Ahogy arról korábban beszámoltunk, migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben.

Halálos áldozata is van a bevándorlócsoportok fegyveres összecsapásának
Fotó: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentősen emelkedett idén a határsértők száma 2020-hoz képest. A határsértők többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

A helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint

a sérülések mindegyikét lőfegyver okozta, a legsúlyosabb állapotban egy 16 éves lány van.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A Pannon RTV információi szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Meg nem erősített hírek szerint migránsok két – egy afgánokból és egy pakisztániakból álló – csoportja támadt egymásra szombat hajnalban a szabadka mellett fekvő erdőben

- jelentette az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

A tudósító közlése szerint az összecsapásnak eddig egy halálos áldozata van. Elmondta, megérkezett a helyszínre Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter, aki megtekinti a rendőri akciót.

Az egyik rendőr a tudósítónak azt mondta, hogy állítólag a migránsok a rendőrökre lőttek, ezért a hatóság munkatársainak tűzparancsuk van.

A migránsok egyik csoportja továbbra is szökésben van

- hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...sok-sok lőszert nekik, a többit elintézik egymás közt..
ómió
Ez pl. az efftársilag "pozitív fenoména" migráció egy "még pozitívabb fenoménája"!
Kapanyél
Javaslom, hogy a szerb helyzetre való tekintettel - hisz ez az incidens ott történt ugye - terjesszék ki a háborús vészhelyzetet a teljes országhatár tekintetében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.