A Bloomberg értesülése szerint már augusztus 4-e óta nem érkezik olaj a Barátság vezetéken. A hírt a vezeték orosz oldalát felügyelő cég szóvivője jelentette be kedden, öt nappal a leállás után.

A vezetéken keresztül sem Magyaroroszágra, sem Szlovákiába, sem pedig Csehországba nem érkezik olaj. E három ország elvben az EU-s olajembargó decemberi élesítése után is vehetne a vezetékből orosz olajat, mert a kormányaik szerint tengeri kikötő nélkül máshonnan nem tudnának szerezni.

Napok óta egyáltalán nem érkezik olaj hazánkba a Barátság kőolajvezetéken

Illusztráció: 123rf.com

Az orosz Transznyeft azért állította le a szállítást, mert nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta nevű cégnek. Az orosz bankokat érintő szankciók miatt nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint, az elküldött pénz visszaérkezett a számlájukra – írja a 444.hu.

Arra, hogy ez milyen hatással lesz a hazai ellátásra, a 444.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hát akkor megint a lompos rossz végén cuppogunk...ha nem jön olaj, az pár hétig csak izgalmat okoz, de később már tényleg nem lesz feldolgozott üzemanyag...
Ugyanis a legnagyobb fogyasztók a repülők, főleg Ferihegy...itt akár percenként szállnak fel megtankolt repülők akár 50 tonna kerozinal is a szárnyukban.
50ezer liter pedig nem kis mennyiség. Ha nem lesz mit finomítani, akkor mi lesz?(velünk)
icegygenabro
Nem baj, a döbrögi gépét megtankoltuk!
Nessy
@simmering73: valahol kipiheni a sok repkedést, meg remek üzletkötést!
Peller Anikó
@jesz: Ez színtiszta hülyeség.

