Magyarország ismét szembe megy az EU-s elvekkel.

Hiába egyezett meg az Európai Bizottság arról, hogy a tagállamok nyolc hónap alatt csökkentsék 15 százalékkal a gázfelhasználást, Magyarország szembemegy ezzel az elvvel (is). Az EU  attól tart, hogy a tél beállta előtt nemcsak a gáztárolók kapacitásának feltöltése, hanem a hidegebb hónapokban a további ellátás biztosítása is nehézségekbe ütközhet.

Ismét szembemegyünk mindenkivel: Magyarország bojkottálja az Unió egységes 15%-os gázfogyasztáscsökkentési tervét is

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Diehl Aviation Hungary Kft. tízéves jubileumi ünnepségén és csarnokavatóján Nyírbátorban 2022. július 25-én. -  Fotó: MTI/Balázs Attila

Ezzel szemben 

Nem támogatjuk a tagállamok gázfogyasztásának 15 százalékos csökkentését, egyedüli országként. A rendelet végrehajthatatlan, és figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekeit 

- írja Magyarország Kormánya Facebook posztjában. 

Mint írják: 

Az uniós szerződések alapján a nemzeti energiafix összeállítása, az energiaellátás nemzeti hatáskör. 

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
figyelmen kívül kell hagyni a vétót...kinti magyar vagyonokat befagyasztani,autógyárakat leállítani...egy hét alatt összedőlne orbánisztán...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Bojkotálja az EU javaslatát a gzfogyaztást illetően, ugyanakkor pl. a dizel üzemanyag kifogyóban van a MOL szerint. Azt honnét fogja pótolni a szerencsétle???!!! Így fog járni a gázzal is, hiába a nagy nemzeti harc mindenki ellen!!??
vacsi
@kereső: Teleki Pál neve? Hogyne mondana! Mindkét zsidótörvény az ő nevéhez kötődik...
kereső
@vacsi: Ezt sem jól tudod, mert csak a második előkészitése és kidolgozása kötődik Teleki nevéhez. (


Az első zsidótörvény (1938)Az 1938:XV. törvénycikk "A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról" címet viselte, de első zsidótörvény néven vált hírhedté. A jogszabályt a Darányi-kormány készítette elő, de már Imrédy Béla miniszterelnöksége alatt fogadta el az országgyűlés. A május 29-én hatályba lépett törvény kimondta: a szellemi szabadfoglalkozású pályák állásainak legfeljebb 20 százalékát foglalhatják el zsidók. A végrehajtást az orvosi és az ügyvédi kamara mintájára létrehozott szakmai tömörüléseknek kell felügyelniük. A törvény szintén 20 százalékban maximálta a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál a zsidók létszámát. A végrehajtásra öt évet írtak elő.

A jogszabály alól mentesültek az első világháborúban és az ellenforradalomban különböző érdemeket és kitüntetéseket szerzett zsidók, a hősi halottak özvegyei és gyermekei, az 1919 augusztusa előtt kitértek, valamint ezek gyermekei, amennyiben nem tértek vissza a zsidó vallásra. Bár a törvény indokolása és szövege is vallási alapon definiálta a "zsidó" fogalmát, a szöveg az 1919. augusztus 1-je után kikeresztelkedetteket is zsidónak minősítette. Ezzel már az első zsidótörvényben megjelentek a faji alapú meghatározás csírái.

A törvény egyértelmű támadás volt a polgári jogegyenlőség elve ellen. Ezt látva 59 nem zsidó magyar művész és értelmiségi írásban tiltakozott, köztük olyan nagyságok, mint Bartók Béla, Kodály Zoltán, Móricz Zsigmond, Zilahy Lajos, Csók István. Gesztusuk azonban hatástalan maradt.).
DE, én pont nem erre gondoltam,,,,,,,,,,,,

Ami meg a zsidótörvényeket illeti- az alap a Numerus Clausus volt, Európa első fasiszta zsidótörvénye.
telegdilaci
@Pálinkás Pál:Mindenki hülye csak mi vagyunk normálisak,és ezek ne hívatkozzanak a Magyar Emberekre hogy erre kaptak felhatalmazást,nem a Magyar Emberekkel van baja a világnak hanem a vezetőinkkel!
Pálinkás Pál
@telegdilaci: csak sajnos mi isszuk a levét

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok