A New York-i főügyész hivatalának ügyvédei várhatóan szerdán hallgatják ki Donald Trump korábbi amerikai elnököt vállalatával, a Trump Organization pénzügyeivel kapcsolatban – tudta meg a CNN.

Trumpnak ügyészek felolvassák a jogait: kérdéses, hogy válaszol-e a kihallgatók kérdéseire

Fotó: pixabay.com

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A New York-i főügyész ügyvédjei szerdán hallgatják ki a volt elnököt. Ezzel a három éve tartó polgári nyomozás Trump vállalatának pénzügyeivel kapcsolatban új szakaszba léphet – írja a Telex.

A kérdés az, hogy a Trump Organization félrevezette-e a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy megtévesztő pénzügyi kimutatásokat adott át nekik. Azt egyelőre nem tudni, hogy Trump válaszol-e, vagy érvényesíteni fogja a törvény által biztosított jogát, és nem válaszol majd a kérdésekre a zárt ajtók mögötti tanúvallomás során.

Trump szerdán kora reggel saját közösségi oldalán úgy reagált, hogy „ez az Egyesült Államok történetének legnagyobb boszorkányüldözése”.

„Nagyszerű társaságomat és engem is minden oldalról támadnak”

– fogalmazott, majd banánköztársaságnak nevezte az országot.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kedves magyar állampolgárok, az orbáni jövőnek előzetesét látják! Meglátjuk?
amortizáltok
na akkor nem ér ide a hatvanpusztát megszemlélni, mert felolvassák a jogait és ki tudja mikortól lesz szabadlábon avagy meddig nem?
namihami
Kedves magyar állampolgárok, az orbáni jövőnek előzetesét látják! Meglátjuk?
Pálinkás Pál
készülj viktor...ez lesz veled is, polpot a börtönben,utódja téged faggat.../ már hda szerencséd lesz../
sgl
a geczit már többször futni hagyták, pedig nagyon komoly bűntetteket követett el.
Székházlopás, lakáscsalás, hatalommal való visszaélés, sikertelen hatalmas gazdasági és erkölcsi károkat okozó erőszakos államdöntő puccskisérlet, 20 mrd bennfetes kereskedelem, családinál kimutatható 100 és ezer milliárdos gazdagodások lélegeztető gépek, 300 mrd, egészségügy -ÁNTSZ,- szétverése kb 35 ezer felesleges haláleset okozása, stb.
Összesítve 100 év feletti börtön nézne ki.
jesz
érdekes ország...milliók ünneplik, mértékadó országok figyelik minden szavát, aztán bukik, és beidézi egy ügyész, hogy miért rosszalkodott?

Hogy ilyennek kell lenni a demokráciának? A rossebb tudja, de nincs jobb.
ómió
Nem elég az efftársi okirathamisítás? Ehhez még Trump jogait is fel kell olvasni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.