Nagyot csökkent az orosz csapatok harcereje, ezért csak lassú területszerzésre képesek – jelentette ki szerdán Avril Haines, az amerikai nemzeti hírszerzési igazgatója (Director of National Intelligence).

Amerikai főhírszerző: Putyin még mindig egész Ukrajnát el akarja foglalni

Fotó: pixabay.com

A 24.hu szerint hozzátette, annak ellenére, hogy a harcok most a donbászi térségre koncentrálódnak, Vlagyimir Putyinnak még mindig egész Ukrajna elfoglalása a célja, még úgy is, hogy ezt a célt nem fogja egyhamar elérni.

Törést észlelünk Putyin rövid távú katonai céljai és Oroszország katonai kapacitása között, egyfajta ellentmondás van az orosz elnök ambíciói és a katonaság által elérhető teljesítmény között,

jelentette ki Haines egy konferencián.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Ez az usa beszarását jelző irritáló célzatú szemét hírközlés! Miért??!!!???!!!
Mert a háborúba beinvesztált pénzeiket - mi több az elkeseredettségükből adódó kapkodásaik bizonyítják, hogy - nagyon is veszve látják, az eddigi invesztíciójuk elvesztését!!! Beáll és nagyon is, a háborús bűnössé nyilvánításuk ténye!! Ugyan is az uránok folyamatos agresszív felbujtása az orosz föderáció ellen egyre nyilvánvalóbb tény! A "föderáció" egyértelműen szövetséget jelent! NOS EBBE A SZÖVETSÉGBE NYÚLT BELE AZ USA > soros, biden által!!! Megcsinálták a zelenszkíj ganaj részére támogatott puccsot és ezzel elkezdődött az erjesztés és a beavatkozás idegen országok szövetségébe! tessenek emlékezni!!! Kivonultak a nagypofájú usa-nato tetvek mihelyt Putyin felhívta a figyelmüket, hogy semmiféle szuverén állam mint olyan az ukránok részéről nem létezik! ELISMERTÉK, LELÉPTEK, SZARBA HAGYTÁK a mocskos tróger kiszolgálójukat miközben kitömték pénzzel - most meg a világ fele kürtölik a hazudozós, aljas híreszteléseiket, híreiket >>> ÉS itt jön az ursula kurva -ribanc az usa nyaló picsa felelőssége is!!! Különben elítélem a Magyar Kormány álláspontját amennyiben az oroszokat, így Putyint is agresszorként jelölik meg! NAGYON NAGY HIBA!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Németh István: Hülye vagy fiam!
Megvolt a napi sorosozasod.
Leülhetsz.
Shikari
Ukrajnát, a műállamot Oroszország egyszerűen megszünteti. Teljesen egyetértek vele!
Németh István
@Dr. Proktor: @Yoda69: semmi gond ha tudtok már olvasni, akkor most már csak az értelmezéseket kell a helyre tenni! Persze ehhez sok év kell a hülyéknek ugye???
Németh István
DE ha átgondolom!! Bizony alapvető problémák merülnek fel!!! Akkor menten kiviláglik, hogy Gorbacsovi -osztom és a Jelcini seggfogásban megvalósult terület realizálás dolga az adott időszakba már igen káros volt! Az ebből kiburjánzott az ócska még több, és még nagyobb nyerészkedési vágy, már ami bizony személyi indíttatási kérdés! Erre szolgált a puccs - ugye az orosz föderációt megzavarni!!! Egy nagyon aljas és utolsó államszervezet részéről támogatva, gerjesztve (ez mind az usa-tévedés ne essék!!!)! Hangsúlyozom nem ország, nem nemzet, hanem szedett-vedett állami közösség! Amely és akik a törvények felettinek képzelik magukat! ENNNYI!!! Csak röhögni tudok "a hazámat szolgálom mondja a tengerész gyalogos" vietnám, ...szerbia, afganisztán, stb, stb.! Értitek a csíziót!?
KisTehen
na, és mi a helyzet az iraki tömegpusztító fegyverekkel? még mindig keresitek?
Németh István
@KisTehen: Most nem irakról van szó! Ott más politikai és érdekszféra létezik! Ez nem keverendő össze az ukrán helyzettel -főleg nem az usa hadviselési erkölcsi potenciáljával!
A harcászati erőviszonyok formálása taktikai dolog > van a húzd meg, ereszd meg gyakorlat, van a teljes körű offenzíva, van a fegyver-nyugvás, stb, stb. mind taktikai elem!!! Nem kell akarni egy államfő fejével gondolkozni, pláne nem ha a saját érdekeinek az érvényesítéséről van szó! meggyőződésem Putyin tudja, hogy mit, miért csinál!
@Yoda69: a kimagasló témaismereteddel lenyűgöztél! De egyet ne feledd ha látod a hegynek az egyik oldalát, koránt sem biztos hogyha átmész a túloldalra ugyan azt fogod látni >> pl; ugyan úgy! Vélelmezem nincs kanyar tekinteted!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.