Döntött az Unió.

2035-re betiltják az új benzines és dízeles autók forgalmazásátPexels

Az Európai Unió tagországai elfogadták szerda hajnalban a beterjesztett klímavédelmi törvényeket. Ezek közül a két legfontosabb az, hogy 2035-re betiltják a fosszilis üzemanyaggal hajtott új gépjárművek forgalmazását és létrehoznak egy többmilliárd eurós alapot arra célra, hogy abból támogatni tudják a szegényebb állampolgárokat a károsanyag-kibocsátás miatt kivetendő adók megfizetésében – írja a hang.hu

Az EU 27 környezetvédelmi minisztere egyébként öt törvényt fogadott el egy klímavédelmi csomag részeként. Ezek lehetővé teszik majd, hogy az EU – a világ legjelentősebb kibocsátója az üvegházhatást okozó gázokból – 2030-ra 55 százalékkal tudja csökkenteni a kibocsátást az 1990-es szinthez képest.

A széndioxid-kibocsátás megadóztatását csak 2027-ben, egy évvel később kezdik el, mint ahogy eredetileg tervezték. A szegényebb állampolgárok adótámogatására létrehoznak egy 59 milliárd eurós alapot a 2027-2032 közötti időszakra.

Kérdéses persze, hogy 12 év múlva lesz-e még egyáltalán értelme az ilyen jellegű korlátozásoknak a globális klímaválság visszafordíthatatlansága miatt. Nem is beszélve arról, hogy addigra talán tankolni sem tudunk majd – amennyiben a válság tovább folytatódik.

Fotó: Pexels

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Addig még rájönnek, hogy a benzines kevésbé környezetszennyező.
KisTehen
arra fognak rájönni, hogy Kína birtokában van az a ritkaföldfém, amire a világnak szüksége van

de ugye Kína fekete báránynak számít nyugaton
justhpeter
Attól, hogy sokszor mondják még marhaság marad.
jesz
balfaszok döntenek Európa sorsáról..
Tunes1106
Ha az utcában dolgozott az asztalos gyalugép marógép müködésekor 190 volt a hálózat. Ha bedugnak 3 teszlaszart reggelre az oszlopokról le ér a vezeték a földre! Idióták !!!
durbincs
@Jozefina: @nemkati: azért maguk csak kijár haták vona azt az 5 bánya elemit ?
durbincs
@icegygenabro: @Horizont: @Jozefina: mert maguk hülyék ? és csak 2 bányelemiig tudtak iskolát végezni ?
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?
durbincs
@volvós: Mert a matuzsálem Gyurka szopógépei a Telex + a 444 ? @volvós: csak má nem maga is ? minő meglepi ? igaz gyuriboci @icegygenabro: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.