Életbe lép a vészforgatókönyv. A javaslat értelemében a tagállamoknak 15 százalékkal kell csökkenteni a gázfogyasztásukat augusztus 1. és március 31. között, felkészülve arra a nagyon valószínű fogatókönyvre, hogy Oroszország megszünteti a gázszállításokat. A lakosság lenne az utolsó, akit érintene a módosítás.

Itt a gázpiaci vészforgatókönyv Brüsszelből! Ursula von der Leyen közölte, minden tagállamnak 15 százalékkal kell csökkenteni gázfogyasztását!

Fotó: Pixabay

Az európai gázfogyasztás 15 százalékos csökkentésére vonatkozó tervet és ehhez szükséges jogszabályt terjesztett elő az Európai Bizottság – írja az Eurologus.

Élőben jelentette be az Európai Bizottság elnöke, miért szükséges a következő időszakban a komoly spórolás és a tagállamok közötti szolidaritás.

Oroszország zsarol minket, Oroszország az energiát fegyverként használja

– mondta a terv bejelentésekor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, utalva arra, hogy Moszkva már 12 tagállam felé részlegesen, vagy teljesen megszüntette a gázszállítást. Ezzel együtt az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest az EU-ba szállított orosz gázmennyiség egyharmadával csökkent. Az elnök azt is mondta, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv, és az EU-nak a döntései meghozatalakor arra kell készülni, hogy teljes mértékben megszűnik a gázszállítás Oroszországból.

Ennek értelmében minden fogyasztónak – közigazgatás, háztartás, középületek tulajdonosa, áramszolgáltató és az ipar – lehet és kell is tennie a gázmegtakarítás érdekében. Ezzel párhuzamosan a Bizottság felgyorsítja az ellátás diverzifikálására irányuló munkát, beleértve a közös gázvásárlást, hogy megerősítse az EU alternatív gázszállítási lehetőségeit.

A 15%-os önkéntes fogyasztáscsökkentéssel mintegy 45 milliárd köbméteres gázfogyasztást lehetne megspórolni miközben számítások szerint az orosz gázszállítások esetleges teljes leállásával egy átlagos télen 30 milliárd köbméternyi gáz hiányozna az EU-ból, egy hidegebb télen pedig több.

Az ugyancsak megszólaló Frans Timmermans is azt hangsúlyozta, hogy

a legrosszabb forgatókönyvre kell készülni, vagyis a teljes orosz gázszállítás leállására.

A bizottság alelnöke szerint is éppen ezért kell már most, a rekkenő nyári hőségben felkészülni a télre, mert ha nem lépünk időben, akkor bizony nagyon valószínű, hogy hiány lép majd fel a szükséges energiahordozókból.

A Portfolio a bejelentés kapcsán hozzáteszi,

nem véletlen, hogy a magyar kormány éppen augusztustól tervezi bejelenteni a magyar rezsicsökkentési rendszer átalakítását úgy, hogy az átlagfogyasztás feletti részre a piaci árakat kelljen fizetni, hiszen a kimondott cél ezzel részben éppen az, hogy aki csak tud, spóroljon.

Lényegében ezen keresztül az országtól egyébként is erősen elvárt fogyasztáscsökkentést is ki tudná pipálni a kormány – teszi hozzá a lap.

Forrás: hvg.hu, Portfolio, Index

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@csak úgy...: buta öregember a zártosztályon is van wifi? Vagy betárcsázós internetet "teccik" használni ! Üdvözlöm győzikét gondolom ismeted már hisz ő is olyan hülye mint amilyen te vagy :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Jól értettem? Ez a gané ursula azt szajkózza, hogy 15%-al csökkentsük a gázfogyasztásunkat? Ennek orvos kellene, mert meghibbant...

Ezeket a brüsszeli kártékony aljadékokat nem lehetne elzavarni? Mert ők élik a liuxus életüket, itt meg kislángon égessem a gázt?

Egy nagy lófaszt!
csak úgy....
@jesz: magyarország több milliárdot kapott az eu. tól épületek höszigetelésére!
szerintem ezek után jogos az elvárás! -ha fideszék ellopták a pénzt, akkor fagyoskodjatok és náluk reklamáljatok!
CsipkeRózsa
@jesz: Nálunk is csökkenni fog 15 %-kal, mert most a rezsicsökk csökkentésével mindenki takarékoskodni fog.
A nagyüzemeknél a kormány biztosan előírja a gázfelhasználás csökkentését.
tudode
Vajon mit bök erre a magyarok mindenrehatója?
.
Azt írja az újság, hogy
.
---Ha az Európai Parlament ellenőrizni meri az Orbán-rezsimet, akkor fel kell oszlatni
nepszava.us/ha-az-europai-parlament-ellenorizni-meri-az-orban-rezsimet-akkor-fel-kell-oszlatni/
-----------------
.
Csapatjátékosként is levizsgázott az EU első diktátora az ország szégyenére!

.
verőce21
Ez az Orsolya és bandája egy kártékony bagázs! Nemrég még azt fontolgatták, hogy teljesen megszüntetik az orosz gáz behozatalát, arra is embargó, most pedig csökkentse az uniós paraszt a gázfogyasztását! Nem egyszerűbb lenne feloldani az embargókat, mert kétszeresen is öngól az eu-nak?
Egyrészt az oroszok hihetetlenül meggazdagodtak az eu embargója miatt - a pénzük sem volt soha ilyen erős -, másrészt az uniós állampolgárokat kényszerítené nem megszokott körülmények közé.
El kellene távolítani őket a vezetéstől.
Németh István
Mit ahogy az uborkának (ha jobban tetszik az > ugorkának) nem lehet megmondani, hogy egyenesn és csak nyolc centisre nőhetsz ugyan úgy nem lehet megmondani, hogy ki hogyan egyen fingjon, vagy szarjon, vagy éppen gáz fogyasszon! Az URSULA LEYER BÜDÖS KURVA, MENJEN A BÜDÖS PICSÁBA!!! nincs aki bizalmatlansági indítványt kezdeményezne egy ilyen totális barom ellen!???
csak úgy....
@tudode: ezt a cikket érdemes még egyszer,vagy akár többször is kitenni,-már a fidesz kukák miatt is!
nepszava.us/ha-az-europai-parlament-ellenorizni-meri-az-orban-rezsimet-akkor-fel-kell-oszlatni/
csak úgy....
@verőce21: fura vagy farkasom! miért "orsolya" a káros ,mikor orbánék lopnak,csalnak,hazudnak? -és még ellenörizni sem szabad öket..
nepszava.us/ha-az-europai-parlament-ellenorizni-meri-az-orban-rezsimet-akkor-fel-kell-oszlatni/
csak úgy....
@Németh István: pisti,te egy buta büdös proli paraszt! :)
tudode
Abban minden regnáló kormány hunyó, hogy nem élt a természet adta gázlelőhelyek feltárásával
.
Lássuk csak:
.
---- Hazánk geotermikus nagyhatalom (lehetne)
tudas.hu/hazank-geotermikus-nagyhatalom-lehetne/
.
„””””A megújuló energiaforrások közül – nap-, szél-, vízenergia, stb. – jelenleg az egyik leggazdaságosabb a geotermikus (jelentése: Föld hőjéből származó). Hogy miért? Mert hosszú távú előnyei jóval meghaladják, hátrányai pedig bőségesen alulmúlják a többi ágazatét.””””
----------------
.
Pl. a fofakaratés kormányfő ha a sportra, és a stadionokra az ablakon kidobott ezer milliárdok valamennyit "nagyhatalomként" a gázlelőhelyek feltárására fordította volna:
.
Pl. Közeli rokonom Svédországba emigrált, és a kertjében van egy kút ahonnan valamilyen kazánnal egy fityinget sem költ gázhasználatra úgy, hogy éves villamosenergia költsége 221 ezer Ft!
.
Dehát mi várható el a regnáLÓtól akkor, amikor
----.
------ Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
------------------
.
!!!
Csizmás Kond
..oroszországtól nem veszünk gázt ezért zsarol minket mert nincs gáz...ilyen hülye liba nem is létezik...
relatív
Ez egy akkora hülyeség, hogy még a Holdró IS lehet látni ! I !

Az egyes államok maguk fedezik a felhasznált - ez esetben gázt - árucikkeket, így azok mások által nem korlátozhatóak még az EU - szabályozás szerint sem !

A takarékossága való ' bíztatás ' általános érvényűség lehet, de utasítás nem !

Az élelmiszerek felhasználásának esete IS akár korlátozás alá kerülhetne, hiszen az emberiség súlyának emelkedése köztudott, de az IS mindenki magánügy, hogy mit mennyiért fogyaszt a saját költségén !
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Shikari: szar volna ha egyszer használnátok azt az izét,ami a buksitokban maradt.. :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...azt a szart te, ti használjátok...mivel nincs lehetőségetek másra .
rokker33
Dehát hol van az a rengeteg gáz amit az usától fogunk kapni?? Jaa hogy nincs?? Na az fasza! És ha elfogy az összes gáz mondjuk jövő tavasszal, akkor a következő szezonban mivel fogunk fűteni ? főzni stb?? Jaa még arra sincs terv? Majd a panelházakban is Jancsi kályhával vagy sparhettal fognak fűteni főzni meleg vizet előállítani?? :) Nesze neked környezetvédelm még 2030 ben is szenet használunk, ha marad még valamennyi :(
csak úgy....
@Csizmás Kond: @rokker33: @Maccska: -orbán 3 buta testöre! :)
C_3PO
Egy biztos! Merkel asszony nagyon hiányzik a politikából!
verőce21
A szolidaritás jegyében zokogva fogok zuhanyozni...!
Csizmás Kond
Mivel a zunijó eredetileg egy kereskedelmi szövetségként jött létre mára derült ki hogy épp ahhoz nem ért...
csak úgy....
@C_3PO: de hiszen míg aktívan politizált,-akkoriban öt szidtátok...,eszem az emlékezö tehetséged!
justhpeter
Minden degeneráltnak el kellene düntenie, hogy közösséghez akar tartoni vagy sem. Mindwn nemleges válasz adónak tudomásul kell vennie, hogy az Uniós pénz elfogyott.
csak úgy....
@verőce21: 15:28 gyerekkorodban sem szerettél fürdeni,gondoltam mára kinötted... :)
rokker33
@csak úgy...: buta öregember a zártosztályon is van wifi? Vagy betárcsázós internetet "teccik" használni ! Üdvözlöm győzikét gondolom ismeted már hisz ő is olyan hülye mint amilyen te vagy :)
csak úgy....
@verőce21: @Csizmás Kond: egész nyáron van ingyen (380l) melegvizem,hála a német kormánynak és az eu. nak! :) -nektek, ezeket a támogatási pénzeket a viktorotok másra baxarintotta el..
csak úgy....
@rokker33: töled elmebetegtöl, ebben a kánikulában mindent elfogadok!
-remélem a szüleid tudják,hogy mekkora seggfejet neveltek a borsodi cigány keverék kölkükböl, aki most nagy büszkén a labancoknál mosogat! :)
csak úgy....
@rokker33: szerinted tudta az öreged,hogy anyád cigányokkal kefél?
Németh István
Aztán ez a hülye kurva az embargót és a szankciókat nem fegyverként használja!?? Az Eu. mindennemű szolidaritási törvényeit, rendeleteit egyértelműen vissza kell utasítania minden olyan nemzetnek amelyik a saját népét és polgárait védi az egyre durvább megpróbáltatásoktól RÁADÁSUL attól hogy ez a hülye kurva egész Európát egyszerűen a barom agya alapján recesszióba kényszeríti leszarva azt, hogy ezzel Europát szolgáltatja ki a moslék usa hatalomvadász szaroknak! Ki kell nyírni ezt a moslék kurvát!
