A klímaváltozás sorra produkálja a katasztrófafilmbe való jeleneteket. Most éppen Dél-Koreát sújtják heves esőzések és áradások. Legalább hét ember életét vesztette.

A hétfő esti heves eső vízbe borította Szöulban az utakat, elárasztotta a metróállomásokat, és áramszünetet okozott a városban és a szomszédos településeken is – írja Blikk.hu.

A helyi meterológiai szolgálat szerint 80 éve nem esett annyi eső, mint a tegnapi nap folyamán, ráadásul ez csak fokozódik, mivel további csapadékra lehet számítani a fővárosban.

Szöul egyes részein több mint 100 mm csapadék esett, Dongjak körzetben pedig 14 mm, amire 1942 óta nem volt példa.

A dél-koreai katasztrófaelhárítás megosztotta, hogy ma reggelre legalább öten életüket vesztették Szöulban, ketten pedig a szomszédos Gyeonggi tartományban.

A tájékoztatás szerint négyen az elárasztott épületekben hunytak el, egy embert áramütés ért, egy másikat egy összedőlt buszmegálló roncsai alatt találtak meg, valaki pedig földcsuszamlás következtében halt meg. Legalább kilencen megsérültek, hat személy pedig eltűnt.

Több mint 160 ember vált hajléktalanná, akiket ideiglenesen közeli iskolákban és közintézményekben szállásoltak el.

A felhőszakadás a tömegközlekedést is érintette. Felfüggesztették a vasúti közlekedést, mivel az eső víz alámosta a síneket – írja a BBC.

Forrás: Blikk.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.