A HIMARS-ek, vagyis az ukrán hadsereg az amerikaiaktól kapott mozgékony rakétatüzérsége nagyot formált a háború menetén. Július végére már nyoma sincs annak a nyomasztó orosz tüzérségi fölénynek, amivel bő két hónap alatt bedarálták Szeverodoneck védőit. Az orosz tüzérségi fölény feltétele ugyanis a folyamatos lőszerutánpótlás, ütegeik így képesek folyamatos pergőtüzet okádni az ukrán állásokra. Az akár 84 kilométeres hatótávolságú HIMARS-ekkel az ukránok pont az ilyen heves tüzérségi csapásmérés logisztikáját bonyolították meg annyira, hogy az orosz tüzérség immár képtelen folyamatosan tűz alatt tartani az ukrán állásokat.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ja, lőnek egyet és elszaladnak. Aztán egy radarállomásnak annyi. A műholdas megfigyelőrendszerük úgy tűnik nem igazán van toppon, inkább csak hoppon. Hiába a Su34-ek, mire odaérnek nem találnak semmit. Viszont a gyalogoknak hatékony vállról indíthatójuk van, ezeket találják a suk. Szembe. Ruszkik haza. Mars haza. Himars.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.