Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.

Közzétették, hogy mit találtak Donald Trump otthonában a házkutatás során
Fotó: Youtube

A hatósági intézkedésről szóló bírósági végzést és jegyzőkönyvet az igazságügyi miniszter csütörtöki sajtónyilatkozata után hozták nyilvánosságra, több nappal azután, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott a floridai házban. Merrick Garland tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a közvélemény erre irányuló igényét érzékelve kezdeményezte az iratok nyilvánosságát.

Donald Trump csütörtök este minél gyorsabb nyilvánosságra hozatalt követelt.

A Fox News hírcsatornán pénteken megjelentetett bírósági végzésből kiderül, hogy azt múlt szombaton, augusztus 5-én írta alá egy bíró, Bruce Reinhart, amivel felhatalmazást adott az FBI-nak, hogy a floridai ingatlant, annak minden helyiségét átkutassák, amelyet Donald Trump és munkatársai használnak. A végzés azt is tartalmazta, hogy az intézkedést augusztus 19-én, vagy azt megelőzően, reggel 6 és este 10 óra közötti időszakban folytathatja le a hatóság, és ott minden fizikai formában létező, és egyéb bizonyítékként használható adathordozót lefoglalhatnak, amelyen illegális adatok tárolhatók.

A nyomozók által készített jegyzőkönyv szerint 20 doboznyi iratot foglaltak le.

Ezek között szerepelnek minősített iratok, köztük szigorúan titkos, titkos és bizalmas jelzésű dokumentumok, úgynevezett TS/SCI (Top Secret/Sensitive Information) iratok. A jegyzőkönyvből kiderült, hogy az FBI magával vitt egy "bőrkötésű dobozt is", benne fotóalbumokkal, kézzel írott jegyzetekkel, és különböző egyéb, minősített és titkos iratokkal.

A hírcsatorna összefoglalója szerint Donald Trump és csapata vitatja az iratok minősített voltát, ugyanis a volt elnök a hivatalából történt távozása előtt feloldotta azok minősítését.

A Washington Post című napilap helyi idő szerint péntek reggel saját értesülésre hivatkozva azt írta, hogy atomfegyverekre vonatkozó minősített iratokról is szó volt a házkutatás során. A nyilvánosságra hozott dokumentumokból erre vonatkozó információ nem derült ki.

Közben New Yorkban véglegessé vált, hogy október 24-én kezdődik a Trump vállalkozás bírósági tárgyalása az esküdtek kiválasztásával. Az ügyben eljáró bíró egy meghallgatáson elutasította a Trump Szervezet (Trump Organization) és korábbi pénzügyi vezetője, Allen Weisselberg kérését az adócsalás vádjának ejtésére.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
@rokker33: nocsak!Ki lehet Biden gazdája?Elárulná ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Biden gazdája nagyon el akarja távolítani Trumpot. Biden mint báb meg aláír minden szart, hogy börtönbe tudják zárni Trumpot! Hiába a libsik ilyenek! Erőszakosan lépnek fel mindenki ellen aki nem ért velük egyet!-
Pági
@rokker33: nocsak!Ki lehet Biden gazdája?Elárulná ?
csapnivalo
Vaaagy: néha csak az történik, amit látunk. Se libsi, se bolsi, se nemzeti, se jobbos, se balos, hanem egyszerűen csak valaki lopott és utolérték, mint a sánta kutyát. Néha az élet történése olyan egyszerű, mint Alekosz. Vagy még egyszerűbb.
csak úgy....
"Ezek között szerepelnek minősített iratok, köztük szigorúan titkos, titkos és bizalmas jelzésű dokumentumok, úgynevezett TS/SCI (Top Secret/Sensitive Information) iratok." -rosenbergék,ezért villamosszéket kaptak...
Néro2
Olyan ez a trump-fika mint az itteni G-ék. Undorító és csaló.
Apfelbaum
Rokker ritka nagy barom vagy, gondolom a 33az intelligencia szintedre utall mivel olyan marhaságot írsz mindig,hogy ahhoz tényleg agyi zokninak kell lenni
Rockxy
" a közvélemény erre irányuló igényét érzékelve kezdeményezte az iratok nyilvánosságát."

közvélemény erre irányuló igényét?
amerikai emberekről:
youtu.be/aDsw6nfQWGY
sokanvagyunk
Nálunk a főnök semmi iratot nem vihetne haza, hisz mindegyik 30 évre titkosított.
jesz
valamelyik tévé mutatta azt a Floridai birtokot, ahol Trump tengeti az életét...nos akkor döbbentem meg, hogy mekkora is az a nyári lak...egy indiai maharadzsa kastélya sehol nincs a Tump kastélyához képest...nem csoda, hogy
két műszakot is lehúztak az átvizsgálással...
Hihetetlen sokba kerülhet azt fenntartani...nem csodálom, hogy aki teheti, az dörgölődzik hozzá.
Csizmás Kond
...szerintem csak egyszerűen tönkre akarják tenni Trumpot...mert nehezen hihető, hogy egy volt elnök titkos izéket lopna és magánál tartogatná...annűál azért több esze van.
rokker33
@Pági: Miért szerinted ő a valódi elnök! ?? Ugye re sem gondolod komolyan,hogy egy 80 éves már tud felelős döntéseket hozni! ?? Én nem hiszem..
@Horizont: elolvastam és értem hogy fontos dokumentumokat lopott,de ha nem hajtana a 2024 es választásra szerintem a kutyát sem érdekelné.
@Apfelbaum: te almafa.sz ! Nem kérdeztelek ,szóval növessz gyökeret te gyökér és maradj mozdulatlan! @csak húgy...: gyógyszert tessék bevenni... bolond...
rokker33
@Horizont: ja még az fura számomra hogy 2 éve nem ő az elnök, de ezek az iratok amiket ellopott az nem hiányzott senkinek?? Egyáltalán hogy tud kivinni/ kicsempészni több karton fontos iratot úgy hogy ezt senki sem vette észre 4 év alatt?? Főleg fontos és titkosított adatokról van szó nem a fehérház villanyszámláját vitte haza. Azért az gyanús,hogy csak most kaptak engedélyt a házkutatásra, mikor Trump bejelentette ,hogy mindenképpen indulni fog a választáskor az elnöki pozicióért! Az előtt csak nyomozás folyt ellene..2 évig... ???
rokker33
@Horizont: az igaz de Biden és a gazdája /tuti nem ő irányítja az usát / 2 évig semmit nem tettek és most bejelenti az indulását és egyből házkutatás? Ez engem Oroszországra emlékeztet vagy a nagy demokráciában úszkáló usa ezt nem teszi meg?? Dehogynem csak a kisemberek nem tudnak róla!
Nyírfa
Őszintén szólva nem csodálom, hogy Orbán kapaszkodik Trumpba, hasonló a hasonlót csak erősítheti - gondolja, és jól gondolja, csak itt két negatív minőség összeadódását látjuk, és az , akárhogy is nézzük, negatív eredményt ad.
csagyi
A Clinton hogy került ebbe a témába?
Ja..
Csak!
félőskari a megmondó.
Szokás szerint.
teuton
@Horizont: Hülyetöl ne kerdezz, mert hülye valaszt kapsz... Ez egy fizetett troll. Allitolag Ausztriaban mosogat (mert ugye MO jobban teljesit!), es onan nyalja Orbant es a fidesz segget...
teuton
@rokker33: Te is egy analfabeta fidesznyalonc vagy... Mar a levaltasa ota több eljaras folyik a szepfiu ellen, többek között adocsalasert is! Csakhogy demokraciakban nem keziiranyitassal mennek a dolgok marol holnapra, mint Polpotnal! Persze ha fideszes korrupt politikusokrol van szo, akik milliardokat loptak, de 7 ev utan sincs vademeles (!), azon nem haborodsz fel ugye? Meg a 80 millios kenöpenzt elfogado allamtitkar is szabadlabon van. Erdekes modon aki a penzt adta neki, az mar 1 eve elözetesben ül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.