Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovó határon – jelentette be helyi idő szerint szombaton a koszovói belügyminiszter. Xhelal Sevcla közleményben tájékoztatott, hogy a Daria Aszlamova nevű újságíróról „több országban bebizonyosodott, hogy az orosz hadsereg és hírszerzés számára végez kémtevékenységet”.

Kémkedéssel gyanúsítanak egy orosz újságírót Koszovóban

Fotó: Armend NIMANI / AFP

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap később Aszlamovára hivatkozva azt közölte, hogy az alkalmazásukban álló újságíró azóta kiszabadult, és jelenleg a szerbiai Raska városában tartózkodik. Aszlamova és a lap nem tértek ki a hatóságok által említett kémkedés gyanújára.

A múlt héten ismét fellángolt a feszültség Koszovó és Szerbia között. Moszkva a héten támogatásáról biztosította Belgrádot a koszovói konfliktusban, amely azt követően lángolt fel, hogy a koszovói kormány szombaton bejelentette: augusztus 1-jétől azok, akik szerbiai dokumentumokkal akarnak belépni Koszovóba, kilépési és belépési igazolást kapnak az átkelőknél, valamint a szerb rendszámtáblájukat is le kell cserélniük a belépésnél ideiglenes koszovói táblára.

A hétvégén a határövezetben kialakult szembenállást követően Pristina amerikai felhívásra úgy döntött, hogy egy hónappal elhalasztja az intézkedés bevezetését.

Koszovó lakosságának mintegy 90 százaléka albán, körülbelül öt százaléka szerb nemzetiségű. Koszovó az Európai Unióhoz és az Egyesült Államokhoz hasonlóan elítélte Ukrajna orosz invázióját és szankciókat is vezetett be Oroszország ellen.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Na, ebbe fog belerokkanni Oroszország... a koszovói szankciókba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.