Egyelőre nem tudni, hogy mi miatt lőtt a tömegbe a 22 éves gyanúsított.

A BBC nyomán arról számolt be a hvg.hu, hogy elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint belelőtt egy függetlenség napi menetbe helyi idő szerint hétfőn délelőtt az Illinois állambeli Higland Parkban, nem messze Chicago városától. 

Hat embert lőtt agyon Chicago mellett egy függetlenség napi felvonuláson egy férfi – elkapták

Játékok és székek hevernek a július 4-i függetlenség napi felvonulás helyszínén az illinoisi Highland Parkban 2022. július 4-én. A felvonulás résztvevőire egy férfi tüzet nyitott egy üzlet tetejéről, hat ember meghalt, közel kéttucatnyian kerültek kórházba.

Fotó, címlapkép: AFP/Youngrae Kim

A férfi nagy tűzerejű fegyvert használt, egy üzlet tetejéről lőtt bele a tömegbe a felvonulás kezdete után nem sokkal, megölve hat embert és legalább két tucatnyit megsebesítve. A résztvevőknek csak abból lett világos a támadás, hogy a menet elején haladók menekülni kezdtek – olvasható a cikkben.

A rendőrség őrizetbe vette a 22 éves Robert E. Crimo nevű férfit (aki harmadik e néven), a fegyvert megtalálták. A támadó öt felnőtt áldozata a helyszínen életét vesztette, egy sebesült pedig a kórházban hunyt el. A támadás indítékai egyelőre nem ismertek. 

Az Egyesült Államokban az idei évben a mostani esettel bezárólag szinte minden héten történt egy tömeges lövöldözés – mostani eset egy hónappal az uvaldei (Texas) és a buffalói (New York) tragédiák után történt. Joe Biden elnök azt közölte, hogy az újabb erőszak híre sokkolta, és hogy nem fogja feladni a fegyveres erőszak elleni harcot.

Jay Robert Pritzker, Illinois kormányzója arra figyelmeztetett, hogy a tömeges lövöldözések kezdenek "amerikai hagyománnyá" válni. A demokrata politikus kitért rá, hogy sokan fogják azt mondani, ez nem az a nap, amikor a fegyverekről kell beszélni (illetve a könnyen hozzáférhető fegyverekkel elkövetett erőszakos cselekményekről), de szerinte "nincs jobb nap és nincs jobb időpont" erről a problémáról beszélni, mint most a támadás után.

Forrás: bbc.com, hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Hát ez már nem fog a börtönből kijönni az biztos, de még egy halál büntetés is felmerülhet, ha olyan államba ítélik el, ahol még törvényes!
ómió
Csak nem a "liberális szabadságot élvezte"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.