Öt országot vett fel a "barátságtalan" államok listájára az orosz kormány.

Az oroszok most ezeket az országokat pécézték ki – ez vár rájuk

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov

Görögország, Dánia, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia is felkerült pénteken az orosz kormány által "barátságtalannak" minősített külföldi államok listájára.

A kormány frissítette azon külföldi államok listáját, amelyek barátságtalan cselekményeket követnek el a külföldön működő orosz diplomáciai és konzuli képviseletekkel szemben. A listára Görögország, Dánia, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia került fel

- áll a korány közleményében.

A listán szereplő országok számára korlátozzák vagy megtiltják az oroszországi lakosok alkalmazását diplomáciai és konzuli képviseleteiken. A pénteken ismertetett rendelet értelmében Görögország esetében 34, Dániáéban 20, Szlovákiáéban 16 fő ez a limit. Szlovénia és Horvátország nem vehet fel helyi alkalmazottakat. Az orosz kormány közölte, hogy a lajstrom, amelyen eddig az Egyesült Államok és Csehország szerepelt, tovább bővülhet.

Márciusban a moszkvai kabinet jóváhagyta az Oroszországgal szemben barátságtalan cselekményeket elkövető – alapvetően az ukrajnai háború miatt szankciókat bevezető – 48 külföldi állam és terület listáját is.

Ezen mások mellett szerepel az összes uniós ország, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada is.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlement elnöke korábban azt mondta, Oroszország mindent megtesz azért, hogy ne töltse meg a vele szemben barátságtalan országok kasszáját.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Nem tudom miért ez a vicc jutott az eszembe:
Nagy a riadalom az erdőben az állatok között, mert elterjedt a hír, hogy a medve halállistát készített. A nyuszika bátor és odamegy a macihoz.
- Te medve! Tényleg van halállistád?
- Van!
- Rajta vagyok?
- Rajta!
- Nem húznál ki?
- De!
A nyuszika pedig élt boldogan tovább, amíg a farkas meg nem ette!
Peller Anikó
Ideje lenne a putyinállamot is felvenni a barátságtalan országok listájára. Úgy Irán és Ékoriu közé.
nezelodo
Csak ne igen ficánkoljanak ezek az országok, maguk akarták a bajt, mert némelyiket már a Vitya is felvette a listájára, Lehet, hogy közös a lista a Putinkával?
jesz
-várjunk még a magyarok felvételével a listára...most voltak itt könyörögni egy kis gázért, olyan jólesett, ami az asztal alatt történt...
balos
Megsúgóm,hogy ott is divat még mindig a hatalom csöcsén és pöcsén élni!JÓL!
nezelodo
@durbincs: Isten hozott durbi, jó, hogy látlak, amint kidugtad a fejed a fekáliából.
Peller Anikó
@balos: Úgy érted mint a hal? Tintahal? A tintahal meg utoljára.

A héten. Nem bírja a száraz meleget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.