagyobb piacai pedig éppen a G7 csoport országai.

Az informális egyeztető fórumként működő csoport az Egyesült Államokat, Franciaországot, Japánt, Kanadát, Nagy-Britanniát, Németországot és Olaszországot, valamint az Európai Uniót mint nemzetek feletti intézményt fogja össze.

A fórum 1975 óta működik, és 1998-ban tagjai közé fogadta Oroszországot, így átalakult G8 csoporttá. Azért működik mégis G7 csoportként, mert Oroszország tagságát 2014-ben az Ukrajnához tartozó Krím félsziget nemzetközi jogot sértő bekebelezése miatt felfüggesztették.

A bajoroszági találkozóra meghívták India, Dél-Afrika, Szenegál, Indonézia és Argentína kormányfőjét is, hogy közösen egyeztessenek a világ legnagyobb gabonaexportőrei közé tartozó Ukrajna elleni orosz agresszió miatt fenyegető globális élelmezési válság kezeléséről.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
biden bejelentette, hogy miden a terveik szerint halad

az eu is nyal nekik, dől a lé
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Azon szörnyülködtünk, majd kínunkban röhögtük magunkat tönkre, hogy a szerencsétlen usa katonák, hogy vannak félre vezetve! Ugyanis egy megszólaltatott tengerész gyalogos kihangsúlyozta, hogy a hazája (usa) védelmében küzd a háborúban, ha kell feláldozza akár magát is! >>>> menten eltűnődtünk a dolgon! Most ukrajnában, aztán afganisztánban, meg vietnamban, kambodzsában, koreában, szerbiában, soroljam még!!!??? Valójában; ez az usa bármikori vezérkar, nem akar elmenni a büdös rohadt kurva anyjába??? A saját népük fiait hülyítik?! EZ MEGDÖBBENTŐ!!! A kedves jó Putyinnak kell rendet tennie néhány atommal rendezni az usa területet, hogy tudják meg végre mi a háború!!!
ómió
A tiétek meg, hogy Európát legatyásítjátok, "érik"! Mi!?
durbincs
@Néro2: @Néro2: látni magán születéstől buta ? azt minek irogat ,linkel ? Mert agyiszerencsétlen ? mint ez a @drrotf: ...@csak húgy...: ?@Eladott Ország: @CsipkeRózsa: @jesz: @Dr. Proktor: @kisfalud: @Horizont: az Ótvar ?
magyar1
Erről ez jut eszembe,hogy színház az egész világ.
vacsi
"Az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt."
Ha ez a Biden valóban olyan agyhalott vénember, amilyennek beállítják, hogy tud bárkivel is órákig tárgyalni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban
Itthon - 2022. September 28., 21:55
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban