„A háború a Krímmel kezdődött és a félsziget felszabadításával kell véget érnie” – mondta kedd esti videónyilatkozatában.

Zelenszkij elmondta, mivel kell véget érnie az orosz-ukrán háborúnakSTR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Volodimir Zelenszkij kedd esti videóüzenetét azután néhány órával fogalmazta meg, hogy a Krím félszigeten robbanás történt egy orosz katonai létesítményben – írja a hvg.hu. Kijelentette: „A háború a Krímmel kezdődött és a félsziget felszabadításával kell véget érnie.” Majd hozzátette:

Krím ukrán terület ás soha nem fogjuk átengedni.

A félsziget bár hivatalosan Ukrajna része, azonban Oroszország 2014-ben annektálta. Az annexiót, valamint az azt kísérő népszavazást a világ országaink nagy része illegitimnek tartja. A keddi robbanáshoz a jelenlegi információk szerint nincs köze az ukránoknak, az orosz média meg nem nevezett minisztériumi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy lőszerek robbantak fel egy raktárban, a tűzbiztonsági követelmények be nem tartása miatt.

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@magyar1: Meg az is "praktikus" lenne, ha ismét orosz/szovjet befolyás övezetbe tartozna Magyarország, nem az unióhoz. Tényleg ennyire nem értitek ezt az egészet? Ukrajna önálló , szuverén állam szeretne lenni, de az oroszok nem engedik. Illetve csak akkor lehetne az, ha orosz báb állam lenne, mint a belarus. De az meg milyen "szabadság"???
csipetke
Egy dolog biztos.- ha putyin tudta volna előre,hogy a háború hatására a finnek és a svédek is belépnek a NATO-ba, biztos hogy békén hagyja az ukránokat. Ettől nagyobb szívás nem érhette volna putyint még álmában se, hogy a leghosszabb határa mellé végig odacuccolhat a NATO. Putyin egy aljas, üldözésimániás elmebeteg tömeggyilkos háborúsbűnös. Ez az egész háborűsdi az ő agyszüleménye. Ki a büdösnyavalyának jutott volna eszébe megtámadni a ruszkikat? Ha a szomszédom kiállít a kertjébe egy vállról indítható kapálógépet, nem biztos, hogy neki fog esni vele az én kertemnek is. Ez az egész dolog mind-mind az idióta putyin óriási bűne. Remélem,előszedik érte.Ha más nem, a saját oligarchái,strómanjai
NKF
A nagy medvét még senki nem győzte le! Sem Napóleon,sem Hitler,ez a kis buzi pojáca meg
sohasem fog nyerni ! A saját népét tette tönkre ez a rohadék. Csak az a baj,hogy ennek az elmebeteg hülyének az ártatlan emberek isszák meg a háború levét.
zenebohóc
@Horizont: Akárhányszor is ... elveszik! Majd odaadják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.