Megkezdődött a kerítés lebontása a szlovén-horvát határon pénteken – jelentette az N1 regionális hírtelevízió szlovéniai irodája az internetes oldalán.

Tatjana Bobnar belügyminiszter a helyszínen a kerítés bontásának megkezdésekor kiemelte:

"A migráció nem állt le, és nem is fog leállni, a szögesdrót azonban egy teljesen aránytalan intézkedés".

Hozzátette: az idő megmutatta, a kerítés nem tudja megállítani a migrációt, de számos tragédiát okozott már, hiszen megpróbálták megkerülni, és többen a Kolpa folyóba vesztek.

Szlovénia megváltoztatja migrációs politikáját, és lebontja a kerítést a határon

Fotó: JURE MAKOVEC / AFP

A tárcavezető korábban arról beszélt, hogy Szlovénia megváltoztatja migrációs politikáját, és szolidárisabb lesz a bevándorlókkal. A kerítést ideiglenes megoldásnak szánták, megengedhetetlen, hogy az ország határvédelmének állandó részévé váljon – tette hozzá.

A kerítést a szlovén kormány még 2015-ben emeltette válaszul a migránsválságra, megakadályozandó, hogy az illegális bevándorlók Horvátország felől Szlovéniába juthassanak. A kerítés lebontása a Robert Golob vezette új, baloldali kormány egyik prioritása.

A kerítés 51 kilométeres részét a szlovén hadsereg távolítja el, míg a maradék 143 kilométer kerítést egy ezzel megbízott vállalat számolja fel.

A jobboldali ellenzék szerint a kormány hibát követ el a kerítés eltávolításával, ugyanis a döntést nem előzte meg sem az ország biztonsági helyzetének az elemzése vagy szakértők véleményének a kikérése.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Azt nagyon jól teszik, így legalább rajtuk keresztül áramlik a migráncsáradat Olaszország felé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Lám, az ottani efftársaknak is hiányzik egy "pozitív fenoména"!
VASTAGBŐR
@durbincs: te valami székleten túli anyagból vagy .. szerves egyenlőre
drrotf
Foglalkoztál már anyáddal is?És a feleségeddel?Javaslom hogy őket boldogítsd, Velük élj házas életet, persze csak ha hagyják, mert még velük sem csinálhatsz amit akarsz, mert feljelentenek erőszakos nemi közösülésért!A cikk tartalmához, vagy a hozzászóláshoz tartalmi észrevételed nincs?Olvasol Te egyáltalán szöveget, vagy csak a neveket ismered fel? Akinek meglátod a nem szimpatikus nevét annak tízszer. százszor leírod ugyanazt emelve a színvonalat.
Istenakinincsen
@durbincs: Bújj vissza a bányába seggfej!
Istenakinincsen
Vasfüggöny országhatárok lebontásán dolgoztak eddig... ketrecek építésén most. Ennek semmi értelme. Egy földünk van és az bizony évmilliók óta ugyanakkora. Olyan mint egy akvárium! Az emberleves hamarosan elkészül! A túlszaporodás exponenciális. Az a nagy büdös helyzet hogy ennyi embert még talán el tudna tartani a föld, de a hatalmi torzsalkodások és az egyre növekvő gazdag-szegény szakadék miatt ez már nem fog menni. Túl sokan vagyunk már ahhoz hogy ember erre jó megoldást találjon! Voltak és vannak is erre sikertelen és embertelen próbálkozások. A Természet alapvető és megkérdőjelezhetetlen törvénye meg fogja oldani az ember problémáját. Ami/aki túlburjánzik elpusztul!
féktelen növekedés nincs. A fák sem nőnek az égig:))
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.