Irak környékén több helyen is 50 fok fölötti hőmérséklet uralkodik. 

Nem mértek még idén ilyen meleget: a hőmérő elérte az 52,6 fokotillusztráció, Hussein Faleh / AFP

A Közel-Keleten, Irakban és Kuvaitban ma délután nagy területen érte el és lépte át a hőmérséklet az 50 fokot. Bászrában volt a legmagasabba hőmérséklet, itt 52,6 fokot mértek – adta hírül az idokep.hu

Az 52,6 fok csúcs, ez idén az eddigi legmagasabb hőmérsékletnek számít, amit a bolygón mértek.

Az iraki abszolút rekord egyelőre nem került veszélybe, ugyanis a 2016-ban mért 53,8 fok volt az eddig mért legmagasabb hőmérséklet a közel-keleti országban. A következő napokban azonban is kitart a rendkívüli hőség, sőt még fokozódhat is, emiatt nem kizárt, hogy 53 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ráadásul nemcsak a nappalok melegek, hanem az éjszakák is, sok helyen akkor sem csökken 30 fok alá a hőmérséklet.

Az 50 fokos forróság miatt rendkívüli szabadságot kapnak az állami alkalmazottak Irakban.

Forrás: idokep.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
amikor ott dolgoztam, akkor is előfordult 50 fok...lesz ez még több is...
...tetézi a bajt, hogy ott(és a környéken) nem lehet ám tangára vetkőzni...meg rövid póló, meg shortnaci...de nem ám...ott tetőtől talpig ruha.
Németh István
@jesz: ez bizony igaz! sőt ajánlatos tiszta vizet vinni és letörölve a kocsi tetejét máris lehet tükörtojást készíteni! ha netán nem fognál halat a sivatagban, vagy nem találnál sűlt galambot!
Németh István
Azon lamentálok, hogy a balliberális moslék kommunista-fasiszta oldalról biztos az Orbán Viktort teszik felelőssé a kormányával egyetemben, hogy nem gondoskodik kellő csapadékról és csak és kizárólag az üdülőhelyeken a kiváló jó időről és máshol meg az ideális mezőgazdasági feltételek biztosításáról! Szándékosan csinálja ezt az időjárást is a csapadék mentességet is!
Bizony a hatalmas diktátuma az időjárásra is ki van terjesztve, egyszerűen fogja és aszondja, hogy legyen egy kis homokviharos jeges vihar és az időjárás haptákba áll és fákat csavar ki!
persze a moslékok a balliberális kommunista-fasiszta egyvelegek ezt bizonyítéknak veszik a kormányzás alkalmassága tekintetében - hát ők ezt másképpen csinálnák! ők még a dinnyébe is belehugyoznának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.