A röpülők is csak 20 liter üzemanyagot vételezhetnek és csak a benzinkútnál. :)
Pálinkás Pál
@sgl: ok...akkor te röpteted fel,mint a papírsárkányt?..
rokker33
Védjétek ezek a mocskos szőröstalpú faszszopókat! Majd Putyin rendet tesz! Hamarosan nem lesz ukrajna a térképről is eltörlik az oroszok a mocskokat a zelenszkij zsidó bohócot meg háborús bűnökért minimum életfogytiglani börtönre ítélik a fekete delfinben fog megrohadni! ! Már várom, hogy mikor jelentik be a győzelmet!
Fenyöfa58
@Maccska: Én az F1-es keveréken kezdeném ,olyanokon mint te vagy!!!O1G a gazdád is ezt javallotta!!!
Fenyöfa58
@rokker33: Te melyik F1-es vagy MAGYARTARKA netán??!! Agyhalott felcsuti mangalica!!! Előre a CSIRKE FARHÁTRA !!!
Tonyróma
Mikor akarták ezt közölni?Itt minden titkosítva,elhallgatva napokig!Köszönjük meg minden faxnak,tudjuk kikről van szó!
drrotf
Ez a helyzet azt mutatja, hogy nem elég "jó szerződést kötni" az oroszokkal , az is kell hogy teljesítsenek!Biztos elfáradt az olaj a vezetékben és most pihen egy kicsit!
kereső
@drrotf: @Maccska: Miért Kijevre? Az orosz nem fizet- ezért az ukrán a bűnös? Úgy látom nektek teljesen mindegy, ki az aki nem teljesit, mindenképpen az ukránok a bűnösök. Várom, hogy mikor bukkan fel a gyurcsány szál.
kereső
A Blombergnek a csehektől érkezett a hir. Fürkésző-és portyázó miniszterünk megszólalt már?
Tonyróma
Lehet nem verték nagydobra,de kétlem,hogy ők is így tudták meg.
magyar1
@kereső: DE az orosz fizetett: ... orosz bankokat érintő szankciók miatt nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint,
Egyébként az ukránok szarakodtak már évtizede a gázvezetékkel, most meg, hogy Putyin bemérgelte magát és támadást indított ellenük mi befogadjuk a gonosztevőinket. Pátyolgatjuk a hülye ukránokat.
De Putyin sem hiteles addig amíg nem a Zelenszkijt lövi ki a helyéről. Ne a népet irtsa.
magyar1
@rokker33: Ezért hiteltelen Putyin, mert nem Zelenszkijt célozta meg és az embereit a parlamentjükben hanem a népet irtja.
balos
@magyar1: Mikor nem a népet írtják a diktátorok?Lásd a nemzeth gecijét!47 ezer a megmondója!
drrotf
Én csak arra céloztam, hogy köthetünk mi akármilyen jó szerződést, ha a a közreműködőkkel nem vagyunk jó viszonyban, a szerződés ma már nem biztosíték a teljesítésre.Az összes érintett akarata szükséges a szerződés teljesítéséhez, és ez most nem volt meg!Most kiderült, hogy az orosz -ukrán háború árának egy részét mégis csak a magyarok fizetik meg és önként, mert vállaltuk az oroszok helyett a fizetési kötelezettséget, amit eddig nem ki viseltünk. Olyan helyzet csak a mesében és Fidesz-nél van, hogy a háborúval közvetlen érintett ország ne érezné meg a háború káros voltát!
kereső
@magyar1: Gondold ezt át. Az orosz cég azt mondja, hogy ők elutalták a tranzit dijat. A fogadó bank- a Gazprombank, viszont vissza forditotta a pénzt az eus szankciókra hivatkozva. A Gazprombank-hoz futnak be azok az összegek- amelyeket az európai országok a gázért és az olajért az orosz szállitóknak fizetnek- és ez a bank konvertálja az utalt összeget rubelre is. Ebben az esetben nincs eu-s szankció? Csak akkor amikor az orosz fél fizetné az ukránoknak a tranzit dijat?? Ki, hiszi azt el- aki egy kisit is gondolkodik, hogy a szankciók egyoldalúan múködhetnek? Ez egy nagy hazugság- és szerintem szándékos- az ukránokra akarják kenni a dolgot, holott a hunyó az orosz gazprombank/ az orosz állami Gazprom cég bankja.
kereső
Természetesen azt, hogy az oroszok a hunyók- a magyar sajtó nem irja meg. De a szlovák és cseh igen.
drrotf
@Maccska: Ez akkor lesz nyilvánvaló, ha az oroszok ezt nyilatkozzák!
magyar1
@kereső: Az orosz Transznyeft azért állította le a szállítást, mert nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta nevű cégnek. Az orosz bankokat érintő szankciók miatt nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint, az elküldött pénz visszaérkezett a számlájukra –
Te gondold át, az ukrán Ukrtransznafta nevű cégnek nem a Gazprom bank a bankja.
kereső
@magyar1: Mit nem lehet azon érteni, hogy az állitás szerint, a szankciók miatt nem forditotta vissza az utalást abnk, holott a beérkező utalásokat európai vásárláktól meg fogadja. Azokat nem kellene visszaforditani, csak a kifizetést??
kereső
@Maccska: @Maccska: Amit irtál azt igazolja, hogy valakik itt nagyon nem mondanak igazat- miért is fizethet Lengyelországnak tranzitdijat ugyanazon az orosz bankon keresztül ugyanaz a cég, és ukrajnának meg nem??
ómió
Efftársak! Tessék megköszönni az ukrán "tezsvíreiteknek"!
drrotf
@Maccska: Lehet hogy a Feri?Na ne már!Úgy kellene fizetni az oroszoknak ahogy a szankciók előírják!Hogy miért, azért mert a szankciók azért születtek hogy az oroszoknak fájjon az ,hogy agressziót követtek el Ukrajna ellen.Ezért kell azt mondani,hogy ezért az egész olaj és gáz válságért az oroszok a felelősek!Ha nincs agresszió, nincsenek szankciók.Azt hogy az oroszok agressziót követtek el még Orbán is elismerte, úgy hogy ez nem nagyon lehet vita tárgya.
icegygenabro
@Maccska: ugye hogy szartak a rubelre, a MOL nem abban fizetett!!! Hehehehehe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.