Kigyulladt az Ozon vezető orosz online kiskereskedelmi áruház elosztó raktártelepe a Moszkva megyei Isztra város közelében, legalább egy ember meghalt, 13-an megsérültek, két személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak.

Kigyulladt egy orosz online áruház raktártelepe Moszkva közelében

Fotó: HANDOUT / Russian Emergencies Ministry / AFP

A lángok 50 ezer négyzetmétert borítottak el, elfojtásukra a rendkívüli helyzetek minisztériuma közlése szerint 150 tűzoltót, három helikoptert és egy speciális vonatot vetettek be. A raktártelepről mintegy ezer ember menekítettek ki.

Az első feltételezések szerint a katasztrófát a tűzvédelmi szabályok megsértése vagy rövidzárlat okozhatta. A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a hatóságok nem zárják ki, hogy gyújtogatás történt.

A tűz nagy kiterjedésének egyik oka, hogy későn riasztották a tűzoltóságot. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság büntetőeljárást indított.

A kigyulladt létesítmény egyike az OZON három központi lerakatának. A cég a kifizetett rendelések árának megtérítését ígérte.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ilyenkor a tűzvizsgáló nem tud mit mondani, mint rövidzárlatbóleredő tűz, vagy a tűzvédelmi szabályokat em tartották be...
Rábézésre új épület, belül(is)minden új, tehát rövidzárlat mitől lett volna? A tűzvédelmi szabályokat nem nehéz betartani, mert ilyen helyen van tűzoltó-ügyelet..

Attól függ, ilyen politikai helyzetben Putyin miben állapítja meg a tűz keletkezését...inkább szabotázs lesz az ok.(vagy nem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban
Itthon - 2022. September 28., 21:55
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban