Már vasárnap éjjel. 

Teljes csőd! Fizetésképtelenné válhat Oroszország

Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

Vasárnap éjjel lejár a türelmi idő Oroszország 100 millió dollárnyi kötvényfizetésére, ezzel pedig technikailag beáll a hadviselő fél fizetésképtelensége – írta meg a Telex.

Oroszországnak ugyan lenne pénze kifizetni a hitelezőit, de a nemzetközi szankciók megtiltották nekik, hogy külföldi bankoknál és devizában fizessenek, így hivatalosan pénzügyi nemteljesítőkké minősülnek. Az eset rávilágít arra, hogy az USA, az EU és a szövetségeseik sikeresen szűkítették annyira le Oroszország lehetőségeit, hogy az fizetésképtelenné nyilvánuljon.

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter vis majorra hivatkozik, és bohózatnak nevezte, hogy fizetésképtelenek lennének. Szerinte bárki mondhatja rájuk, hogy fizetésképtelenek, de amíg mindenki tudja, hogy valójában lenne pénzük kifizetni az adósaikat, addig ez nem igazi fizetésképtelenség.

Forrás: Telex.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
@Apfelbaum: Amerika valódi gazdái kiprovokáltak egy háborút és ismét világháborút akarnak kirobbantani.
Ezek ilyenek. A haszonért semmifêle borzalom nem túl drága nekik. Van benne gyakorlatuk.
Az vigasztal, hogy az atomtűz őket sem kíméli, bár hamarabb kellett volna eltakarítani mindet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Németh István
HA hiányozni fog a 100 millió dollár az un kölcsönt-hitelt adóknak akkor majd mennek kuncsorogni! Mivel akármilyen pénzügyi machináció van és azt kicsavarva fizetőképtelenségnek tüntetik fel az a hülyék pechjére sajátos kényszer helyzetből való ellehetetlenítés okán, mi több nem a fizetésre kötelezett hibájából létrejött akadályoztatás okán jött létre! Aztán az akadályoztatást elkövetőknek számolniuk kell a határidő sértésből bekövetkező un. kamatos kamat térítésével is, ami semmi perc alatt akár a 100 millió dollárt is elérheti! > Putyinnak szerintem röhögőgörcse lesz! Ez a "fagyi nagyon vissza fog nyalni" ugyan is az ukrajnát támogató milliárdok még súlyosabb vissza nem térülő hányt fognak okozni! Még matematikusnak sem kell lenni aztán röhöghetünk mindannyian!
Aztán az nem államcsőd, ha köztudott, hogy a fedezet biztosított, viszont a fizetési kötelmet szándékosan akadályozzák, aki(k) azt akadályozzák azoké a felelősség! Ponyemáj???
Toller Béla
Ha, majd pont ez fogja őket zavarni ! MInket se zavarjon, hogy nemsokára a mi kis hazánk lesz ugyanilyen helyzetben !
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Toller Béla: Csak nekünk pénzünk se lesz rá. Putyin mindent elzár, minek adjon el valamit, ha az érte járó pénzzel nem tud fizetni?
jesz
Oroszország fizetésképtelen? Na ezt kajálják a népek szerte a világban...csakhát ez nem igaz, de azt már nem kötik senki orrára...
...a lényeg, hogy a hisztéria fennmaradjon minden téren(és áron)
Shikari
Nevetséges erőlködés. Putyin elzárja a csapot és elad mindent Kínának és Indiának. Na akkor mit tesznek a háborút generáló nyugati agresszorok?
namihami
A gazdasági szakkommentátorok megszólaltak.
Ezek tényleg azt hiszik, hogy egy ország gazdasági csődje csak abból áll, hogy az éppen esedékes törlesztéseit nem tudja vagy akarja fizetni?!?!? És a csődöt elszenvedő ország majd fordul egyet és keres (sőt---talál) másik kereskedelmi partnert? Az azt jelentené, hogy a csődöt jelentő országgal kereskedni kezdő és azt megmenteni akaró országok is bojkott alá kerülnek. Magyarul, az általuk gyártott termék is zár alá kerül. És ez éppen Kína (és az általa 95%-ban bóvlit gyártó cégei részére a véget jelentené. Nem véletlen, hogy a kínaiak eddig is a biztos távolság-politikáját tartották az oroszokkal.
Aki ezt képtelen ésszel felérni, az kérjen egy ""gazdasági szakkönyvet"" a Ryanair góréjától. Az a neki való szint.
balos
@Shikari: Azt a csapot te a seggéből vezetted a családod házába!Attól ilyen szar a kommunikációs vonalad!Azért ne csüggedj a főispán majd vet 1 kis koncot!
Apfelbaum
Nem akarok senkit ijesztgetni de a felcsúti szélhámos olyan meccsekben van ha csak az egyik nagyon rosszul sül el itt is fizetést képtelenség alakul ki, mivel a szakmai helyenken pártkatonák ülnek így még nagyobb lesz a baj...3 millió birka erre mondott igent,a többi kussol...egy politikust se fog megrázni ha az ország csődbe jut,ők már bebiztosították magukat örökre...
Peller Anikó
@Apfelbaum: Pedig már sül. Tarajos sül.
Apfelbaum
@Shikari: "nyugati agresszióról"...én úgy látom,hogy a volt kgb tiszt mindenféle indok nélkül letámadott egy országot, ártatlan emberek közte nők és gyermekek értelmetlenül halnak meg egy állat miatt és erre te jössz és nyugatot hibáztatni kezdesz,nah elmész a bdkvnydba te undorító féreg
izéke
Majd orbán kifizeti helyette,majd kap cserébe egy jutifalatot
Apfelbaum
@Peller Anikó: félig átsütve,angolosan ...jaj Pellerke,ezek még a néhai Goebbelst is simán überelik
Shikari
@Apfelbaum: Amerika valódi gazdái kiprovokáltak egy háborút és ismét világháborút akarnak kirobbantani.
Ezek ilyenek. A haszonért semmifêle borzalom nem túl drága nekik. Van benne gyakorlatuk.
Az vigasztal, hogy az atomtűz őket sem kíméli, bár hamarabb kellett volna eltakarítani mindet!
Shikari
@balos: Ha Orbán után a Mi Hazánk nyer választást, nem lennék a helyedben! :-)))))))))))))))
Maccska
@Apfelbaum: mindenféle ok nélkül???
Azért ezt gondold át.
Maccska
Ezzel megint a nyugat lőtte lábon magát.
Nem világos hogy miért nem engedik fizetni a ruszkikat.
Gyurka80
"megtiltották nekik, hogy külföldi bankoknál és devizában fizessenek," Ezeknek az idióta nyugatiaknak nem kell a pénz?! Ezek úgy hülyék ahogy vannak!
Shikari
@Gyurka80: Csúnyán visszavágnak az oroszok még.
Emmersson71
@Gyurka80: Ők pedig csak rubelt fogadtak el! Hát hülyék ezek a ruszkik, hogy a jó dollárt visszautasítják?!
KisTehen
"Oroszországnak ugyan lenne pénze kifizetni a hitelezőit, de a nemzetközi szankciók megtiltották nekik"

