A Bloomberg értesülése szerint már augusztus 4-e óta nem érkezik olaj a Barátság vezetéken. A hírt a vezeték orosz oldalát felügyelő cég szóvivője jelentette be kedden, öt nappal a leállás után.

A vezetéken keresztül sem Magyaroroszágra, sem Szlovákiába, sem pedig Csehországba nem érkezik olaj. E három ország elvben az EU-s olajembargó decemberi élesítése után is vehetne a vezetékből orosz olajat, mert a kormányaik szerint tengeri kikötő nélkül máshonnan nem tudnának szerezni.

Napok óta egyáltalán nem érkezik olaj hazánkba a Barátság kőolajvezetéken

Illusztráció: 123rf.com

Az orosz Transznyeft azért állította le a szállítást, mert nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta nevű cégnek. Az orosz bankokat érintő szankciók miatt nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint, az elküldött pénz visszaérkezett a számlájukra – írja a 444.hu.

Arra, hogy ez milyen hatással lesz a hazai ellátásra, a 444.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@kereső: Az orosz Transznyeft azért állította le a szállítást, mert nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta nevű cégnek. Az orosz bankokat érintő szankciók miatt nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint, az elküldött pénz visszaérkezett a számlájukra –
Te gondold át, az ukrán Ukrtransznafta nevű cégnek nem a Gazprom bank a bankja.
kereső
@magyar1: Mit nem lehet azon érteni, hogy az állitás szerint, a szankciók miatt nem forditotta vissza az utalást abnk, holott a beérkező utalásokat európai vásárláktól meg fogadja. Azokat nem kellene visszaforditani, csak a kifizetést??
kereső
@Maccska: @Maccska: Amit irtál azt igazolja, hogy valakik itt nagyon nem mondanak igazat- miért is fizethet Lengyelországnak tranzitdijat ugyanazon az orosz bankon keresztül ugyanaz a cég, és ukrajnának meg nem??
ómió
Efftársak! Tessék megköszönni az ukrán "tezsvíreiteknek"!
drrotf
@Maccska: Lehet hogy a Feri?Na ne már!Úgy kellene fizetni az oroszoknak ahogy a szankciók előírják!Hogy miért, azért mert a szankciók azért születtek hogy az oroszoknak fájjon az ,hogy agressziót követtek el Ukrajna ellen.Ezért kell azt mondani,hogy ezért az egész olaj és gáz válságért az oroszok a felelősek!Ha nincs agresszió, nincsenek szankciók.Azt hogy az oroszok agressziót követtek el még Orbán is elismerte, úgy hogy ez nem nagyon lehet vita tárgya.
icegygenabro
@Maccska: ugye hogy szartak a rubelre, a MOL nem abban fizetett!!! Hehehehehe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.