Bevásárlóközpontba csapódott be orosz rakéta hétfőn az Ukrajna középső részében lévő Poltava megyei Kremencsuk városban, az eddigi adatok szerint legalább tízen vesztették életüket és több, mint negyvenen sérültek meg – közölte kora este Dmitro Lunyin, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő portálon.

Az Amsztor nevű plázát a híradások szerint kora délután érte a támadás. Kremencsuk polgármestere, Vitalij Maleckij korábban csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy a csapás nagyon zsúfolt helyen történt, amely egyáltalán nem kapcsolódik katonai műveletekhez.

Az incidensre máris reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki azt írta a Telegramon, hogy több, mint ezren voltak a támadás idején a plázában. "A bevásárlóközpont lángokban áll, a mentők oltják a tüzet, az áldozatok száma elképzelhetetlen" – fogalmazott az elnök. Hangsúlyozta, hogy a pláza nem jelentett fenyegetést az orosz hadseregre és nincs stratégiai jelentősége sem. Ott csak emberek voltak, akik próbálnak normális életet élni – mutatott rá.

Zelenszkij szerint Oroszország a tehetetlenségét továbbra is a hétköznapi polgárokkal szembeni támadásokban kompenzálja. Oroszország részéről "megfelelő viselkedést és emberséget remélni értelmetlen" – vélekedett az ukrán elnök.

Zelenszkij videófelvételt is közzétett, amelyen a lángokban álló bevásárlóközpont látható.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő parancsnokságának szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak azt mondta, hogy Oroszország Kurszk felől egy Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázóból kilőtt Kh-22-es típusú rakétával támadta meg Kremencsukot.

Közben kora este támadás érte a keleti országrészben Harkiv város egyik kerületét is. Oleh Szinyehubov, Harkiv megyei kormányzó a Telegramon azt közölte, hogy legalább négyen vesztették életüket és 19-en megsérültek, köztük négy gyermek. Hangsúlyozta, hogy az orosz erők polgári infrastruktúrát, házakat, udvarokat, utcákat találtak el. Hozzátette, hogy az áldozatok számát még pontosítják.

Hétfőn támadás érte Harkiv megyében Pecenyihi falut is, amelyen keresztül "zöld folyosó" haladt az orosz elfoglalta területek felől Ukrajna biztonságosabb részeibe. Olekszandr Huszarov, a falu vezetője az UNIAN beszámolója szerint elmondta, hogy a támadás akkor kezdődött, amikor egy emberekkel teli evakuációs konvoj haladt át a településen. "Vannak sérültek, köztük egy 90 éves falubeli férfi" – tette hozzá.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Maccska: Még ha ez igaz is, az ott vásárló emberek miről tehetnek? Neked is ott kellene lenned egyszer egy ilyen támadás esetén családostól, hátha észbe kapnál kicsit (már ha megúsznád).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
milosevics ezért életfogytot kapott...,remélem a cár is beleszagol hamarosan ,hogy ö is halandó..
Nessy
Távolról gyilkolnak, védtelen civileket! Jöhet a hozsanna Putyin barátaitól.
division
@Maccska: Még ha ez igaz is, az ott vásárló emberek miről tehetnek? Neked is ott kellene lenned egyszer egy ilyen támadás esetén családostól, hátha észbe kapnál kicsit (már ha megúsznád).
verőce21
Ezért kell lézerrel kiiktatni az amerikai műholdakat, mert eltérítik az orosz rakétákat...!
Hatalmas kíberháború is ez egyben..., ahol valójában az oroszok nem is az ukrán haderővel harcolnak, hanem "illegális nacionalista csoportokkal”, akik emberi pajzsként használják az ukrán lakosságot...

