Már vasárnap éjjel. 

Teljes csőd! Fizetésképtelenné válhat Oroszország

Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

Vasárnap éjjel lejár a türelmi idő Oroszország 100 millió dollárnyi kötvényfizetésére, ezzel pedig technikailag beáll a hadviselő fél fizetésképtelensége – írta meg a Telex.

Oroszországnak ugyan lenne pénze kifizetni a hitelezőit, de a nemzetközi szankciók megtiltották nekik, hogy külföldi bankoknál és devizában fizessenek, így hivatalosan pénzügyi nemteljesítőkké minősülnek. Az eset rávilágít arra, hogy az USA, az EU és a szövetségeseik sikeresen szűkítették annyira le Oroszország lehetőségeit, hogy az fizetésképtelenné nyilvánuljon.

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter vis majorra hivatkozik, és bohózatnak nevezte, hogy fizetésképtelenek lennének. Szerinte bárki mondhatja rájuk, hogy fizetésképtelenek, de amíg mindenki tudja, hogy valójában lenne pénzük kifizetni az adósaikat, addig ez nem igazi fizetésképtelenség.

Forrás: Telex.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Shikari: Azt a csapot te a seggéből vezetted a családod házába!Attól ilyen szar a kommunikációs vonalad!Azért ne csüggedj a főispán majd vet 1 kis koncot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Sámannus: a nyelveddel kitörölheted a Putyinét is meg az egész kormányunkét! Az enyémet csak akkor engedném, ha esküvel fogadnád, hogy az országház előtt teszed,nyilvánosan fényes nappal! Nem ám sunyiba!!
Sámannus
Nyugodjál le. Nem olyan tragikus ha a farok rossz végén vagy, csak kellemetlen. Putyint most is csicskáztatják. meghívták a G20-ra. Most tanítják kussolni.
magyar1
Ez baromság, abban a pénzben kéri mindenki az áruért a fizetséget amiért neki megéri. Az unio is fizetésképtelen hasonló gondolkodás mentén, mert ők meg rubelben nem tudnak vagy akarnak fizetni, Putyinék meg rubelben kérik.
Németh István
@Pelikán József: Írtam volt egy rövidke levezetést, némi magyarázatként az usa és az orosz igen csak megkülönböztetendő mentalítás eredetéről, de eltűnt! Így csak annyit az oroszok kemény dió még az usa-nak is ezért kívánják aljas aknamunkával minden téren gyengíteni támadni! No ez lesz a veszte az usa-nak is meg az eu.-nak is >> csődös álmaikkal együtt! Most nem a Lenini kommunista őrület, hanem a tendenciálisan a II. világháború és utózengései hatására háborúra készült, felkészült országgal amely egységes és önmagában ősi, honos nemzetekre nemzedékekre alapozódik - ál szembe a bankoligarchia akaratának végrehajtójával (ugye az usa-val) az orosz vezérkar! Megjegyzem, hogy az oroszoktól mindig rettegő angolok ellenségeskedése meglehetősen nagy puskaporos hordó, amelyről kezd lecsúszni a fedőlap, ha netán történne valami az, az uralkodóház teljes megsemmisülését hozná! (mert minden mindennel összefügg!)
Németh István
@Sámannus: ejnye-ejnye nagyon nem ismered a Putyint, pedig nem titkolja önmagát! Ö pont az a kussolós típus amire a G20-ak-nak szüksége van! ne csodálkozzunk, ha a szaros biliből kilötyög egy kis lényeg a valóságod háborús helyzetet illetően! Azon is el lehet gondolkozni, hogy ez a háború valójában mire is jó! Nyilván ez a kérdés kérdezés nélkül is választ fog kapni!
@magyar1: végtére is igaz amit írsz - azzal a finomítással > ha vevő akar valamit annak azzal kell fizetnie amit az eladó kér! Vagy van üzlet, vagy nincs! Ez a nagyvilági politikára is jellemző! Mert üzlet az egész világ!...
Sámannus
@Németh István: Itt a szabályok felrúgásáról van szó, nem pedig a fizetés módjáról. A háboró kezdeményezője. eljátszotta a becsületét. Nem nyerhet, csak ha beismeri az elkövetett gazemberségeket, és felel tetteiért. a fizetés feltétele ez. A csőd helyzetet ez az állapot gerjeszti. Háboróban mások a szabályok, és azokat az erősebb kényszeríti ki. Ez bizony szopás a javából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.