"Az eset rávilágít arra, hogy az USA, az EU és a szövetségeseik sikeresen"

Oroszország meg sikeresen intézte el, hogy az EU megfagyjon télen
Gyurka80
@Emmersson71: Annak volt előzménye, nem tudod?
verőce21
A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a kötvénytulajdonosok kivárják, hogy a háború véget érjen, abban a reményben, hogy azt követően Moszkva már képes lesz fizetni nekik...

Merthogy bohózat a kialakult helyzet!
Maccska
@verőce21: más lehetőség nincs,csak a várakozás.
Majd megköszönik Biden papának.
gina
@KisTehen: Várd ki te kis proli, szarban van Szijjártó és bandája, nem kapunk gázt hahahahhaha megfagytok fidesz csürhe, az nevet aki a végén nevet de ti aljas szarevő OV bandája nem fogtok nevetni fogadunk???
teuton
@verőce21: A legvaloszinübb forgatokönyv az, hogy az elveszett haboru utan leszerelik az orosz üzemeket, de mivel nyugaton nem tudjak termelesbe allitani, csak ocskavaskent hasznositjak. A nyersanyagokat pedig 20-30 evre rekviraljak. Ugye ismerös ez valahonnan? Ja, neked nem, mert analfabeta vagy... Az orosz lakossag meg örülhet, hogy nem lesz Nyugat-Europaba vagy az USAba deportalva malenykij robotra...
KisTehen
@gina: a végén a hazaárulók nevetnek
verőce21
@teuton: "USAba... malenykij robotra..." - te meg olyan hülye vagy, hogy forogsz közben...!
balos
@Shikari: Mire gondolsz nemzethy malac?Netán erőt veszel a nyelveden és a mihazánknak nyújtód seggit-seggül?Veled ellentétben én nem félek a gerinctelenektől!Amíg ilyen parazitácskák eszik a moslékót az uraik lábánál addig hízhatsz amíg ők engedik!
Shikari
@balos: Veled ellentétben nem zsidó spekuláns és nemzetgyűlölő sejthalmazokat támogatok. Nem is ember alatti cigány hordákat.
FLETÓ
Az a helyzet, hogy pont ennyi az orosz valutatartalék! Kínának 14-szer ennyi...
Shikari
@verőce21: Vagy a kettes verzió, hogy Kínai és Indiai cégeken keresztül elrendezik a tartozást egy három oldalú megállapodással!
ómió
"Ja'! Ukrajna meg "győzött"! De csak lepusztulni!
Emmersson71
@Gyurka80: Hogyne tudnám, lerohanták Ukrajnát.
Gyurka80
@Emmersson71: Az előzmény NEM az volt!
Gyurka80
@Emmersson71: Idióta 2014 donbasszi vérengzés mond neked valamit?
Gyurka80
@Emmersson71: Hülye vagy , nem foglalkozom veled!
Emmersson71
@Gyurka80: orosz provokáció volt!!!
Gyurka80
@Emmersson71: Az agyad te hülye gyerek!
Emmersson71
@Gyurka80: Elhazudhatod, de provokáció volt, te Putyin csicska :P
Gyurka80
@Emmersson71: Ilyen idióta libbantakkal ,mint te nem foglalkozom!
Németh István
@Gyurka80: @Emmersson71: Annyira magas színvonalú a hozzászólásotok, hogy egyszerűen lenyűgöző! Persze maxi egyetértek, hogy az usa agresszoroknak semmi sem drága, mi több a csődhelyzet amit saját maguknak csináltak, annak rátolása arra az orosz hatalomra, amely tegyük hozzá, ha megrázná magát kilóra megvehetné az usa klasszikus tagállammait indiánostól a Nevadáig!l! A fagyi tehát vissza fog nyalni >>>> ugyanis a kamatos, mondjuk így; hitel nem nyer visszatérítést, a kamatos-kamat elmarad, amit beleinvesztáltak a háború gerjesztésébe, a mocskos nyerészkedéseik, a hatalom kiterjesztése okán! Ha netán az oroszok meg is sértődnek, egyszerűen nem adnak semmit dollárért, hanem csak rubelért! Gondoljátok csak át! A színvonalas hozzászólásaitok reményében; Ámen!