Az új amerikai cirkálókat is milyen hamar "hadrendbe állították" az ukránok...!
csak úgy....
@verőce21: a hozzád hasonló idiótákat kéne karanténba tenni,hogy a butaságaikkal és hazúgságaikkal ne okozhassanak további károkat! -sok ,egyre több elmebeteg rohangál magyarországon fölügyelet nélkül...
laszlobihari
egészen jó kis pláza volt! sokszor voltam ott. az oroszok ráfoghatják a vasútállomás közelségére is akár, kb ötszáz méter, de az csak egy személy pályaudvar a teher elosztó az úgy nyolc kilóméterre található, légvonalban.
verőce21
@csak úgy...: A hülye emberek mint te, kizárólag hülyeségeket képesek mondani és írni...!
kereső
@Maccska: Élő pajzs- több száz kilométerre a frontvonaltól? Mától "hitvány" a neved a kishenceggel együtt.
Németh István
Ez fegyverraktár lett, mert az ukrán szemetek nem tudták nagy hirtelen hova dugni a fegyverarzenáljuk egy részét! A pláza, már régebb óta nem üzemelt, mert a vasút közelsége végett könnyen hasznosítható volt sutyiba jött fegyverszállítmányok részére! A "sok halott" az mind katona, talán 20 fő akik, köztük usa oktató tisztek akik éppen rendezték a fegyverzetet! A hatalmas tűz különben pont ezt bizonyítja! A helybeliek szidják is az ukrán vezetést a pláza tönkretétele miatt!
Németh István
Ez fegyverraktár lett, mert az ukrán szemetek nem tudták nagy hirtelen hova dugni a fegyverarzenáljuk egy részét! A pláza, már régebb óta nem üzemelt, mert a vasút közelsége végett könnyen hasznosítható volt sutyiba jött fegyverszállítmányok részére! A "sok halott" az mind katona, talán 20 fő akik, köztük usa oktató tisztek akik éppen rendezték a fegyverzetet! A hatalmas tűz különben pont ezt bizonyítja! A helybeliek szidják is az ukrán vezetést a pláza tönkretétele miatt!
Németh István
Ez a moslék zelenszkij egy aljas tróger, kifejezetten népirtó és népgyűlölő!
Induljatok ki egy egyszerű tényből a Fekete tengert elaknásította, kibaszott magával is, de a delfinekkel is, meg a világgal mert szállítani sem tud a fekete tengeri vonalon! Nem egy megátalkodott baromfasz!?? dehogynem a köbön! A moslék > iskolákba, kórházakba és érdekes színházakba nem jellemzően, telepíti a fegyverraktárakat és katonának kényszerített polgárokat!
kereső
@Németh István: Ott vótá, hogy ennyire tudod? Állitásaid igazolására hitelt érdemlő "linket" kérek!!!
verőce21
Én azért bízom Putyin Lászlóba hogy jövő tavaszig kihúzza a katonai akciót és tovább csökkenti az energiát EU felé.

Megnézném a pofájukat a nyugatiaknak jövő tavasszal amikor félig megfagyva, éhezve pénz nélkül, hogy picsognak, a sok embargójuk és fegyverküldeményük, kommandósaik miatt...!
Dr. Proktor
Az oroszok már csak ilyenek...
Barbárok!
Apropó, úgy látom sok fórumtárs génjeit határozták meg 45-ben és 56-ban...
Nessy
Ha bele gondolok, 56-ban is, amikor november elején "visszatértek", biztos fegyverraktárnak vélte az útba eső kórházat, és ágyúval Isten állatkája kilőtte a műtőt, meg a sebészetet!
Dr. Proktor
Tudjátok, mikor az orosz sperma keresztezte a magyar sárgatest útját a kiserdőben...
csak úgy....
@verőce21: én azért bízok abban,hogy te mégsem lehetsz egy gyógyíthatatlan elmebeteg!
verőce21
@csak úgy...: Én már nem bízom abban, hogy te gyógyítható elmebeteg vagy...! :)
Macskaszem
Normális háborúkban a civil lakosság 15 %-a lesz áldozat, Ukrajnában ez pont fordítva van, 85% civil, és 15% katona.
Ezért fog a hágai Nemzetközi Bíróságon felelni a mocskos háborús bűnös, tömeggyilkos Putyler.
Németh István
@Macskaszem: te barom nem a"putyer" fog felelni hanem a soros-biden-ursula-zelenszkij kvartett!!
gondolkozz, miért csinálják a háborús szítást mert alapjaiban ők a felelősek az ukrán vezetés fellázítására, elsődlegesen anyagiak útján >> rátelepedtek az ukrán (oroszalapú) iparra, felfedezték az ukrán mezőgazdaságot és a nyersanyag lehetőséget - drágakövek, ércek, stb.- ÉS amikor sikerült a tényleges ukrán kormányt megpuccsolni elindult az oroszok elleni aljas aknamunka! Ebben a szituációban áll be az agrasszori tevékenység és a háborús bűnök tudatos és folytatólagos aljassága! A nép irtásárt pedig felelniük kell!
A másik indulj ki abból ha tőled valaki el akarja venni ami a tiéd és fenyegetöleg lép fel akkor te bepucsítasz és hagyod, mert beszartál, vagy megpróbálsz ellenállni!? Hiszem, hogy az utóbbit választod! Na ezt teszi az orosz föderáció is!
Németh István
Akiket meg egy kicsit ott megöldögéltek USA katonák voltak! Úgy kell nekik! A háborúba bizony előfordul ilyen!
kereső
@Maccska: @Maccska: Nem értem a dolgot. Mi köze van egy világháborús eseménynek, ehhez az agresszióhoz? Miért mentegetitek folyton-folyvást a lator államot, és terrorista vezetőjét?Hogy, ne legyen félreértés- az oroszokra gondoltam és putyinra. Ti magyarok vagytok amúgy?, vagy csak imitáljátok? Mert magyar ember nem felejti 56-ot, a málenkij robotot, a 32 évig tartó "jóvátételt", hogy sztálin jóvoltából hothy megúszta , hogy háborús bűnösként felelősségre vonják( Voronyezs, és több mint 600 ezer magyar ember elgázositása). Mit eszetek rajta mond? Odáig-meg vissza voltatok az usá-ért/trumpért, most meg köpköditek. És, ha már emlegetsz itten dolgokat a rég múltból- illene idehozni Afganisztánt, és főleg sziriát- mondjuk előtte/utána képekben. És gyártjátok vég nélkül a x@ros hazugságokat az ukránokról.
A saját "szuvereintásukra", nemzeti itenditásukra oly büszke magyarok- elvitatják egy másik nép jogát ezekre. Ti csak szólamokban vagytok "büszke magyarok", de egyébként...
kereső
@KisTehen: narancsos moszkoviták vagytok , nem magyarok!
kereső
@KisTehen:Nem kéne elfelejtened, hogy az ukránok éppen nem ezt akarják- putyinoddal ellentétben. Nem akarnak a nagy újszovjetúnió része lenni- ellentétben veletek.
balos
@Shikari: Mi van nyilaskaka!A fagyi vissza nyalt?Ha jól tudom ott sem tüntettek a hitler ellen!
balos
Az oroszok azt állítják,hogy az ukránok tolták a bevásárlóközpontot a rakéta útjába!
kereső
@balos: Persze hogy. Pajzsként a civileket több száz kilométerre a frontok vonalától. Sajnos már nem tudjuk megkérdezni azt a 7 éves ukrán kislányt, akit vasárnap hajnalban a kijevi rakétatámadás során álmában ért a halál.
kereső
@Maccska: Ó, kedves hitványka! Én az oroszokra gondoltam- ők voltak ott előbb. Nem rémlik a "Brezsnyev doktrina"??? Az oroszok ott is csak öltek és romboltak. Ha, jól rémlik az udsákok meg épitettek- főleg iskolákat, demokratizálták az országot- jogokat kaptak a nők.Öltek? Igen a terrorista , fanatikus iszlám tálibokat- akik a saját népük ellen viseltek és viselnek háborút. Most nézd meg mi lett a nők jogaival- középkor. És erre miért nem emlékezel??? És Sziriára miért nem emlékezel?? Aleppóra- amelyet többségében keresztények laktak??Mond miért szelektiv az az emlékezet- húzd ki a fejed az oroszok hátsójából, és próbáld meg úgy az életet.
verőce21
Kihalt a parkolója, olyan sokan nem lehettek a bevásárlóközpontban...!

