Ludovic Orban nincs jó véleménnyel Orbán Viktorról, akit más embernek ismert meg még a 90-es években.

Az Agerpres román hírügynökség magyar nyelvű anyaga nyomán számolt be arról a 24.hu, hogy Ludovic Orban volt román miniszterelnök szerint indokolt lenne Magyarország szavazati jogának felfüggesztése az uniós intézményekben.

A volt román kormányfő szerint Orbán Viktor Putyin ötödik hadoszlopa az EU-ban

Ludovic Orban volt román miniszterelnök az Európa jövőjéről rendezett pódiumbeszélgetésen a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 20-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Veres Nándor

Orban a magyar miniszterelnök tusványosi beszédének Európa-ellenes kijelentéseit is bírálta. Orban, aki a Jobboldal Ereje nevű román politikai párt elnöke pártja országos tanácsának ülése után nyilatkozta azt, hogy más embernek ismerte meg Orbán Viktort még a 90-es években.

"Akkor egy liberális, euro-atlantista politikus volt, mára már Oroszország ötödik hadoszlopa az Európai Unióban, olyan eszmék hirdetője, amelyeket letűntnek hittem a második világháború után. Az uniós szerződés és az EU alapját képező értékek és elvek durva megsértését jelenti fajokról, rasszizmusról beszélni egy multikulturális Európában, ahol tiszteletben tartják a kisebbségek, vallási kisebbségek, nemzeti kisebbségek jogait, a gyakorlatban"

 – mondta el a hétfői sajtótájékoztatóján Ludovic Orban, és azt is kifejtette, hogy szerinte "tökéletesen indokolt" lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós intézményekben, mert Orbán Viktor EU- és Európa-ellenes üzeneteket közvetít. 

A volt román kormányfő elmondta még, azért fogadta el idén egyetlen román pártelnökként a meghívást a tusnádfürdői Tusványosra, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők is kifejtsék álláspontjukat az ilyen rendezvényeken, ahol az RMDSZ-en kívül a kormánykoalícióból nem volt jelen senki.

A politikus közölte: tökéletesen indokolt lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós testületekben, mivel Orbán Viktor szerinte Európa- és EU-ellenes üzeneteket közvetít. Mint mondta, egyetlen román pártelnökként azért fogadta el idén a meghívást Tusványosra, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők is kifejtsék álláspontjukat az ilyen rendezvényeken, hiszen az RMDSZ-en kívül a kormánykoalícióból senki nem volt jelen.

Forrás: agerpres.ro, 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A románoknak már '44-ben is több eszük volt: átálltak a szövetségesekhez.
Most is tudják, kikkel eredményesebbek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Antant-kegyencék exmuftijának most így "píszí" hazudni!?
Dr. Proktor
Nincs egyedül Orbán, inem egyszemélyes a ruszkik ötödik hadoszlopa, itt is vannak vazallusai...
amaramaistanna
Nem tévedett, de egyszer minden kiderül. Egyszer kiderül, hogy miért Putyin csicskása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.