Gyurka80
@Németh István: Ha megnézed a hozzászólásomat, ezt nem nekem akartad írni, gondolom.
Sámannus
A pénz putyintól szartér, mert a háborúzó nem lehet üzleti partner, csak ellenség. Csak és kizárólag orrbán orbánovics nem fogja fel mekkora szarban van ő is.
Maccska
@Sámannus: de te azért elfogadnád tőlük,ha tartoznának neked,ugye libcsi!
Sámannus
@Maccska: El bizony kitörölném vele a seggem.
Németh István
@Sámannus: a nyelveddel kitörölheted a Putyinét is meg az egész kormányunkét! Az enyémet csak akkor engedném, ha esküvel fogadnád, hogy az országház előtt teszed,nyilvánosan fényes nappal! Nem ám sunyiba!!
Sámannus
Nyugodjál le. Nem olyan tragikus ha a farok rossz végén vagy, csak kellemetlen. Putyint most is csicskáztatják. meghívták a G20-ra. Most tanítják kussolni.
magyar1
Ez baromság, abban a pénzben kéri mindenki az áruért a fizetséget amiért neki megéri. Az unio is fizetésképtelen hasonló gondolkodás mentén, mert ők meg rubelben nem tudnak vagy akarnak fizetni, Putyinék meg rubelben kérik.
Németh István
@Pelikán József: Írtam volt egy rövidke levezetést, némi magyarázatként az usa és az orosz igen csak megkülönböztetendő mentalítás eredetéről, de eltűnt! Így csak annyit az oroszok kemény dió még az usa-nak is ezért kívánják aljas aknamunkával minden téren gyengíteni támadni! No ez lesz a veszte az usa-nak is meg az eu.-nak is >> csődös álmaikkal együtt! Most nem a Lenini kommunista őrület, hanem a tendenciálisan a II. világháború és utózengései hatására háborúra készült, felkészült országgal amely egységes és önmagában ősi, honos nemzetekre nemzedékekre alapozódik - ál szembe a bankoligarchia akaratának végrehajtójával (ugye az usa-val) az orosz vezérkar! Megjegyzem, hogy az oroszoktól mindig rettegő angolok ellenségeskedése meglehetősen nagy puskaporos hordó, amelyről kezd lecsúszni a fedőlap, ha netán történne valami az, az uralkodóház teljes megsemmisülését hozná! (mert minden mindennel összefügg!)
Németh István
@Sámannus: ejnye-ejnye nagyon nem ismered a Putyint, pedig nem titkolja önmagát! Ö pont az a kussolós típus amire a G20-ak-nak szüksége van! ne csodálkozzunk, ha a szaros biliből kilötyög egy kis lényeg a valóságod háborús helyzetet illetően! Azon is el lehet gondolkozni, hogy ez a háború valójában mire is jó! Nyilván ez a kérdés kérdezés nélkül is választ fog kapni!
@magyar1: végtére is igaz amit írsz - azzal a finomítással > ha vevő akar valamit annak azzal kell fizetnie amit az eladó kér! Vagy van üzlet, vagy nincs! Ez a nagyvilági politikára is jellemző! Mert üzlet az egész világ!...
Sámannus
@Németh István: Itt a szabályok felrúgásáról van szó, nem pedig a fizetés módjáról. A háboró kezdeményezője. eljátszotta a becsületét. Nem nyerhet, csak ha beismeri az elkövetett gazemberségeket, és felel tetteiért. a fizetés feltétele ez. A csőd helyzetet ez az állapot gerjeszti. Háboróban mások a szabályok, és azokat az erősebb kényszeríti ki. Ez bizony szopás a javából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.