Egyiptom átfogó és kölcsönös tűzszünetre szólította fel a feleket, az Iszlám Dzsihád elfogadta a feltételeket – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap este.

Az Iszlám Dzsihád elfogadta Egyiptom tűzszüneti feltételeit

Fotó: AFP

Egyiptom a felhívásban kijelenti, hogy "erőfeszítéseket tesz, és elkötelezett amellett, hogy kiszabadítsák" az Iszlám Dzsihád letartóztatott tagjait, Bassam al-Szaadit és Kalil Avadét, akiknek a szervezet szabadon engedését kéri.

Muhamad al-Hindi, az Iszlám Dzsihád politikai szárnyának szóvivője megerősítette, hogy a szervezet egyetértett a gázai tűzszünetről szóló egyiptomi javaslattal, melyet helyi idő szerint 23:30-ra hirdettek meg.

A tűzszünetre adott izraeli válaszról tanácskozáson dönt Jair Lapid miniszterelnök, melyet Beni Ganz védelmi miniszterrel és más magas rangú védelmi tisztviselőkkel tart vasárnap este Tel-Avivban, a hadsereg főhadiszállásán.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Meddig? És hogyan tartja és tartatja be a helyi fanatikusaival a tűzszüneti megállapodást? És a tűzszünet megsértése miatt Izrael mikor és mekkora retorzióval vág majd vissza?
Oszt---minden kezd...folytatódik megint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.