Oroszország eddig egyetlen HIMARS rakétarendszert sem tudott megsemmisíteni, amelyet az Egyesült Államok küldött Ukrajna megsegítésére a jelenleg folyó háborúban – jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Newsweek című hetilap közlése szerint.

A Pentagon szerint, hiába mondja Oroszország az ellenkezőjét, eddig egyetlen HIMARS rakétarendszert sem tudott megsemmisíteni

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Milley a lap szerint egy minapi sajtónyilatkozatban azt mondta, hogy

az ukránok nagyon hatékonyan kezelik ezeket a nagy pontosságú fegyvereket az (orosz) célpontok ellen

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) korábban azt közölte, hogy a HIMARS-rendszerek "jelentős hatást gyakorolnak a frontvonalon történő eseményekre" Ukrajnában.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője viszont a pénteki orosz hadijelentést ismertetve arról beszélt: az orosz hadsereg négy amerikai HIMARS rakéta-sorozatvetőt, valamint egy hozzá tartozó szállító és töltőberendezést semmisített meg nagy pontosságú fegyverekkel július 5. és 20. között Ukrajnában.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a hét közepén bejelentette, hogy az Egyesült Államok további négy M142-es típusú HIMARS rakétarendszert küld Ukrajnának, ezzel összesen 16-ra növelve az ilyen fegyverzetek számát.

A miniszter azt is elmondta, hogy az amerikai kormányzat a rakétaindító rendszerek mellett hamarosan további HIMARS-rakétákat is szállít Kijevnek, valamint "nagy pontosságú, távvezérelt tüzérségi rakétákat, taktikai katonai járműveket és egyéb olyan felszerelést, amelyre nagy szüksége van az ukrán hadseregnek".

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye kormányzója a Newsweek magazinnak azt mondta, hogy az orosz katonai erők "pánik üzemmódban" vannak, amióta a HIMARS rendszerek megérkeztek Ukrajnába.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Az oroszok szerint eddig mar 20 HIMARS raketarendszert semmisitettek meg. Ja, hogy összesen 12 van? Nem baj, a 20 jobban hangzik a kormanypropagandaban...
jesz
itt már valaki kérdezte, és tessékmondani, ha nagyhirtelen végeszakad ennek a rettenetes háborúnak, akkor az ukrajnába küldött, sosemlátott mennyiségű fegyverrel mi is lesz?
...mert akkor azok veszélyes játékszerré válnak.
ómió
Akkor, virtuózék már győztek is!? Vagy csak "visszavonulni"?
Bogatir
@teuton: Ismerem ezt a vén szarzsákot. Ez fenyegetőzött évekkel ezelőtt hogy el lesztek verve, ahogy még soha nem voltatok. Szeretne látni sok millió embert meghalni a biztonságos bunkerjából. Undorító egy féreg !!!
Bogatir
@jesz: Semmi gond, jó pénzért gadára találnak. Ha van humora a sorsnak, épp a Pentagont fogják lőni a terroristák. A fél világ betegre röhögi magát.
kereső
Csak egy nap telt el
Még egy nap sem telt el, hogy ünnepélyesen aláírták az ukránok és az oroszok az ENSZ főtitkárának jelenlétében azt a megállapodást, miszerint az ukrán gabonát háborítatlanul szállíthatják el az ukrán kikötőkből, hogy enyhítsék a világélemezési válságot. Az oroszok ünnepélyesen garantálták a kikötők és a szállítmányok biztonságát. Az egész világ ünnepelte a megállapodást. Ma kora reggel súlyos orosz rakétatámadás érte a legnagyobb ukrán kikötőt, Ogyesszát, ami a legjelentősebb kikötője a tervezett gabonaszállításnak.
Ennyit az orosz rezsim szavatartásáról, megbízhatóságáról. Mondhat bármit Orbán és Szijjártó arról, hogy az orosz barátaik megbízható partnerek (a sokat emlegetett kölcsönös bizalom és tisztelet), valójában becstelen brigantik.

Szent-Iványi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.