Harminc év szabadságvesztésre ítélte a csíkszeredai bíróság Böjte Csaba erdélyi gyermekotthonainak egyik volt nevelőjét – írtuk meg korábban.

Megszólalt Böjte atya az alapítványánál történt gyermekbántalmazásokról: "A történtekben nekünk is van felelősségünk"
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A gondozó majdnem tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között mintegy tucatnyi, gondjaira bízott gyerekkel követett el kegyetlenségeket két olyan gyerekotthonban, amelyekben dolgozott, és amelyeket a Böjte Csaba-féle Dévai Szent Ferenc Alapítvány tart fenn – adta hírül először az Azonnali.

A Magyar Hang megszólaltatta Böjtét, aki úgy fogalmazott:

Mi Isten nevében fogadjuk be és neveljük a gyerekeket. Hatezer gyermeket neveltünk fel, a most napvilágot látott ügy pedig példa nélküli. A történtekben nekünk is van felelősségünk, azon vagyunk, hogy ilyesmi ne történhessen meg még egyszer

– fogalmazott a szerzetes hozzátéve: az alapítvány azt teszi meg ingyen, amit más még pénzért sem.

Forrás: hang.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Böjte ugyanolyan hibás!!! Sok-sok évvel ezelőtt jártam ott. Katasztrofális helyzetben vannak szerencsétlen gyerekek. Böjtét meg csak a pénz érdekli. Ugynolyan mint a bukott püspökük, aki most orbán kegyéből Magyarországon él!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ezek a foschtalicskák istenre hivatkoznak, hogy az emberek előtt ne legyen felelősségük. Ezért tömi őket a csüngőhasú is.
simmering73
"Újabb nagy keresztény-nemzeti hazugság és bálvány dőlt le, miután a román bíróság 30 évre ítélt egy pedofil nevelőt, aki Böjte két árvaházában is tíz éven át zavartalanul zaklathatta szexuálisan és kínozhatta, brutálisan bántalmazhatta a rábízott gyerekeket. Böjte Csaba szerzetes a Nemzeti Együttműködés Rendszerének emblematikus figurája, akit Kásler Miklós emberminiszter “Nobel-békedíjra” jelölt, a propagandában az árvák “megmentője”, a “keresztényi szeretet” megtestesítője, valójában egy szélhámos, a Fidesz legnagyobb pedofilmentegetője, árvagyerekek megrontója...

Böjte Csaba, a nagy “szent”, pedig azt gondolja, hogy neki ehhez semmi köze, egy vállrándítással, és annyi szöveggel megúszhatja ezt, hogy “nekünk is van felelősségünk a történtekben”. Nem így van, nem “nekik is van felelősségük”, hanem egyedül és kizárólag neki van felelőssége ezzel kapcsolatban, egyszemélyben ő a felelős, mert az alapítványánál minden fontos döntést ő hozott meg, s mindenről tudott. Az ő tudtával bántalmaztak, szexuálisan kihasználtak, éheztettek, etettek romlott kajával gyerekeket, akiket betanítottak hazudni, amikor a hatóságok ellenőrizni jöttek."
nepszava.us/az-amerikai-nepszava-leleplezo-riportja-bojte-arvahazaiban-dickensi-allapotok-uralkodtak-az-elitelt-pedofil-a-jeghegy-csucsa/
kisfalud
Már-már az a kép alakult ki Böjte Csabáról, talán megint lesz egy erdélyi egyházfi akit példaként lehet állítani a vallásos hívek elé a reflektor fényből hátra vont "vak komondor díjas" Tőkés püspök helyett, de úgy tűnik ahol feltűnnek a NER lovagjaink ott valami mindig javíthatatlanul elromlik.
balos
@simmering73: Ráadásul olyan kijentést tett,hogy fonnyadt almák a bántalmazott gyerekek!Ilyen 1 geci kitartott!
Emmersson71
"a most napvilágot látott ügy pedig példa nélküli" - illetve egyelőre más esetre nem derült fény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.