A hajók a Gazprom német leányvállalatának, a Gazprom Germaniának a tulajdonát képezték, mely már áprilisban német fennhatóság alá került – írja az Index.hu.

Az amerikai tőzsdén jegyzett Dynagas LNG Partners közölte, hogy a német energiahálózat-szabályozó hatóság „határozatlan időre” átvette az irányítást a Gazprom Germania három hajója felett, miután a németek áprilisban átvették a vállalat tulajdonjogát.

A németek határozatlan időre átvették az irányítást három, cseppfolyósított földgázt szállító orosz Gazprom-hajó felett

Fotó: JOHN MACDOUGALL / AFP

Az Amur River és Ob River nevű hajókat 2028-ig szóló, míg a Clean Energy nevű hajót 2026-ig érvényes szerződéssel a Dynagas vállalattól bérelte a Gazprom. Mostanra mindhárom hajó német fennhatóság alá került.

Németország energiaellátásának biztosítása érdekében átvette az irányítást az ország legnagyobb gáztárolóját irányító Gazprom Germania felett is. A vállalat új neve Securing Energy for Europe lett.

A felvásárlás azután történt, hogy az orosz Gazprom bejelentette, hogy már nem birtokolja leányvállalatát, a Gazprom Germaniát, de nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az egység új tulajdonosi szerkezetét – írja a Telegraph.

Forrás: Index.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, milyen "pocsék" emberek ezek a germánék!? Már "bojkottálni" se képesek!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.