Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.

Közzétették, hogy mit találtak Donald Trump otthonában a házkutatás során
Fotó: Youtube

A hatósági intézkedésről szóló bírósági végzést és jegyzőkönyvet az igazságügyi miniszter csütörtöki sajtónyilatkozata után hozták nyilvánosságra, több nappal azután, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott a floridai házban. Merrick Garland tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a közvélemény erre irányuló igényét érzékelve kezdeményezte az iratok nyilvánosságát.

Donald Trump csütörtök este minél gyorsabb nyilvánosságra hozatalt követelt.

A Fox News hírcsatornán pénteken megjelentetett bírósági végzésből kiderül, hogy azt múlt szombaton, augusztus 5-én írta alá egy bíró, Bruce Reinhart, amivel felhatalmazást adott az FBI-nak, hogy a floridai ingatlant, annak minden helyiségét átkutassák, amelyet Donald Trump és munkatársai használnak. A végzés azt is tartalmazta, hogy az intézkedést augusztus 19-én, vagy azt megelőzően, reggel 6 és este 10 óra közötti időszakban folytathatja le a hatóság, és ott minden fizikai formában létező, és egyéb bizonyítékként használható adathordozót lefoglalhatnak, amelyen illegális adatok tárolhatók.

A nyomozók által készített jegyzőkönyv szerint 20 doboznyi iratot foglaltak le.

Ezek között szerepelnek minősített iratok, köztük szigorúan titkos, titkos és bizalmas jelzésű dokumentumok, úgynevezett TS/SCI (Top Secret/Sensitive Information) iratok. A jegyzőkönyvből kiderült, hogy az FBI magával vitt egy "bőrkötésű dobozt is", benne fotóalbumokkal, kézzel írott jegyzetekkel, és különböző egyéb, minősített és titkos iratokkal.

A hírcsatorna összefoglalója szerint Donald Trump és csapata vitatja az iratok minősített voltát, ugyanis a volt elnök a hivatalából történt távozása előtt feloldotta azok minősítését.

A Washington Post című napilap helyi idő szerint péntek reggel saját értesülésre hivatkozva azt írta, hogy atomfegyverekre vonatkozó minősített iratokról is szó volt a házkutatás során. A nyilvánosságra hozott dokumentumokból erre vonatkozó információ nem derült ki.

Közben New Yorkban véglegessé vált, hogy október 24-én kezdődik a Trump vállalkozás bírósági tárgyalása az esküdtek kiválasztásával. Az ügyben eljáró bíró egy meghallgatáson elutasította a Trump Szervezet (Trump Organization) és korábbi pénzügyi vezetője, Allen Weisselberg kérését az adócsalás vádjának ejtésére.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@rokker33: talán itt nem erről van szó. Olvasd el a cikket. Figyelmesen. Bár neked mindegy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Clinton a saját email fiokjából intézett minden titkos levelezést. Ellene persze nincs eljárás, pedig egy hazug alak.
Trump nyerni fog de akkor jajj ezeknek!
Nyírfa
Őszintén szólva nem csodálom, hogy Orbán kapaszkodik Trumpba, hasonló a hasonlót csak erősítheti - gondolja, és jól gondolja, csak itt két negatív minőség összeadódását látjuk, és az , akárhogy is nézzük, negatív eredményt ad.
csagyi
A Clinton hogy került ebbe a témába?
Ja..
Csak!
félőskari a megmondó.
Szokás szerint.
teuton
@Horizont: Hülyetöl ne kerdezz, mert hülye valaszt kapsz... Ez egy fizetett troll. Allitolag Ausztriaban mosogat (mert ugye MO jobban teljesit!), es onan nyalja Orbant es a fidesz segget...
teuton
@rokker33: Te is egy analfabeta fidesznyalonc vagy... Mar a levaltasa ota több eljaras folyik a szepfiu ellen, többek között adocsalasert is! Csakhogy demokraciakban nem keziiranyitassal mennek a dolgok marol holnapra, mint Polpotnal! Persze ha fideszes korrupt politikusokrol van szo, akik milliardokat loptak, de 7 ev utan sincs vademeles (!), azon nem haborodsz fel ugye? Meg a 80 millios kenöpenzt elfogado allamtitkar is szabadlabon van. Erdekes modon aki a penzt adta neki, az mar 1 eve elözetesben ül...
Horizont
@teuton: Olyan fárasztóak, energiavámpírok :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.