Németh István
Na most ez az ursula volt(inkább lett) lejmolós tetű magánszáma, most tudományos fokozatra fog kapcsolni, és intézkedni fog, hogy szabályozza; mennyit kell finganod ahhoz, hogy a minimál meleget biztosítsd a munkahelyeden, mert nehogy azt hidd, hogy a munkaadódat lefejheted a fűtéssel! A megspórolt energiát átadja a zelenszkíjnek, hogy kapjon még néhány csiszolt kövecskét a családnak! Na erre kössetek csomót sok hülye! kik oda vagytok a diktatúrháért!
ómió
De ez, ugye, a "brüsszeli hozzáértés hozadéka" lenne!?
Németh István
@ómió: Igen ez a brüsszeli hozzáértés TÉNYE nem egyszerűen a hozadéka - ugyan is a hülye ursula a kapzsi vadász, rájött, hogy minimum 8 órát töltesz otthon így 1/4 -ed részt megemeli a 15%.os fogyasztási korlátozást ugyanis, minimálisan elvárt, hogy elég lehessen a melegedéshez!
Szóval van ám esze a büdös kurvájának!
Sámannus
A csüngőhasú sokkal előbb pőhöli el a magyarokat mint azt Brüsszel utasítaná.Veszíjbe kerül a sok milliárd lóvácska, ha nem kapják össze magukat időben.
ómió
@Németh István: Gyanítom, igazad van!
Németh István
Az ursula diktatúra nem kell! Ez egyértelmű!!! A hülyéktől az irányítást elfogadni nem lehet! Az európai félteke tönkretétele a célja a büdös kurvának erre biztatják a soros-bíden fattyak is de alapvetően az usa! Az usa mit keres egyáltalán Európában! Mindenképpen bizalmatlansági indítványt kell tenni ellene, mielőtt az egész Eu. katyvaszt tényleg tönkre teszi!
Németh István
ÉS!!! A kormányunknak kezdeményeznie kell a bizalmatlansági indítvány mielőbbi kezdeményezését! Ez nem vicc ez nem Magyarország, hanem az Eu nemzetek első számú érdeke, ez a béke folyamatának beindítási érdeke, ez az infláció, a recesszió megállításának az érdeke! és nagyjából 2,5 milliárd ember életvitelének az érdeke! CSAK ÚGY MELLÉKESEN!!!
Németh István
Lehet, sőt kell is Tusnád-fűrdőzni, szabadegyetemezni és nagyon jó előadásokat tartani, DE amíg keményen nem lépünk a jelenlegi eu. vezetéssel szemben a "Demoklész kardja" ott csüng a fejünk felett! Ezt a hülye kurvát (ursula kurva lejert ) el kell távolítani! Ezzel megbomlik a moslék vezetés!
Németh István
Ha töröltétek az írásomat, töröljétek magatokat is!
vacsi
"Oroszország zsarol minket, Oroszország az energiát fegyverként használja – mondta a terv bejelentésekor Ursula von der Leyen, "
Honnan vesz ez a nő ilyen badarságot? Mivel zsarolna Oroszország? Azzal, hogy csak rubelért ad gázt? Szíve joga. Vagy azzal, hogy várja a turbinát a szállításhoz? Különben hogy szállítana?
Yoda69
Abszolút igaza van. Most olyan időket élünk, amikor a spórolásnak lét elemmé kell válnia.
CsipkeRózsa
Az itt is hozzászólók közül, biztos vagyok benne, hogy a hétszeres gázáremelés miatt, mindegyikünk csökkenteni fogja a felhasználását, legalább 15 %-kal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.