Közben kiderült, egy bezárt üzletközpont volt az ipari negyedben, amelyet fegyver- és lőszerraktárnak használtak... :)

"Az orosz légierő precíziós rakétákkal csapást mért a kremencsuki ipari telepen lévő fegyver-, és lőszerraktárra. A lőszer berobbanása tüzet okozott egy szomszédos, használaton kívüli bevásárlóközpontban” - áll a közleményben.
kotos
Jön a csősz és mindenkit kizavar a kukoricásból! A sok zagyválás helyett inkább olvassátok ezt:
moszkvater.com/mi-tortent-kremencsukban/
Németh István
A vasúti közelség miatt csináltak a plázából fegyverraktárt az hitték ezzel az oroszokat megtéveszthetik! A hülye buzik ripacsok bandája ez az ukrán vezetés! Ursula-kefélő élvezkedők
ezért kapják az eu-s támogatást mert az ursula nyanyát akinek kuki hiánya van rendszeresen helyre kefélik!
kereső
@Németh István: Bizonyiték a fegyverraktárra?? Már reggel is kértem- de csak fújod a magadét. Még azt kell hinnem, hogy fideSS-es hazug vagy.
balos
@kereső: Bérfasz a németh csak magyarosított!
balos
@Dr. Proktor: Abból lett a kip-csakk!
balos
@jasz-kari: Nicsak 1 náci fattyú akar a szálasiból embert csinálni!Nedvesedik már a tangád,mikor keleta beléd áll!
Dr. Proktor
@Németh István: Apád itt állomásozott?
Bogatir
Első híradás: 4 halott, 10 sebesült. Épületben lángtenger, 1 mentő, 1 tűzoltó autó, néhány bámészkodó ember. A robbanás nem szórt szét semmit, se iparcikket se élelmiszert. Aztán észbekaptak, minden híradáskor egyre súlyosabb a helyzet. A kis mocsok nem hagyja elúszni a hajót
percsi
Szédület, amit egyesek ide írnak. Okosok, azt fújják, hogy miért voltak emberek egy bevásárlóközpont közelébe, ahelyett, hogy a gyilkosokat ítélnék el.
Együttérző, emberi szív dobog bennük? Nem, és ez felháborító!
A hazáját védő népet, elnököt elítélik, a bűnös gyilkos terrorista szent és sérthetetlen!
Putyka elképzelte, övé a világ, ha nem engedelmeskednek, ha ellenállnak, akkor gyilkol. A saját népét is öli, ha netán nem akar együttműködni vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.